به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدتقی نوربخش در نشست خبری با حضور نمایندگان رسانهها فرا رسیدن هفته تأمیناجتماعی را به بیمهشدگان، مستمریبگیران، کارفرمایان و کارکنان تأمیناجتماعی سراسر کشور تبریک گفت.
نوربخش از وصول درآمد 46هزار میلیارد تومانی سازمان تأمیناجتماعی در سالجاری خبر داد و گفت: این مبلغ که معادل یکچهارم بودجه جاری کشور است، برای اجرای تعهدات قانونی تأمیناجتماعی از جمله مستمری بازنشستگان و ارائه خدمات درمانی به بیمهشدگان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه تأمیناجتماعی سازمانی درآمد هزینهای است، گفت: بودجه سالجاری سازمان تأمیناجتماعی برخلاف سنوات گذشته قبل از آغاز سال و در 27 اسفند سال 92 به تصویب رسید که این امر یکی از موفقیتهای مدیریتی تأمیناجتماعی محسوب میشود.
به گفته نوربخش تعداد کل افراد تحتپوشش تأمیناجتماعی 39 میلیون و 200 هزار نفر هستند که 2میلیون و 200هزار نفر از این افراد را بازنشستگان و مستمریبگیران تشکیل میدهند و با احتساب افراد خانواده
آنان تعداد افراد تحتپوشش تأمیناجتماعی در بخش مستمریبگیران به 4 میلیون و 600هزار نفر میرسد.
وی از تدوین برنامه استراتژیک سازمان تأمیناجتماعی خبر داد و گفت: از 2 ماه پیش کار تدوین برنامه آغاز شده است و امیدواریم تمامی فعالیتهای سازمان در آینده مبتنی بر برنامه باشد و برنامه محوری از اصول کلی سازمان تلقی میشود.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، اصلاح ساختار و تشکیلات این سازمان را از دیگر برنامهها برشمرد و گفت: با وجود تغییرات فراوانی که در مأموریتها و عملکرد تأمیناجتماعی در سالهای گذشته روی داده است، ساختار و تشکیلات سازمان نیز نیاز به بازنگری دارد.
نوربخش در ادامه از احیای مؤسسه عالی پژوهش تأمیناجتماعی خبر داد و گفت: فعالیت این مؤسسه همزمان با هفته تأمیناجتماعی از سرگرفته میشود و امیدواریم احیای مؤسسه زمینهساز استفاده از اندیشه نخبگان و صاحبنظران کشور در تصمیمگیریهای مربوط به سازمان شود.
وی امضای تفاهمنامه مشترک تأمیناجتماعی و مرکز پژوهشهای مجلس شورایاسلامی را نیز اقدامی در راستای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتهای علمی و پژوهشی در تصمیمگیریها عنوان کرد و گفت: سازمان تأمیناجتماعی در سه حوزه بیمهای، درمانی و اقتصادی فعالیتهای وسیع و تکالیف متنوعی دارد و فعالیت این سازمان باید مبتنی بر تصمیمگیریهای دقیق و کارشناسی و فعالیتهای علمی و پژوهشی باشد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در ادامه از آغاز عملیات احداث 26 مرکز درمانی در سراسر کشور در سالجاری خبر داد و گفت: عملیات احداث بیمارستانهای تأمیناجتماعی در لنگرود، دزفول و یزد آغاز میشود و بیمارستانهای عسلویه، زابل، ایلام، بیرجند و کرمان نیز در هفته دولت به بهرهبرداری میرسند.
نوربخش قانونمداری را از محورهای اصلی فعالیت سازمان تأمیناجتماعی برشمرد و گفت: در سالجاری افزایش حقوق بازنشستگان مطابق قانون متناسب با تورم افزایش یافت و این افزایش 25 درصدی از فروردینماه اعمال شد.
وی پرداخت مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد را از دیگر تکالیف قانونی تأمیناجتماعی عنوان کرد و گفت: درحالیکه در آغاز فعالیت و شروع دولت تدبیر و امید مطالبات این مراکز به صورت نامنظم و با تأخیر فراوان همراه بود، درحالحاضر شاهد پرداخت مطالبات براساس قانون هستیم و مطالبات سال 92 تمامی مراکز به طور کامل تسویه شده و درحال پرداخت مطالبات فروردین و اردیبهشت سال 93 هستیم.
دکتر نوربخش هفته تأمیناجتماعی را فرصتی برای معرفی خدمات سازمان به اقشار گوناگون جامعه دانست و گفت: در این هفته علاوه بر مرور عملکرد سازمان سعی میکنیم که مشکلات و چالشهای مربوط به سازمان تأمیناجتماعی را نیز به نظام تصمیمگیری کشور منتقل کنیم و در دیدار با مسئولین دغدغهها و دیدگاههای خود را مطرح نمائیم.
جلوگیری از بدهی جدید دولت رویکرد اصلی تأمیناجتماعی است
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی بدهی دولت به این سازمان را تا پایان سال 92 بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: این بدهی در سال 93 به حدود 90 هزار میلیارد تومان میرسد و اولویت اصلی تأمیناجتماعی پیشگیری از ایجاد بدهی جدید است.
سیدتقی نوربخش در نشست خبری با حضور خبرنگاران به سئوالات آنان پاسخ داد.
وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با کسر شدن حقبیمه از مزایایی همچون بن خواروبار گفت: براساس قانون تأمیناجتماعی، حقبیمه از تمامی پرداختیهای نقدی و مستمر کسر میشود و در سالجاری نیز براساس مصوبه شورای عالی حقوق و دستمزد، بن خواروبار در زمره پرداختیهای نقدی و مستمر قرار گرفته است و طبعاً مبنای کسر حقبیمه نیز قرار میگیرد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی از ارائه نظر کارشناسی این سازمان برای اصلاح مصوبه خبر داد و گفت: اگرچه این کار باعث کاهش منابع تأمیناجتماعی میشود، اما باتوجه به اینکه جهتگیری ما رونق فضای کسب و کار است، برای رفع مشکل قانونی باید اینگونه مزایا از وضعیت نقدی و مستمر خارج شوند.
نوربخش در پاسخ به سئوال دیگری در رابطه با بیمارستان تأمیناجتماعی عسلویه، اظهار داشت: بیمارستان تأمیناجتماعی به عنوان تنها بیمارستان عسلویه به زودی آغاز به کار میکند و نیروی انسانی موردنیاز نیز استخدام شده است. به علاوه برای خدمترسانی مناسب و بهبود فعالیت 4 بیمارستانی که در منطقه هستند، قرارداد سهجانبهای برای تبادل نیروی تخصصی بین سازمان تأمیناجتماعی، وزارت نفت و وزارت بهداشت منعقد شده است.
وی در رابطه با مطالبات سازمان تأمیناجتماعی از دولت نیز اظهار داشت: مطالبات تأمیناجتماعی از دولت ناشی از سهم 3درصدی دولت در حقبیمه و همچنین حقبیمه کارفرمایی در برخی از مشاغل است که به موجب مصوبات مختلف برعهده دولت قرار گرفته و به صورت مداوم بر بدهی دولت افزوده میشود.
وی افزود: بدهی دولت تا پایان سال 92 بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان بود و در سالجاری نیز پیشبینی میشود که 14 هزار و 700 میلیارد تومان به این بدهی اضافه شود و با احتساب سود معادل اوراق مشارکت که قانوناً به اصل بدهی اضافه میشود کلی بدهی دولت تا پایان سالجاری به حدود 90 هزار میلیارد تومان میرسد.
نوربخش پیشگیری از افزایش بدهی دولت را اولین اولویت سازمان تأمیناجتماعی برشمرد و گفت: برای تحقق این هدف باید پرداخت مطالبات جاری سازمان تأمیناجتماعی در بودجه سنواتی کشور لحاظ شود.
وی پرداخت نقدی و تهاتر را نیز راهحل پرداخت بدهی انباشته دولت به تأمیناجتماعی دانست و گفت: درحالحاضر به دلیل مشکلات اقتصادی، امکان پرداخت نقدی مطالبات برای دولت وجود ندارد و بهترین روش برای پرداخت مطالبات واگذاری شرکتهای دولتی است که زمینهساز اجرای سیاستهای کلی اصل 44 نیز خواهد بود.
نوربخش در پاسخ به سئوالی در رابطه با تغییرات مدیریتی در سازمان تأمیناجتماعی، خروج از حاشیهها و بازگشتن به مسیر اصلی فعالیت را از مهمترین تصمیمات مدیریتی برشمرد و گفت: انتصابات انجام شده در تأمیناجتماعی نیز باتوجه به همین رویکرد انجام میشود و بر همین اساس شاهد حداقل تغییرات در این سازمان هستیم و در سراسر کشور تنها 4 مدیر استانی تغییر کردهاند که 2 نفر آنان نیز به درخواست خودشان بوده است.
وی ادعای تغییرات گسترده در شستا را تکذیب کرد و گفت: مدیرعامل و هیأتمدیره شستا نیز رویکرد پرهیز از حاشیهها را مورد توجه قرار میدهند و طرح برخی مسائل و اعلام آمارهای بیاساس در رابطه با تغییرات در شستا نیز نادرست است.
وی در رابطه با بیمه کارگران ساختمانی نیز گفت: سازمان تأمیناجتماعی مکلف به تحتپوشش قرار دادن 800 هزار کارگر ساختمانی است که درحالحاضر این تعداد کارگر ساختمانی از خدمات سازمان بهرهمند هستند و افزایش کارگران تحتپوشش نیز مستلزم تأمین منابع و صدور مجوز جدید است.
نوربخش ارائه خدمات مربوط به اسنادپزشکی از طریق کارگزاریهای تأمیناجتماعی را از دیگر برنامههای این سازمان برشمرد و گفت: در این رابطه اقدامات لازم درحال انجام است و در آینده نزدیک با انجام این کار از مراجعه به مراکز اسنادپزشکی تأمیناجتماعی به نحو قابلتوجهی کاسته میشود.