به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، سردار فضلي در جمع دانشجویان حاضر در طرح آموزشی- پژوهشی راویان نور در مشهد با اشاره مقطع ابتدایی جنگ گفت: بنی صدر در جمع نیروهای مردمی که برای دفاع به پایگاه عاشقان شهادت آمده بودند، می گفت، شما برای چه به جبهه آمدید؟! شما که آموزش ندیدید و توانایی انجام دفاع ندارید، شما دست و پا گیر ارتش هم می شوید؛ در این جلسه که جز یاس و ناامیدی چیزی برای رزمندگان نداشت، بنی صدر دستور داد به نیروهای مردمی غذا و امکانات نظامی داده نشود.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین به تشریح فعالیت های عملیاتی و اطلاعاتی قبل از عملیات کربلای 4 پرداخت و افزود: کار تشکیلاتی کربلای 4 آن قدر بالا بود که حتی تمامی فرماندهان موظف به توجیه کامل فرماندهان رده پایین بودند و این امکان نداشت جز اينکه حدود 1000 جلسه و 1000 سلسله گزارش تهیه و ارائه شود.
وی با اشاره بهشکست در کربلای 4 و نرسیدن نیروها در زمان مقرر به جزیره ام الرصا عنوان کرد: این شکست عامل مهمی برای پیروزی در عملیات کربلای 5 بود، به طوري كه این دو عملیات، عملیات هایی به هم وابسته بودند.
فضلی با اشاره به فضای حاکم در آن 15 روز مابین دو عملیات گفت: در زمانی که تمامی فرماندهان راه ها را برای ورود به عملیات بسته می دیدند، پیام امام خميني (ره) مبني بر اينکه همین جا یعنی در شلمچه عملیات کنید، رسید؛ در این زمان موج امیدی در جمع فرماندهان ايجاد شد و همه برای ورود به دژ شلمچه شروع به برنامه ریزی کردند.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین تصريح كرد: سه روز از این 15 روز به برنامه ریزی و تصمیم گیری فرماندهان گذشت و در روزهای بعد تیم های شناسایی به سمت منطقه به حرکت درآمدند و در کمال ناباوری، تیم شناسایی لشكر 10 سیدالشهدا به فرماندهی شهید کیان پور بعد از دو روز تمام دژ شلمچه و محور عمل این عملیات را شناسایی کرد.
فرمانده لشكر 10سيدالشهدا در زمان عملیات کربلای 5 موانع موجود در منطقه را بسیار پیچیده عنوان کرد و افزود: حدود دو سه کیلومتر آبگرفتگی و بعد دو ردیف خاکریز و کمین دشمن قرار داشت، به طوري كه تعداد نفرات موجود در پدافند خط شلمچه از نیروهای کمین عراق کمتر بود؛ بعد از سنگرهای کمین به عرض 250 متر، سیم خاردار به ارتفاع قد یک انسان کار شده بود و بعد از این موانع و میدان های مین، به دژ اصلی شلمچه می رسیدیم.
فضلی درباره نحوه عمل یگان خود افزود: نیروهای ما در این منطقه ابتدا به وسیله گردان غواص ها و به فرماندهی سردار خادم الحسینی خطوط کمین دشمن شکستند و در شب اول و روز اول به دژ شلمچه رسیدند، اما گرفتن دژ شلمچه بسیار سخت بود.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت: به دلیل آب گرفتگی و ارتفاع کم این مناطق، قایق ها با سرعت کم حرکت می کردند و امکان انتقال امکانات و وسایل به منطقه وجود نداشت؛ به اين ترتيب نیروهاي ما مهمات خود را از مهمات دشمن تامین می کردند.
وي با اشاره به لحظات حساس عملیات کربلای 5 عنوان کرد: زمانی که نیروهای لشكر 10سیدالشهدا به مواضع هلالی اول رسیدند کار به بن بست خورد و هر چه نیروها به خط می زدند حتی به یک سنگر دست نمی یافتند تا اینکه در این زمان به محسن رضايي كه فرمانده سپاه بود، زنگ زدم و قول دیدار با امام را برای بچه های لشكر گرفتم؛ بعد از پخش این خبر میان بچه ها، گويي موج امید و نیروی الهی به مدد این بچه ها آمد و آنها تمامی سه موضع هلالی که یکی از پیچیده ترین سیستم های دفاعی محسوب می شد، فتح كردند.
فضلی با اشاره به حجم نیروهای شرکت کننده در این عملیات گفت: 85 درصد این نیروها بسیجی و نیروهای سازماندهی شده مردمی بودند؛ بنی صدر کجا بود که ببیند این بسیجیان که به گفته او دست و پا گیر ارتشی ها هستند و سودی برای جنگ ندارند، در این عملیات بزرگ چه حماسه ها آفریدند.