گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ میزان بیکاری در آمریکا نسبت به ماه سپتامبر یک دهم درصد افزایش یافته است.
نرخ بیکاری در آمریکا در ماه اکتبر هفت و نه دهم درصد بود که درمقایسه با ماه سپتامبر به شدت افزایش یافته است.
مجری شبکه الجزیره می گوید: هنوز آمار بیکاری موضوع اول برای رای دهندگان آمریکایی به ویژه در هشت ایالتی که نقش تعیین کننده در انتخابات دارند ، است.
دانیل لک تحلیلگر آمریکایی در واشنگتن گفت: آمار بیکاری در آمریکا درمقایسه با ماه سپتامبر یک دهم درصد افزایش یافته است و باید به یادبیاوریم که میزان بیکاری در ماه سپتامبر کاهش یافته بود و موضوع جالب این است که صد وهفتاد و یک هزار شغل در ماه اکتبر ایجاد شده است و نرخ بیکاری هنوز زیر هشت درصد مانده است که از سال 2009 به این طرف سابقه ندارد و این رقم بالایی محسوب می شود.
دانیل لک گفت: اضافه شدن صدو هفتاد و یک هزار شغل آغاز خوبی برای بازگرداندن شغلهای از دست رفته است ضمن اینکه هرماه تعدادی از بزرگسالان به نیروی کاری در آمریکا اضافه می شوند.
دانیل لک این موضوع را تایید کرد که ایجاد صدو هفتاد و یک هزار شغل در ماه اکتبر به نفع اوباما است و گفت: این آخرین گزارش مهم اقتصادی پیش از برگزاری انتخابات در سه شنبه آینده است. گروه تبلیغاتی اوباما هم خیلی مشتاق خواهد بود این آمار را برجسته کنند. آنها همچنین بر این موضوع تاکید خواهند کرد که میزان بیکاری از زمان آغاز ریاست جمهوری اوباما همچنان زیر هشت درصد مانده است. درحالی که گروه تبلیغالی رامنی هم می گویند که بیکاری بتدریج افزایش یافته است.
وی افزود: درحقیقت اضافه شدن صدو هفتاد و یک هزار شغل رقم کوچکی است و بسیاری از شرکتها هنوز تمایلی به استخدام نیروی کاری جدید ندارند و نمی خواهند سرمایه گذاری کنند زیرا ابهامهایی درخصوص انتخابات ریاست جمهوری و برخی عوامل اقتصادی از بحران منطقه یورو گرفته تا اختلاف مالی در کنگره وجود دارد.
افزایش نرخ بیکاری در آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، بر سرنوشت انتخابات اثرگذار خواهد بود.
درآمریکا میزان بیکاری از هفت ممیز هشت درصد در ماه سپتامبر به هفت ممیز نه درصد در ماه اکتبر افزایش یافت. این افزایش برای میت رامنی بهانه ای شد تا با استفاده از آن باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا را هدف حملات خود قرار دهد. رامنی نامزد جمهوری خواهان عصر پنجشنبه در اظهاراتی از وضعیت اقتصادی حاکم بر آمریکا انتقاد کرد.
بنا بر آخرین تحلیل ها ایجاد فرصت های شغلی به حدی نیست که بتواند میزان بیکاری در آمریکا را کاهش بدهد. میزان بیکاری در اکتبر هفت ممیز نه درصد اعلام شده است، در حالی که در سال دو هزار و نه همزمان با به قدرت رسیدن اوباما در آمریکا، نرخ بیکاری هفت ممیز شش درصد بود. اوباما در اظهاراتی کاستی های موجود برای کاهش شمار بیکاران در کشور را پذیرفت. از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون هرگز هیچ رئیس جمهوری با نرخ بیکاری بالای هفت ممیز دو درصد، موفق به تصاحب مجدد پست ریاست جمهوری نشده است.
آمارهای جدید فقط به کاهش اشتغال زایی محدود نیست، چرا که در همان ماه میلادی، 12 میلیون و 100 هزار نفر به طور رسمی بیکار شناخته شدند.
از آنجایی که باراک اوباما ، رئیس جمهور و نامزد حزب دموکرات، با میت رامنی، رقیب جمهوری خواه خود، در وضع رقابتی بسیار نزدیک قرار دارد، حتی انتشار کوچک ترین آمار منفی، ممکن است سرنوشت ساز وی را تغییر دهد.
تحلیل گران می گویند، با وجود افزایش 130هزار شغل در ماه اکتبر در آمریکا، این میزان از میانگین ماهانه 153 هزار فرصت شغلی در سال 2011، پائین تر است.
یک کارشناس آمریکایی درباره آینده اقتصادی آمریکا هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی، دومینیک راسی گفت:« اقتصاد آمریکا با افت و خیزهای خودش به حرکتش ادامه می دهد. به نظر می رسد اقتصاد آمریکا در روی ترن هوایی حرکت می کند و به لبه پرتگاه مالی نزدیک می شود. برای آنکه اقتصاد آمریکا از این پرتگاه سقوط نکند باید برخی از مشکلات مالی و اقتصادی بویژه بدهی های آمریکا حل شود. البته باید در این میان به مشکلات مالی و اقتصادی اروپا نیز توجه داشت. کشورهای اروپایی فرصتی را در اختیار دارند که باید از آن استفاده کنند. اگر زمان سپری شود مشکلات اروپایی ها بار دیگر شدت پیدا خواهد کرد. به نظر می رسد اگر برای حل مشکلات مالی منطقه یورو کاری صورت نپذیرد، اقتصاد کشوری همانند اسپانیا که یکی از قطبهای بزرگ اقتصادی یورو به شمار می رود در سال آینده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. اقتصاد چین هم در وضع خاصی قرار دارد. تغییرات در حاکمیت سیاسی چین می تواند بر چشم انداز اقتصادی آینده آن تاثیرگذار باشد.»
مسئله اشتغال مهمترین مسئله ای است که بر انتخابات آتی آمریکا بیشترین تاثیر را خواهد داشت. در آغاز سال آتی میلادی وضعیت مالیاتها در آمریکا به شدت وخیم خواهد بود زیرا درحال حاضر در پی سیاست های کنونی دولت آمریکا مالیات ها به شدت افزایش یافته است. این افزایش مالیاتها در درازمدت اقتصاد آمریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. وضعیت کنونی اقتصاد آمریکا از آنچه به نظر می رسد بسیار وخیم تر است. تلاشهایی در حال صورت می گیرد که وضعیت اقتصاد آمریکا خوب جلوه داده شود. با گذشت زمان همه چیز آشکار خواهد شد و احتمالا در پایان سال 2013 و یا 2014 اقتصاد آمریکا به طور ناگهانی از پرتگاه به پایین پرت خواهد شد.
یک کارشناس اقتصادی می گوید: من درباره اقتصاد آمریکا بسیار نگران و امیدوارم اوضاع بهبود یابد. این وضعیت ناشی از اشتباهاتی است که اوباما طی سه سال گذشته مرتکب شده است. آمار اشتغال در آمریکا طی شش ماه گذشته بسیار وخیم بود و وضعیت اقتصادی آمریکا به گونه است که هیچ احیای اقتصادی در حال حاضر وجود ندارد. دولت آمریکا به هیچ وجه هماهنگ با رشد جمعیت اقتصاد این کشور را تقویت نکرد و احتمالا در آینده نزدیک شاهد افزایش بیکاری در آمریکا به نرخ های یازده الی دوازده درصد نیز خواهیم بود. افرادی که برسر کارند در واقع به جای تمام وقت به صورت پاره وقت برسر کار هستند و این واقعا یک فاجعه برای بازار کار در آمریکا است و نمی تواند مدت زمان زیادی به همین منوال ادامه پیدا کند. این شرایط واقعا غم انگیز است و اگرمسئولان آمریکایی نگران قربانیان و آسیب دیدگان ناشی از طوفان سندی هستند باید برای همه افراد بیکاری که قادر به یافتن کار نبوده اند به همان اندازه نگران باشد و اینکه مردم آمریکا به ویژه اقلیتها و طبقه فقیر در این کشور قادر به بازگشت به بازار کار نیستند در واقع به معنای آن این است که یک منبع عظیم ملی در آمریکا در حال نابود شدن است. طوفان سندی زودگذر بود و به نظر نمی رسد اثر بلندمدت براقتصاد آمریکا داشته باشد.
این کارشناس گفت فکر نمی کند این طوفان بر سیاست آمریکا تاثیری داشته باشد چرا که هر دو نامزد خود را از پیش برای پیامدهای این طوفان آماده کرده بودند. اوباما به عنوان رییس جمهور آمریکا وظایف خود را به طور کامل انجام داد و و میت رامنی نیز هیچ اشتباهی در این باره مرتکب نشد. اما مسئله اصلی که بیشترین تاثیر را بر اقتصاد آمریکا خواهد داشت همان بیکاری گسترده در این کشور خواهد بود.
رهبران هر دو حزب در تلاشند با مسؤل نشاندادن خود در قبال موضوع اشتغال، آرای بیشتری را در انتخابات نوامبر آینده به خود اختصاص دهند.
راهکاری که دولت آمریکا برای مهار بیکاری در پیش گرفته است، تزریق صدها میلیارد دلار پول به بازارها با هدف رونق بخشیدن اقتصاد و رهایی کمپانیهای بزرگ از خطر ورشکستگی بوده است.
با اینکه این سیاست به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری در آمریکا منجر شده، اما در عین حال، دو مشکل بزرگتر دیگر یعنی افزایش کسری بودجه و افزایش بدهیهای دولتی را به همراه آورده است.
به نوشته مجله آمریکایی «آتلانتیک» هیچ رئیسجمهوری در آمریکا از دوره «فرانکلین روزولت» زمانی که نرخ بیکاری بیش از 7 درصد بوده، نتوانسته است مجدداً در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پیروز شود و روزولت به این دلیل در انتخابات پیروز شد که در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری، از تمامی قدرت خود برای ایجاد شغل استفاده کرد.
آسوشیتدپرس میگوید؛ به اعتقاد اوباما، دولت او توانسته است نرخ بیکاری در این کشور را با به وجود آوردن فرصتهای شغلی جدید، با کاهش روبهرو کند.
رامنی بر این عقیده است که کاهش نرخ بیکاری در آمریکا، به سبب افزایش فرصتهای شغلی در این کشور نبوده، بلکه ناامید شدن افرادی که به دنبال کار میگردند، باعث کاهش آمار بیکاری است.
رامنی در جایی گفته بود: «اگر کسی باشد که بخواهد برای شما فرصتهای شغلی فراهم آورد، آن شخص من هستم. ما با کمک هم میتوانیم از این مشکل گذر کنیم!» مطمئناً در چنین شرایطی، رامنی نیز نخواهد توانست جز در مرحلهدادن شعار، سامانی به اقتصاد آمریکا در کوتاهمدت بدهد. اما در اینجا بد نیست پس از بررسی اجمالی تأثیر این مسأله اقتصاد بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سری هم به دیگر جنبههای این رویداد مهم سیاسی در آمریکا بزنیم.
میت رامنی، رقیب باراک اوباما در انتخابات پیش رو که قرار است روز سه شنبه هفته آینده برگزار شود بر افزایش نرخ بیکاری تمرکز کرد و آن را «هشداری غم انگیز» دانست که نشان می دهد اقتصاد آمریکا همچنان گرفتار رکود است.
رامنی با اشاره به «بدهی 20 تریلیون دلاری»، «نرخ فلج کننده بیکاری» و «ارتش در هم آشفته» آمریکا گفت: «اگر ما تغییر مسیر ندهیم، گرفتار رکودی دیگر خواهیم شد».
وی افزود: «تعداد بیکاران نسبت به زمانی که اوباما به ریاست جمهوری رسید بیشتر شده است و هنوز 23 میلیون آمریکایی در جستجوی کار هستند.»