مسعود فراستی، از منتقدان سینما گفت: وای به حال دولتی که پول میدهد تا علیهاش فیلم ساخته شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، مسعود فراستی روز گذشته در نشست نقد سینمای ایران که در سالن اجتماعات دانشکده فنی دانشگاه آزاد ارومیه برگزار شد، در جمع دانشجویان این دانشگاه تصریح کرد: اگر دولت از ساخت فیلم علیه خود حمایت مالی نکند، دیگر شاهد این گونه فیلم ها نخواهیم بود.
این منتقد سینما با اشاره به تفکر فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: این فیلم یک توهین آشکار و تبلیغ مهاجرت است، این تفکر در جهت تحریم آمریکا بوده و تمام کسانی که از فیلم دفاع کردند، در خارج از کشور بسر می برند.
وی تصریح کرد: در این اوضاع نابسامان که مسئولان سینمایی و حتی شهرداری مقصر آن هستند، فیلم «جدایی نادر از سیمین» به نوعی باج دادن به غرب است.
فراستی گفت: من هیچ جشنواره داخلی و خارجی را قبول ندارم؛ چون سلیقه وزارت خارجه در این جشنواره ها تاثیرگذار است و این وزارتخانه، جوایز هنری و سینمایی اروپا را به خاطر منافع ملی کشورش تعیین می کند.
این منتقد سینما افزود: جایزه اسکار سیاسی است و زمانی که ما اولین بار با فیلم «بچه های آسمان» رفتیم تا اسکار بگیریم به فیلم «زندگی زیباست» باختیم، در حالی که فیلم بچه های آسمان تفکر درستی از ملت ما را ارائه می داد.
وی در تعریف روشنفکری گفت: روشنفکری هنوز در ایران محقق نشده و البته بهترین فیلم سینمای روشنفکری در ایران «هامون» مهرجویی بود؛ این در حالی است که سینمای ایران قبل از انقلاب مریض بود و همچنان هم مریض است.
فراستی در انتقاد از فیلم «یک حبه قند» گفت: این فیلم یک فیلم ارزشی نیست؛ یک فیلم زمانی می تواند ارزشی باشد که سر و شکل داشته باشد و سپس به تبلیغ ارزش ها بپردازد.
این منتقد سینما نظر خود را درباره فیلم «به نام پدر» عنوان کرد و گفت: این فیلم یک فیلم ضد دفاع مقدس است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد فیلم هایی که در خارج جایزه گرفتند، وطن فروشی را تبلیغ کرده اند.
این جلسه با پرسش و پاسخ دانشجویان همراه بود؛ یکی از دانشجویان در انتقاد از فراستی گفت: شما فرصت سوزی می کنید، کوبیدن آقای فرهادی هنر نیست.
فراستی در پاسخ گفت: من امام جمعه سینما هستم، من از «گشت ارشاد» دفاع کردم و با هر پایین کشیدنی هم مخالفم، به فرهادی هم اصلاً توهین نکردم و همچنان فکر می کنم که بچه ها نسبت به فیلم «جدایی نادر از سیمین» شفاف نیستند.
در ادامه یکی از دانشجویان پرسید آیا اساساً ما چیزی به نام سینمای بومی داریم؟ که فراستی در جواب گفت: ما سینمای ملی نداریم، من به سینمایی ملی می گویم که از نظر فرهنگی ایرانی و مسلمان بوده و نگاه شرقی داشته باشد و از نظر ساختار نیز یک فرم ملی را در برداشته باشد.
دانشجویی پرسید چرا اکثر فیلم ها و رسانه ملی ما الگوی بدی را رواج می دهند، آیا خواسته امام و رهبری این است ؟ که فراصتی گفت: تا زمانی که سینماهای ما دولتی باشند وضع همین طور باقی می ماند.
دانشجوی دیگری پرسید منظور شما از اینکه فیلمساز باید مماس با جامعه باشد چیست؟ که فراستی گفت: من خیلی اهل زیبایی نیستم، من به تاثیرگذاری معتقدم که به زیبایی ختم می شود.