به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری پلیس، عبدالرضا رحمانی فضلی روز گذشته در مراسم امحاء بیش از 50 تن مواد مخدر که در دانشگاه علوم انتظامی برگزار شده بود گفت: متأسفانه یکی از معضلات جمهوری اسلامی ایران همجواری با کشور افغانستان است به طور ی که سطح زیر کشت در سال 2012 از 195 هزار هکتار به 2015 هزار هکتار در سال 2013 رسیده است و میزان کشت مواد مخدر نیز از 3500 به 5500 تن رسیده است که حاکی است افزایش 46 درصدی کشت مواد مخدر می باشد .
وی افزود: بخش زیادی از این مواد برای رسیدن به با زار مصرف از طریق ایران ترانزیت میشود. اما ما از منظر انسانی و اعتقادی با این موضوع به مقابله میپردازیم و در این راه نیز شهدای زیادی تقدیم کردهایم.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه مواد مخدر آثار فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال دارد تصریح کرد: هم اکنون در کشور یک میلیون و 350 هزار معتاد وجود دارد که به همراه خانوادههایشان جمعیتی نزدیک به 5/5 میلیون نفر را شامل میشوند. علاوه بر این سرقت، قتل، همسرآزاری و کودکآزاری از دیگر آثار اجتماعی مصرف مواد مخدر میباشد.
وی یادآور شد: اراده دولت تدبیر و امید و شخص رییس جمهور و اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر بر این است تا با تنظیم برنامه دقیق و حساب شده گامهای بلندی برداریم.
وزیر کشور اقدامات دولت را در امر مقابله و کنترل مرزهای شرقی، به کارگیری ابزار الکترونیکی و اپتیکی برشمرد و افزود: ما موفق شدیم تا درگیری مسلحانه با قاچاقچیان را به سمت مرزها سوق دهیم به طوری که بیش از 70 درصد از کشفیات و درگیریها در مناطق مرزی به وقوع پیوسته که این اقدام مانع از توزیع مواد مخدر به داخل کشور میشود.
وی با تأکید بر اینکه نیروهای اطلاعاتی و نظامی ، سپاه و قوه قضاییه نیز برای مقابله مصمم هستند یادآور شد: همکاری خوب قوه قضاییه امر مبارزه را به شدت تصریح خواهد کرد.
به گفته رحمانی فضلی در سال 92، با 14 درصد افزایش، 575 تن مواد مخدر در سراسر کشور کشف شد و هم اکنون با اقدامات کنترلی در مرزها قاچاق مواد مخدر به سمت آبهای آزاد کشیده شده است.که نشان قدرت ما در کنترل مرزهاست.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص اقدامات در حوزه درمان نیز اظهار داشت: بیش از 82 درصد درمانها توسط بخش خصوصی انجام میشود و 750 هزار معتاد در این مراکز تاکنون پذیرش شده اند علاوه بر این در مراکز ترک اعتیاد ماده 16 نیز 21 هزار نفر غربالگری شدهاند.
رحمانی فضلی در تشریح اقدامات در حوزه پیشگیری گفت: با اجرای سیاستهای اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر تمامی اقشار و به خصوص خانوادهها را در صحنه پیشگیری و درمان بسیج کردیم و با گروههای مختلفی موافقتنامههایی به امضاء رساندهایم و به آنها در این حوزه مسئولیت دادهایم .
وی یاد آور شد : انتظار ما از سازمان ملل و کشورهای که در مسیر ترانزیت قرار دارند این است که در این مبارزه ما را یاری دهند؛ دامنه مواد مخدر گسترده است لذا توجه به آن از منظر سلامت بشر مدنظر قرار میگیرد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه شبکههای ترانزیت مواد مخدر با شبکههای جنایی و تروریستی مرتبط هستند تصریح کرد: واضح است شرارتها، پولشویی و کمک به تروریسم از محل قاچاق مواد مخدر شکل میگیرد و از طرفی تروریسم خطر بسیار بزرگی برای همه کشورهاست. بنابراین لازم است بنیانهای اقتصادی آن را که اصلی ترین آن شبکه قاچاق میباشد را از بین ببریم .
به گفته رحمانی فضلی قاچاقچیان در سال بیش از 5 هزار و 500 تن مواد مخدر را در دنیا قاچاق میکنند و براساس اعلام سازمانهای بینالمللی از 450 میلیارد دلار درآمد ناشی از جرایم سازمانیافته 50 درصد آن قاچاق مواد مخدر است .
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم جبهه مبارزه با مواد مخدر قرار دارد افزود: متأسفانه کمک کشورها به ایران ناچیز است هر چند ما به منظور کمک مبارزه نمیکنیم بلکه در راستای تکریم بشر مبارزه را ادامه میدهیم اما جهان نیز مسئولیت خود را دارد.
وی افزود: ما انتظار کمک جهانی در حوزه اطلاعات را داریم چرا که این اطلاعات به نیروهای عملکننده ما در راستای مبارزه بسیار کمک میکند. همچنین کشورها باید همکاریهای منطقهای و بینالمللی در مسیر ترانزیت مواد مخدر با یکدیگر داشته باشند.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ما همچنین تقاضای حمایتهای قانونی از جمهوری اسلامی ایران را داریم ؛ ما قاچاقچیان را تنها به صرف حمل مواد مخدر اعدام نمیکنیم بلکه افرادی که در کشور ما اعدام میشوند علاوه بر حمل جرایمی نظیر درگیریهای مسلحانه، تجاوز، پولشویی و کمک مالی به تروریسم را در کارنامه اعمال خود دارند و در صورت عدم برخورد با این افراد نظم بینالمللی و صلح بشری از بین خواهد رفت.
وی همچنین افزود: علاوه براین ما از دیگر کشورها انتظار داریم تا تجهیزات مقابلهای در اختیار ما قرار بدهند. اما متأسفانه با مطرح شدن موضوع تحریم حتی اینگونه لوازم را از جمله ایکس ری اجازه ندادند تا وارد کشور کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه برگزاری این مراسم منجر به عزم، اراده، همت و همکاری بیشتر برای مبارزه بر این امر خانمانسوز شود گفت : دولت جمهوری اسلامی ایران ، قوه قضاییه مبارزه با مواد مخدر را به عنوان موضوعی اعتقادی و انسانی در دستور کار خود دارد و به آن ادامه میدهد.