مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند گفت: قیمت کالاهای مورد نیاز مردم در فروشگاههای زنجیرهای طی شش ماه گذشته بین ۱۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، قدرتالله گودرزی در مورد نحوه تأمین کالاهای اساسی در فروشگاه های زنجیرهای گفت: در حلقه زنجیره تولید سه مرحله تولید، توزیع و مصرف قرار دارد که فروشگاههای زنجیرهای حلقه واسط بین این مراحل را تشکیل میدهد، چون کالاهای اساسی را به صورت امانی از تولیدکنندگان دریافت و به مصرفکنندگان عرضه میکند.
وی افزود: گاهی تولیدکننده داخلی به دلیل افزایش قیمت نهادههای تولید مجبور است، قیمت محصولات خود مانند لبنیات و پروتئین را افزایش قیمت دهد چون نمیتواند محصول تولیدی را به قیمت کمتر از هزینه تمام شده عرضه کند.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند افزود: روزانه در تهران 1200 تن مرغ مصرف میشود، در حالی که تولید مرغ این استان بین 200 تا 300 تن در روز است و بقیه آن حدود 900 تن باید از استانهای همجوار و یا از طریق واردات تأمین شود.
وی گفت: افزایش قیمت نهادههای تولید مرغ مانند کنجاله و ذرت و دان مرغ باعث افزایش قیمت مرغ میشود.
وی با اشاره به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: باید تولیدکنندگان داخلی مانند مرغدار و دامدار حمایت شوند که بتوانند شیر و گوشت و کره و پنیر به قیمت مناسب در اختیار مصرفکنندگان قرار دهند.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند با بیان اینکه قیمتگذاری کالاهای عرضه شده در شهروند توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان، اصناف و سازمان بازرگانی انجام میشود، گفت: ما در قیمتگذاری کالا دخالت نداریم.
گودرزی تأکید کرد: گاهی تولیدکننده اصرار دارد افزایش قیمت دهد و ما به عنوان فروشگاه شهروند نمیپذیریم، اما گاهی مجوز از مراجع بالاتر دریافت میکند، اما در عین حال به مردم قول دادهایم، هر قیمتی که برای عرضهکننده مصوب شد، زیر آن قیمت عرضه کنیم گرچه در حد 5 تومان کمتر از قیمت مصرفکننده عرضه شود.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند افزود: قیمت مصرفکننده درج شده بر روی کالا ولو به اندازه یک درصد کمتر در فروشگاههای زنجیرهای شهروند عرضه میشود.
وی در مورد افزایش قیمت کالاهای اساسی گفت: رشد کالاهای اساسی دارای آهنگ بالایی بوده و در کالاهای سوپری و مورد نیاز مردم بین 10 تا 120 درصد افزایش قیمت ظرف 6 ماه گذشته انجام شده است.
گودرزی افزود: امتیاز شهروند این است که هیچ کمبود کالایی در آن مشاهده نمیشود و با دارا بودن انبارهای مورد نیاز کالای ذخیره شده از 10 تا 90 روز قابل عرضه برای مصرفکننده دارد.
وی گفت: همچنین یک مکان برای انبار کردن کالاهای پشتیبان احداث شده است.
گودرزی در مورد عرضه مرغ 4 هزار و 700 تومانی گفت: اولاً مرغ ارزان به ما ندادهاند و تنها 10 تن با حضور مأموران تعزیرات ارائه شد که آن هم برای هر مشتری تنها یک مرغ عرضه میشود و بعداً کل عرضه مرغ از سوی دولت به قیمت آزاد و به صورت یکنواخت ارائه شد.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند گفت:مرغهای ارائه شده در فروشگاه شهروند با بستهبندی انجام میشود.
وی گفت: مثلاً قیمت مرغ بستهبندی شده پاک شده 1800 گرمی را حدود 13 هزار تومان است که با نظارت عرضه میشود.
وی تأکید کرد: عرضه کالاهای خارجی در فروشگاه شهروند کاهش یافته و حدود 6 هزار بارکد در فروشگاه شهروند کاهش یافته است.
گودرزی در مورد کالای خارجی گفت: طبق تعریف کالایی خارجی محسوب میشود که کل محصول آن از خارج وارد شود اما اگر یک کالایی به صورت قطعات جداگانه و یا منفصله وارد شده و در داخل به وسیله کارگران ایرانی مونتاژ شود، این کالای خارجی محسوب نمیشود، مثلاً قطعات تلویزیون ال جی وارد شده و در کارخانههای داخل مونتاژ میشود.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند افزود: قرارداد عرضه کالا توسط یک عرضهکننده پوشاک و کفش به دلیل عرضه کالاهای بیکیفیت چینی فسخ شد.
گودرزی تأکید کرد: همچنین قرارداد با سه شرکت تأمینکننده برنج که 100 درصد برنج خارجی عرضه میکردند لغو شد.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند تأکید کرد: بازرسی به صورت مشهود و غیرمشهود در فروشگاههای شهروند انجام میشود و با کسانی که کالای بیکیفیت عرضه کنند و یا از وزن کالا بکاهند برخورد میشود.
گودرزی تأکید کرد:نیروهای فروشگاه شهروند آموزش دیده و حداقل دارای دیپلم هستند و در زمینه برخورد با مشتریان آموزشهای لازم را دیدهاند.
وی تأکید کرد: حتی لباس ظاهری کارمندان فروشگاههای زنجیرهای با نظارت است و به همه آنها تأکید شده نسبت به مشتریان احترام خاصی قائل شوند.
مدیرعامل فروشگاه زنجیرهای شهروند گفت: عرضه عدس خارجی در فروشگاه شهروند حذف شده است و اگر برخی از تأمینکنندگان نسبت به کمفروشی و یا کاستن از وزن کالای خود اقدام کنند، با گزارش مشتریان بلافاصله قرارداد آن شرکت تأمینکننده لغو میشود.