مسئول دفتر مطالعات راهبردي پژوهشكده باقرالعلوم گفت: علوم انساني اسلامي بر خلاف علوم انساني غربي كه هدف آن رشد و تكامل انسان در دنيا است، به سعادت رسيدن انسان در دنيا و آخرت را در همه ابعاد هدف قرار ميدهد.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، داوودآبادي در نشست نقد علوم انساني غربي كه عصر امروز در بخش تحول علوم انساني بيستمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم برگزار شد، به موضوع ناكارآمدي علوم غربي در جوامع اسلامي اشاره كرد.
وي در ابتدا به ارائه تعاريفي از علم و علوم انساني پرداخت و بيان داشت:مقام معظم رهبري معتقدند علوم انساني جهتدهنده ساير علوم بشري است.
داوودآبادي در ادامه تفاوت در حوزه مباني، مسائل مطرح شده و اهداف علم را بهعنوان سه عامل اصلي ايجاد تفاوت بين علوم اسلامي و غربي معرفي و خاطرنشان كرد: علوم انساني اسلامي را بايد در قرآن جستوجو كرد و اين كتاب الهي بايد بهعنوان شاخص و مبناي تشخيص اسلامي بودن نظريات قرار بگيرد.
مسئول دفتر مطالعات راهبري پژوهشكده باقرالعلوم در بخش ديگري به بیان شبهات رايج در علوم انساني اشاره کرد و اذعان داشت: ما نبايد بدون اطلاع و كار دقيق به نقد علوم انساني غربي بپردازيم.
وی كهنه و قديمي بودن، فيلتر شدن علوم انساني غربي و تكبعدي ديدن انسان را به عنوان علل ناكارآمد بودن علوم انساني موجود عنوان كرد.
داوودآبادي در پايان با اشاره به آياتي از قرآن مجيد متذكر شد: قرآن براي سعادت دنيا و آخرت انسان برنامه دارد.