به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، همایش سراسری قوه قضائیه به مناسبت هفته قوه قضائیه با حضور سران سه قوه، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری؛ علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و آیت الله آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه آغاز شد.
حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری در این همایش با اشاره به گرامیداشت هفته قوه قضائیه و ادای احترام به تلاشگران این قوه و شهادت آیت الله دکتر بهشتی گفت: بی تردید شهید بهشتی یک نمونه روشن و بارز از مدیریت پخته و آگاه توأم با سعه صدر و صبر و استقامت بود که هم از جایگاه علمی و حوزه علمیه قم بهره گرفته بود و هم از علوم و دانش های روز و مکاتب فلسفی و فکری غرب بهره برداری کرده بود.
وی ادامه داد: شهید بهشتی توانست در تمام مراحل زندگی خدمات کم نظیر و بی نظیری داشت که از آن جمله تأسیس مدارس در حوزه علمیه قم در چارچوب نظام است؛ همچنین آشنایی طلاب و دانشجویان حوزه علمیه با طرح ها و دانش های روز، نشان از تفکر عمیق و مدیریت صحیح آن مرد بزرگ بود.
روحانی ادامه داد: امروزه صدها مدیر در دستگاه قضایی، مجلس، قوه مجریه و سایر بخش ها حضور دارند که از شاگردان مستقیم شهید بهشتی بودند یا طراح و برنامه ریز مدارس آنان این شخصیت بوده است.
رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: من از سال 1340 با این مرد بزرگ از نزدیک آشنا بودم و چند روز پیش از شهادت وی در کاخ دادگستری با وی دیدار کردم. او خوب فکر می کرد، خوب می اندیشید و عادلانه تصمیم می گرفت و هرگز هراسی نداشت. وی همه وجودش و هستی و آبرویش را برای این انقلاب و نظام در کف اخلاص گذاشت.
وی تصریح کرد: من در اوایل تیرماه 1340 و در واقع در چهارشنبه ای که یکشنبه آینده آن وی به شهادت رسید با وی دیدار داشتم؛ وی می گفت که دو هفته پیش خدمت امام رفته بودم و اجازه می خواستم که از سمت قضایی خود استعفا دهم، اما امام سخنان مرا قطع کرد و گفت: می شنویی که بیرون چه می گویند؛ از بیرون صدای درود بر خمینی می آمد؛ امام به ایشان فرموده بودند که اگر همه این مردم به جای درود بر خمینی، مرگ بر خمینی بگویند برای من تفاوتی ندارد؛ این سخن امام باعث شد که پیشنهادم را پس بگیرم.
روحانی افزود: اگر ملتی و بزرگانی به این نقطه رسیدند که درود و مرگ و فریاد موافق و مخالف در راه صحیح و درست آنان تأثیرگذار نباشد، آن موقع ما به نقطه ای رسیده ایم که به راحتی بار مسئولیت را به دوش می کشیم.
رئیسجمهور تاکید کرد: سخن گفتن از شخصیت شهید بهشتی نیاز به فرصتی بازتر و گویندهای آشناتر به ویژگیهای آن مرد بزرگ دارد.
وی با بیان اینکه مبنا و احساس ملت ایران و دولت این است که در کشور یک قوه قضائیه بیشتر نداریم، اظهار داشت: ما یک قوه قضائیه داریم که در کاخ دادگستری است نه در خیابان.
روحانی ادامه داد: هیچ گروه فشاری حق ندارد به قاضی و کادر قضایی فشار وارد کند.
رئیسجمهور تصریح کرد: اینجا قوه قضائیه مستقل است؛ احزاب و گروهها حق دارند حرف بزنند و نقد کنند، اما نمیتوانند حکم صادر کنند.
وی اظهار داشت: هر کسی در هر گوشهای نشسته و فکر می کند که میتواند حکم صادر کند، ولی حکم تنها در دادگستری و دادگاه صالحه است.
روحانی اضافه کرد: وقتی که دادگاه صالحه کسی را مجرم بداند، اصل برائت درباره بقیه جاری است؛ چرا برخی اوقات این اصل کمرنگ شده و تیر به کمرش میخورد؟
رئیسجمهور تصریح کرد: هیچ کس حق ندارد علیه حزبی یا فردی حکم صادر کند، البته دادن نظر اشکالی ندارد.
وی در ادامه بیان داشت: متأسفانه پس از گذشت سالیان دراز هنوز بداخلاقانی که راه پیشرفت آنها بد حرف زدن و مسائل را وارونه مطرح کردن است، به اتهام و درشت گویی افتخار می کنند.
روحانی گفت: در منطقه و جهان و در دیروز و امروز افراطی گری بالاترین خطر برای مدیریت صحیح و دستیابی به اهداف و امنیت و ثبات بوده و همچنان هست.