به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، کارگاه آموزشی «عفاف و حجاب» صبح امروز با هدف آشنایی دانشجویان با تفاوت های حقوق و تکالیف بین زنان و مردان در دانشگاه سلمان فارسی شهرستان کازرون برگزار شد.
در این کارگاه محمد الوندی، استاد دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت صفات پسندیده در زن و مرد بیان داشت: بخل، تکبر و ترس از جمله صفاتی است که در احادیث برای مرد مذموم و برای زن پسندیده است که خود نشان دهنده وجود تفاوت روحی و روانی در زنان و مردان است.
وی با اشاره به دیدگاه های مختلف ادیان و مکاتب گوناگون پیرامون نگاه به زن و مرد افزود: در اسلام جنس و شأن زن و مرد یکی است و هر دو در انسانیت با هم برابرند.
این استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: با وجود شباهت زن و مرد در انسانیت، تفاوت هایی بین دو جنس وجود دارد که منجر به تفاوت در برخی حقوق و تکالیف بین زنان و مردان شده است.
الوندی با انتقاد از برخی مکاتب غربی که با وجود تفاوت زن و مرد، شعار تشابه حقوق زن و مرد را سر می دهند، عنوان کرد: به دلیل وجود تفاوت های جسمی، روحی و روانی، ما قائل به تساوی حقوق زن ومرد هستیم نه تشابه حقوق.
وی با اشاره به انجام آخرین تحقیقات روان شناسی در کشور ژاپن درباره تفاوت بین مغز زنان و مردان تصریح کرد: روان شناسان ژاپنی طی انجام پژوهش ها و تحقیقات خود دریافته اند که به دلیل تفاوت های ساختاری در مغز زنان و مردان، پردازش اطلاعات در زنان به صورت عام بیشتر از سنخ احساسی ناشی می شود و در مردان به صورت عقلانی انجام می گردد.
استاد دانشگاه های تهران در ادامه با بیان تفاوت های جسمی، روحی و روانی بین زنان و مردان اذعان کرد: عموماً مرد تنوع طلب است و زن انحصار طلب؛ زن تجمل طلب است و مرد ساده زیست؛ شهوت مرد هجومی است و شهوت زن دفاعی؛ از نظر جسمی مرد قوی تر است و زن ضعیف تر.
الوندی اضافه کرد: به صورت عام اولین چیزی که در ارتباط مرد با زن در ذهن مرد ایجاد می شود، برقراری ارتباط جنسی است، اما زن در ارتباط با مرد به دنبال جذابیت و ایجاد تصویر مثبت از خودش در ذهن مرد است.
وی خاطر نشان کرد: پاسخ بسیاری از شبهات در مورد زنان و مردان را باید با توجه به وجود همین تفاوت ها ارزیابی کرد.
این استاد دانشگاه در پایان این کارگاه به برخی از شبهات در خصوص قضاوت در زنان، حق طلاق در مردان، خواستگاری، اجرت المثل، نفقه، مهریه، سهم الارث و ... پاسخ داد.