معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد گفت: برپایی ستاد پیامبر اعظم (ص) در نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از نوآوریهای جدید این دوره از نمایشگاه است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» محمدزاده در مراسم افتتاحیه نوزدهمین دوره نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها که ظهر امروز در محل این نمایشگاه برگزار شد، گفت: نوزدهمین نمایشگاه مطبوعات، نقطه قوتی دیگر برای درک متقابل جامعه و مطبوعات است.
وی در ادامه افزود: نقش رسانهها در آگاهی بخشی به جامعه بر هیچ کسی پوشیده نیست و بازتاب اخبار با حفظ ارزشهای دینی از اقداماتی است که اهالی مطبوعات هدایت آن را برعهده دارند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، جایگاه مطبوعات ایران در عصر حاضر که عصر فرصتها و تهدیدهای نظام سلطه می باشد را جایگاه ویژهای ارزیابی کرد و گفت: مطبوعاتی که بر پایه دانش و ارزش بنیان نهاده شدهاند، در این زمینه نقش ویژهای دارند.
محمدزاده ادامه داد: در عصری که بنگاههای دروغ پراکنی ملتها را از هویت خود دور میکنند، وظیفه ماست که زمینه رشد رسانهها را فراهم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آمار و ارقام نشان دهنده رشد کمی و کیفی مطبوعات و خبرگزاریهاست؛ بنابراین باید راهکارهای توسعه آنها را برای نفود در داخل و خارج از کشور فراهم کنیم.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، بر ارتقای جایگاه کیفی مطبوعات و توسعه فرهنگ عمومی تأکید کرد و گفت: تشکیل اتحادیه بین المللی مطبوعات جهان اسلام به منظور افزایش گفتوگو و تبادل اطلاعات بین جوامع اسلامی بخشی از این اقدامات است.
محمدزاده در ادامه به برنامههای این معاونت برای توسعه مطبوعات و خبرگزاریها اشاره کرد و افزود: هدفمندی یارانه مطبوعات بخشی از این اقدامات است و با همین نگاه سامانه اینترنتی مطبوعات برای اعطای 50 درصد تخفیف به مشتریان از محل 10 درصد اعتبار مطبوعات، راه جدیدی برای توسعه مطبوعات و خبرگزاریها بوده است.
وی با اشاره به دغدغه وزارت ارشاد و تغییر سبک زندگی با توجه به بیانات مقام معظم رهبری تأکید کرد: دغدغه وزارت ارشاد در ایجاد سبک زندگی اسلامی بسیار زیاد است؛ از همین رو نمایشگاه مطبوعات خانوادگی را برپا کردیم تا از ظرفیت آنها که به زرد بودن متهم هستند، استفاده کنیم.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در ادامه به ثبت و دریافت آثار خبرنگاران در سامانه سمان اشاره کرد و گفت: در گذشته تعریف جامعی از خبرنگار نداشتیم و تعاریف موجود از طرف بیمهگزاران قابل قبول نبود، اما اکنون با ثبت آثار خبرنگاران در سامانه سمان آمار دقیقی از آنها در اختیار است.
محمدزاده در ادامه از راهاندازی موزه مطبوعات خبر داد و افزود: میراث معنوی مطبوعات 150 سال قدمت دارد و مقدمات تأسیس این حوزه فراهم شده است، بهعلاوه 50 کتاب در حوزه ارتباطات، تدوین و تربیت مدرس برای روزنامههای شاخص استانها در دستور کار قرار گرفته است.
وی در حوزه اقدامات حمایتی نیز به مشکلات کاغذ اشاره کرد و گفت: با توجه به قیمت کاغذ، طرح توزیع کاغذ یارانهای با 20 درصد تخفیف و ارزانتر از بازار در دستور کار قرار گرفته است و تعرفه واردات کاغذ روزنامه نیز لغو شد.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با اشاره به نوآوریهای نوزدهمین جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها یادآور شد: برپایی ستاد پیامبر اعظم (ص)، نمایشگاه های عکس و گرافیک، عکس شهروندی و عکسهای اجلاس غیرمتعهدها از جمله این اقدامات است.
محمدزاده در پایان خاطرنشان کرد: اخلاق رسانه شعاری است که بر پایه حفظ ارزشها شکل میگیرد و هر قدر رسانهها در این حوزه قویتر عمل کنند، به سمت اعتلای کیفیت گام برمیدارند.