به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در یازدهمین اجلاس روز جهانی مسجد که در سالن اجلاس سران برگزار شد، در سخنانی به موضوع صرفهجویی در منابع انرژی توسط همه بخشها در کشور اشاره کرد و گفت: پرهزینه کارکردن همواره برای همه کشورها و به خصوص کشور ما یک سم مهلک است. مصرف متوسط انرژی در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: نباید این تصور شود که به دلیل اینکه ما در یک کشور نفتخیر زندگی میکنیم، نباید به صرفهجویی توجه شود، زیرا وضعیت امروز استفاده از انرژی در کشور ما به گونهای شده که انرژی همه بودجه کشور را مصرف میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون هدفمند کردن یارانهها با هدف کاهش مصرف انرژی در کشور تصویب شده است، گفت: این قانون خوب بود، اما به دلیل اینکه بد اجرا شد، ثلمهای به تولید وارد کرد. این قانون باید طوری اجرا شود که موجب صرفهجویی در انرژی باشد. صرفهجویی در برق و آب و سایر انرژیها مسئله حیاتی است که امروزه در کشور ما باید به آن توجه شود. البته صرفهجویی در امور دیگر هم مهم است، اما باید در صرفهجویی منابع آب و برق بیشتر دقت شود.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش توجه به کارآفرینی را همراستا با صرفهجویی در منابع انرژی ضروری دانست و افزود: به اعتقاد بنده صرفهجویی در منابع انرژی به قیام ملی نیاز دارد که کشور از این طریق بر روی غلتک تولید قرار گیرد.
وی در ادامه سخنانش به اوضاع سیاسی جهان و کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: متاسفانه در یک دهه اخیر سنگاندازی آمریکا در صحنه بینالمللی برای ما زیاد شده است. البته بهانه آنها موضوع انرژی هستهای است. آنها نگاهی به قدرت منطقهای جمهوری اسلامی ایران نیز دارند که این موضوع گاهی در صحبتهایشان نیز دیده میشود.
رئیس مجلس تصریح کرد: اگر صیانت از حقوق ملت یک امر واجب است، تاکتیکها میتواند بر حسب شرایط نیز در رسیدن به این هدف متفاوت باشد . این موضوع را باید جدی گرفت، البته برای صیانت از حقوق ملت باید ایستادگی و پایداری داشت.
لاریجانی با اشاره به برخی اظهارات از سوی غربیها که عنوان میکنند ممکن است تغییراتی در سیاست خارجی کشور ایجاد شود، گفت: گاهی از سوی آنها اظهاراتی عنوان میشود که تصور میکنند میتوانند شرایط به نفع خودشان رقم بزنند که این اشتباه است. آنها باید بدانند که سیاستمداران و ملت ما در دفاع از حقوق خود هوشیار هستند.
وی در همین زمینه افزود: ملت ایران همواره برای دفاع از حقوق خود هوشیار است. دفاع از حقوق ملت به صیانت و تاکتیکهای مختلف نیاز دارد، اما باید از دستاوردهای به دست آمده نیز پاسداری کرد. البته در این زمینه باید از نفوذ کلام علما هم استفاده شود.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت اجلاس بزرگداشت روز جهانی مسجد اشاره کرد و افزود: این جلسه از هر جهت دارای اهمیت است. هم به دلیل اینکه یک جنایت بزرگ در قبله اول مسلمین در سال 67 انجام و تلاش شد که این گونه جنایات به فراموش سپرده شود که برگزاری چنین نشستهایی در زنده کردن و گرامیداشت آن موثر است.
لاریجانی تصریح کرد: ابتکاری که کنفرانس اسلامی در این روز از خود نشان داد، اختصاص عنوان روز جهانی مسجد به چنین روزی بود که برای ما این موضوع دارای اهمیت است.
وی اضافه کرد: بارها از این سنخ تجاوزات به مسجدالقصی از سوی صهیونیستها انجام شده است که به روشهای گوناگون بوده است. البته در مقابل آن سکوت مرگباری که در کشورهای اسلامی حاکم است، عملا صدای مسلمانان بلند نشد که از این جهت این نشست دارای شرف و اهمیت است.
رئیس مجلس در ادامه افزود: از جهت دیگر مسئله فلسطین موضوع مهم عالم اسلام است. تجاوزاتی که رژیم صهیونیستی به مظلوم فلسطین در طول این چند دهه انجام داده است، این نشست را به نمادی برای احقاق حقوق مردم مظلوم فلسطین تبدیل کرده است.
لاریجانی تاکید کرد: با قیلوقالهایی عجیب و غریبی که در منطقه ایجاد کردهاند، سعی دارند موضوع فلسطین گم شود تا بتواند در لابهلای سروصداهای مختلف یک بازی جدید طراحی کنند.
وی تاکید کرد: این نشست نشان میدهد که ملت به فلسطین به این گونه ژستها نیازی ندارند. آنها حقوقی دارند که باید رعایت شود. جایگاه مسجد دارای قداست است که این نهاد بزرگ برای امت اسلامی دارد. در روایات ما آمده است که مهمترین مسئله در نزد خداوند، مسجد است. البته در روایتی دیگر نیز آمده که کسی که در راه مسجد قدم بر میدارد برای او 70 هزار حسنه مینویسند و از طرفی نیز 70 هزار گناه از او پاک میشود.
رئیس مجلس افزود: در روایات دیگری آمده است که مساجد بازار آخرت است. همانطور که بازار در دنیا برای تامین مایحتاج دنیوی است مسجد نیز مکانی برای تامین نیازهای اخروی بشر است.
لاریجانی در همین زمینه اظهار داشت: مسجد یک پایگاه تمدنساز برای تمدن اسلامی در طول تاریخ بوده که امروز نیز چنین است. ممکن است که سیاستمداران دچار نسیان شوند و یا خود را به خواب بزنند و نخواهند که حقیقت مسجد را ببینند اما مسجد همواره حقیقت خودر را برای بشریت نشان داده است.
وی ادامه داد: در یک نگاه کلی وضعیت جهانی و بینالمللی ما به سمت و سوی یک شرایط ایستا در حال حرکت است، زیرا در چند دهه اخیر و به خصوص پس از جنگ جهانی دوم نگاه مادینگرانه به صحنه بینالمللی مستولی شده است.
رئیس مجلس تصریح کرد: رگههای این تفکر بعد از دوران رنسانس بوجود آمد که سعی کردند که دین از ساحت اجتماع جدا شود. پس از جنگ جهانی دوم، عملا تفکر مادیگرایانه کاملا به صحنه بینالمللی مسلط شدو رقابتها نیز مادی بود.
لاریجانی اضافه کرد: در این دوران اگر از دین هم سخن گفته شد، بیشتر به عنوان کالای فرهنگی مورد نظر آنها بوده است.
وی ادامه داد: اگر مردم علاقه دارند که معبودی را بپرستند و این موضوع به آنها آرامش میدهد، متفکران دوران رنسانس و غربیها در این حد با آن مخالفتی ندارند، اما آنها با تئوری سعادتمحوری دین برای انسانها و جامعه که بشر را به یک سعادت سوق میدهد، مشکل دارند.
رئیس مجلس افزود: در سه دهه اخیر این خلق معنوی خودش را بیشتر برای ملتها بروز داده است و گاهی در اجلاسهای بینالمللی به آن اشاره میکنند.
لاریجانی ادامه داد: اگر 5 دهه قبل در کنفرانسهای جهانی شرکت میکردیم، اثرات معنوی دین در بین دانشمندان و نیز فیزیکدانان اشاره نمیشد، اما امروز در بسیاری از کنفرانسها به این خلأ معنوی اشاره میکنند. دنیای امروز دچار فقر معنوی شده است.
وی افزود: یکی از منتقدان غربی که صاحب نام است، میگوید انسانها در دنیای امروز دچار سرگردانی هستند. او معتقد است که انسان امروز یک انسان آویزان است و اتکایی ندارد که به آن چنگ بزنند و دچار سرگردانی شده است. بسیاری از فیلسوفان پستمدرن که نقد مدرنیته دارند به این موضوع اشاره کردهاند.
رئیس مجلس با بیان اینکه متاسفانه جایگاه مذاهب پس از برخی تغییر و تحولات دچار آفت شده و از استقلال افتاده است. امروزه برخی مذاهب دچار حاشیهنشینی شدهاند. مذاهب گوناگون میتوانند قدرت و جایگاه را به زندگی بشر احیا کنند. برخی از مذاهب توشه حیات بشر را یا نداشته و یا کم دارند.
لاریجانی افزود: البته بهار فکر اسلامی در همین دوران است، حتی در غرب که این فقر معنوی دیده میشود، توجه به فکر اسلامی بیشترشده است. گرچه در این دو دهه اخیر به دلیل اقدامات تروریستی در جهان اسلامی که سرویسهای غربی آنها را ساماندهی میکند و توسط تبلیغات وسیع آن را به عنوان جریان مخرب رواج دادهاند، تلاش کردهاند حرکت معنویگرایی را تخریب کنند. دغدغه بسیاری در اروپا وجود دارد که این گرایش، گرایش فطری معنوی گسترش و غلبه پیدا کند.
وی ادامه داد: غربیها از گسترش فرهنگ اسلامی و معنوی نگرانی دارند، بنابراین با آن همواره مقابله میکنند. آنها در گرایش خودشان برای فشار به مسلمانان مصمم هستند.
رئیس مجلس در همین زمینه افزود: در آمریکا مردم علاقهمندان به دریافت حقایق معنوی هستند و با وجود بمباران تبلیغاتی که علیه مسلمانان ایجاد کردهاند، این گرایش معنوی همواره وجود دارد. در این شرایط باید اطمینانخاطر را برای مردم ایجاد کرد که این وظیفه علما است تا به این عطش معنوی در بین مسلمانان پاسخ دهند.
لاریجانی در ادامه اظهار داشت: پژوهشهای زیادی در کشور ما در زمینه غربشناسی انجام شده که بیشتر سبقه سیاسی دارد. نگاه بر روی گسترش معنویت از طرق مختلف در زمینه غربشناسی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: رسانهها و سیاستمداران نیز نیازمند شناخت تفکر اسلامی هستند که پایه آن بر اساس عقلانیت و معنویت است. این امر مهم و ضروری است.
رئیس مجلس افزود: مراکز شیعهشناسی در قم تاسیس شده که کار بسیار ارزشمندی است. نیازهای اساسی معنویت باید مرتفع شود که البته این امر بسیار مهم و ضروری است.
لاریجانی افزود: پس از شرایط بسیار غمانگیزی که از نظر حضور دیدگاههای وابسته در منطقه بوجود آمد و کشورهای غربی بلاد اسلامی را مصمم کردند و مهرههایی را روی کار آوردند که حرفهای غربیها را بزنند شرایط به گونه دیگری شد.