جمعیت فرهنگیان جوان استان سیستان و بلوچستان در نامهای به وزیر آموزش و پرورش نوشتند: انتظار میرود که سازمان نوسازی مدارس استان نسبت به اتمام پروژههای در دست ساخت اهتمام ویژهای داشته باشند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعیت فرهنگیان جوان استان سیستان و بلوچستان در انتقاد به وضعیت آموزشی این استان در نامهای به وزیر آموزش و پرورش نوشتند: انتظار میرود که سازمان نوسازی مدارس استان نسبت به اتمام پروژههای در دست ساخت و نیمه کارهی اداره آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان بازنگری و اهتمام ویژهای داشته باشند.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:
بنابر تاکید موکد رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر عدالت آموزشی و بهره مندی دانش آموزان از سهم مناسب خود در همه نقاط کشور به ویژه مناطق دوردست و شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان در مناطق محروم که سالیان سال مورد بی توجهی و بی مهری مسئولین قرار گرفته است. در این روزها بیش از پیش شاهد بازتاب گلایههای تلخ و دردناک دانش آموزان در روستاهای استان سیستان و بلوچستان در ارتباط با مجازی ورسانهها هستیم، که از داشتن فضای آموزشی مناسب محروم بوده وبه دلیل تعداد زیاد این دانش آموزان نه امکان اسکان در مدارس شبانه روزی برایشان فراهم است و نه باتوجه به شرایط فعلی و وجود ویروس منحوس کرونا امکان ایاب و ذهاب دارند، حال آنکه شرایط دسترسی این دانش آموزان به برنامه شاد و اینترنت نیز خود نیاز به بررسی جداگانه دارد. از آنجا که در بعضی مناطق این استان کلنگ زنی فضاهای آموزشی انجام شده و دیگر اقدام جدی درخصوص اتمام کار وبهره برداری از این فضاها صورت نگرفته است، عدالت آموزشی در این مناطق برقرار نگردیده و قطعا پیامدهای نامناسبی برای مناطق کمتر توسعه یافته دارد. چه بسیار دانش آموزانی که پس از گذراندن دوران تحصیلی در مقاطع مختلف با وجود علاقمندی برای ادامه تحصیل در مقطع بالاتر در سایه کم توجهی مسئولین دولتی امکان ادامه تحصیل برای آنان وجود ندارد و در حالیکه از کنار ساختمانهای نیمه کارهی رها شده آموزشی روستای خود گذر میکنند یا باید به فکر ترک تحصیل باشند و یا اینکه برای ادامهی تحصیل باید به فکر پیدا کردن سرویسی با شرایط مالی مناسب و در حد بضاعت یک خانواده روستایی برای رفتن به مدارس شبانه روزی شهرهای اطراف باشند ویا بعد از پیداکردن سرویس مناسب به دنبال یافتن خوابگاهی مناسب جهت اسکان در ایام تحصیل ...
و چه بسیار دانش آموزانی که در نتیجه استفاده از سرویسهای ایاب وذهاب نامناسب و ناایمن دچار حوادث رانندگی شده و بجای حضور در مدارس، راهی بیمارستانهای شهرستانهای استان شده اند.
دانش آموزان زیادی در سطح استان برای تحصیل درمدارس شبانه روزی حضور ودر خوابگاهها اسکان داشته اند، ولی بخاطر شرایط پیش آمده مجبور هستند مسیر خانه تا مدرسه را هر روزه طی کنند لیکن به دلیل دور بودن مسافت و نبود وسیله نقلیه از فرصت تحصیل محروم میباشند.
سوال این است آیا مسئولین دولتی و آموزش وپرورش تدبیری برای این مسئله اندیشیده اند؟ آیا بهتر نیست بجای تعدد کلنگ زنیهای بدون پشتوانه مالی ابتدا به دنبال تامین اعتبار و اطمینان از توانایی اتمام پروژه باشیم؟ برنامهی آنها در آینده چه خواهد بود؟
انتظار میرود که سازمان نوسازی مدارس استان نسبت به اتمام پروژههای در دست ساخت و نیمه کارهی اداره آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان بازنگری و اهتمام ویژهای داشته باشند تا ان شاالله درآینده کمتر شاهد کلنگ زنی پروژههایی بدون پشتوانه مالی مناسب باشیم، پروژههایی که در نیمههای راه به امید تامین اعتبار از خیر و یا تامین اعتبار دولتی، سن آنها از سن مسئولیت مسئولان مربوطه بیشتر شده و برای مسئولین جدید به ارث میرسند. مجمع فرهنگیان جوان استان نیز به عنوان بازوی مقاوم آموزش و پرورش از هیچ کمکی در راستای آموزش و شناسایی مناطق کمتر توسعه یافته استان در جهت ساخت و ساز هدفمند مدارس و ساختمانهای آموزشی برای آینده سازان این مرز و بوم دریغ نخواهد کرد.