به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام به مواد لایحه برنامه ششم توسعه جهان بخش محبی نیا نماینده مردم میاندوآب در تذکری گفت: ادبیاتی که در ایرادات مجمع به مصوبات مجلس به چشم میخورد به گونهای است که مجلس را از حیز انتفاع میاندازد. مجمع اگر میخواهد طرحها و لوایح را با سیاستهای بالادستی تطابق دهد باید از سوی رهبری انقلاب اجازه مطلق داشته باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: اگر چنین مجوزی صادر شده باشد هم مجمع تشخیص حق ندارد با این ادبیات درباره بندهای این لایحه اظهار نظر کند.
وی تصریح کرد: مجلس با این روندی که پیش گرفته تعطیل شود بهتر است.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر محبینیا گفت: نظارت بر سیاستهای کلی از اختیارات مقام معظم رهبری است.
وی ادامه داد: رئیس مجلس موظف است نسخه طرحها و لوایح را به مجمع تشخیص مصلحت ارسال کند. در مجمع نیز ابتدا کمیسیون مربوطه، طرح یا لایحه را بررسی میکند و پس از آن به صحن مجلس ارسال میشود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه نظارت بر سیاستهای کلی از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص تنفیذ شده است گفت: مجمع تشخیص نظارتی بر مجلس ندارد.
رئیس مجلس ادامه داد: مجمع تشخیص در ابتدا به ۳۸ بند از لایحه برنامه ایراد گرفته بود که پس از بررسیها به ۱۰ تا ۱۲ مورد رسید، لایحه برنامه دارای ۲۰۰ ماده است که ۱۰ تا ۱۲ مورد آن مورد ایراد مجمع قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: ایرادات مجمع به لایحه برنامه کاملا براساس ضوابط انجام شده است.
در ادامه مقدسی نماینده اراک در جریان اعلام موافقت با بندی از لایحه برنامه خطاب به لاریجانی گفت: مجمع نظرات خود درباره لوایح را باید به شورای نگهبان ارائه دهد تا بررسی مصوبات مجلس توسط یک مرجع صورت گیرد.
در ادامه علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: مجمع نظراتش را درباره مواد لایحه برنامه خطاب به شورای نگهبان نوشته است.
مواد مهمی از لایحه برنامه که منجر به عدالت اجتماعی میشود و مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران و شاغلین است مورد ایراد تشخیص مصلحت قرار گرفته است. این مواد پیش از این به دلیل بار مالی مورد ایراد دولت بود و مجمع، نظرات دولت را اجرا کرده است.