گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، 12 مهر ماه بود که خبر بازدید احتمالی دکتر احمدینژاد از زندان اوین روی تلکس خبرگزاریها و سایتهای خبری رفت؛ درخواست رئیس جمهور برای بازدید از زندان اوین سوالات بیشماری در ذهن آحاد جامعه پدید آورد که به راستی رئیس قوه مجریه با بیان این موضوع در این برهه کنونی به کدامین نقطه هدف مینگرد؟
اما این تازه آغاز یک بازی سیاسی بود که توسط آقای رئیس جمهور کلید خورد.
کمتر از 24 ساعت پس از نامه دکتر احمدینژاد، سخنگوی قاضیالقضات دست به کار شد و با دعوت از تنی چند از خبرنگاران به کاخ دادگستری صراحتاً اعلام کرد که بازدید رئیس جمهور از زندان اوین به مصلحت نیست؛ این صحبت محسنیاژهای که موضع قوه قضائیه را مطرح میکرد با واکنش غیرمترقبه رئیس جمهور همراه شد.
دیری نپایید که آقای رئیس جمهور دست به قلم شد و خطاب به آیتالله آملی لاریجانی، کلمات و جملات تندی را نثار دستگاه قضا کرد.
احمدینژاد که پاسخ نامه خیلی محرمانه قاضیالقضات را به شکل رسانهای میداد، از نحوه اجرای قانون اساسی در قوه قضائیه ابراز نگرانی کرد.
وی بازدید خود را از زندان اوین به مصلحتاندیشی قوه قضائیه مرتبط ندانست و گفت: چنین نگاههای مصلحتاندیشانه در قوه قضائیه سبب نادیده انگاشتن حقوق مردم در قوه قضائیه میشود.
احمدی نژاد برای صحبتهای خود به بحث مطبوعات و رسانهها استناد کرد.
در این میان پرداختن رسانه های داخلی و خارجی به نامه محمود احمدی نژاد نیز از موضوعاتی بود که نکات قابل تاملی داشت.
بار دیگر اذهان مردم توسط اصحاب رسانه از سمت وسوی اقتصادی به نامه ی شدیداللحن آقای رئیس جمهور رفت تا مردم برای لحظاتی هر چند کوتاه هم که شده نکاتی غیر از معضلات هر روزه ی اقتصادی را جزئ نگرانی های خود احساس کنند.
البته گرفتن ماهی از آب گل آلودی که این روزها در مسیر رودخانه سیاسی کشور به وجود آمده تخصص رسانه های معاند است که با بهره گیری از اختلافات مابین روسای قوا به پیگیری اهداف شوم خود بی اندیشند.
در این میان رسانه های داخلی نیز بعضا تیترهای ذاصلی صفحه اول جراید خود را به موضوع نامه رئیس قوه مجریه اختصاص دادند.
روزنامه ایران در گزارشی از دلایل ناراحتی مسئولان قضایی از بازدید رئیس جمهور از زندان اوین سوال کرد و نوشت: قانون اساسی برای پیگیری های مطالبات رئیس جمهور، مجاری متعددی در نظر گرفته است.
حمله ایران به کیهان
روزنامه "ایران" در ادامه با واکنش به یادداشت اخیر حسین شریعتمداری پیرامون بازدید حاشیه ساز احمدی نژاد از اوین نوشت: مسلما اگر آقای شریعتمداری اگر کمی مصالح ملی را در نظر می گرفت بهانه دست رسانه های بیگانه نمی داد.
در ادامه این یادداشت می آید: ناراحتی و عصبانیت شریعتمداری این شبهه را ایجاد می کند که مگر در زندان های کشور چه خبر است که حتی مدیر مسئول کیهان نیز به مخالفت با بازدید آن توسط رئیس جمهور می پردازد و ان را به شاید وقتی دیگر حواله می دهد.
خوشحالی روزنامه اصلاح طلب از نامه احمدی نژاد
روزنامه "اعتماد" در خصوص انگیزه احمدی نژاد برای انتشار علنی نامهاش در پاسخ به نامه خیلی محرمانه رییس قوه قضاییه به گفت و گو با محبیان نوشت: به عنوان تحلیلگر فضای سیاسی ایران معتقدم احمدینژاد با این اقدام کوشیده است در صحنه شطرنج ایران، رییس قوه قضاییه و برادر یکی از رقبای سرسخت خود را کیش دهد.
با این حرکت احمدینژاد خواسته است یک بازی دو سر برد برای خود و دو سر باخت برای رییس قوه قضاییه را سامان دهد، زیرا اگر به او اجازه دهند که از اوین دیدار کند؛ چون اکثر زندانیان معمولا حق به جانب بوده و خود را بیگناه تلقی میکنند لذا در دیدار از بیگناهی خود یاد خواهند کرد و رییسجمهور همین نظرات را اگر به صحنه عمومی بکشاند ولو اساسا منطق حقوقی نداشته باشد ضربهیی به قوه قضاییه تلقی خواهد شد ضمن آنکه رییسجمهور به این وسیله حق نظارت و برتری خود را بر قوه قضاییه تثبیت کرده است.
محبیان در ادامه می گوید: ولی اگر به او اجازه دیدار از زندان داده نشود که ظاهرا ممانعتهای قانونی صریحی در این راستا وجود دارد در این حالت نیز این ذهنیت، البته نادرست، در اذهان به وجود خواهد آمد که در زندانها چه میگذرد که حتی به رییسجمهور اجازه نمیدهند به آنجا سرکشی کند!!! لذا از لحاظ بازیگردانی سیاسی، کیش سختی به قوه قضاییه داده میشود.
پس از بازداشت مهدی هاشمی به اتهام امنیتی و اقتصادی و فائزه هاشمی به دلیل حضور به عنوان یکی از هستههای اصلی فتنه 88، این بار مشاور رسانههای رئیس جمهور بود که بازداشت شد و خود را پشت میلههای زندان اوین دید؛ این اتفاق زمانی رخ داد که آقای رئیس جمهور در سفر نیویورک و مشغول مصاحبه با رسانههای مختلف خارجی بود.
پس از بازگشت احمدینژاد به تهران نامهنگاری و مکاتبات متعددی در خصوص بازداشت جوانفکر انجام شد و این خود شائبههای فراوانی را در ذهن پدید آورد که این دیدار رئیس قوه مجریه در راستای نامهنگاریهای پس از بازگشت از ینگه دنیاست.
رئیس جمهور در نامه اخیر تلویحاً اشاره کرد که دیدار از اوین صرفاً به دلیل حضور مدیرمسئول روزنامه ایران در آنجا نیست، بلکه پیگیری حقوق اساسی ملت از سوی قوه مجریه مدنظر است.
باید دید اساساً اصل کردن موضوعات فرعی همچون بازدید رئیس جمهور از زندان اوین میتواند گرهای از مشکلات اقتصادی مردم باز کند؟ اگر این چنین است باید از آقای رئیس جمهور خواست لحظهای در بازدید از زندان اوین درنگ نکند، اما به راستی پرداختن به این موضوع در این برهه حساس زمانی که آحاد جامعه در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلات عدیده و افسارگسیخته اقتصادی هستند، میتواند راهگشا باشد؟ اگر این چنین است و بازدید از اوین کمکی به پررنگتر شدن سفره قشر مستضعف جامعه میکند، لحظهای درنگ نیز حرام است. البته باید دقیق تر پرسید دغدغه های مردم در کجای نامه رئیس دولت به رئیس قوه قضائیه است؟
البته بايد دقيق تر پرسيد دغدغه هاي مردم در کجاي نامه رئيس دولت به رئيس قوه قضائيه است؟