به گزارش خبرنگار دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، مراسم ششمین سالگرد ارتحال مرحوم علامه علی دوانی صبح امروز در تالار شیخ طوسی دانشگاه قرآن و حدیث برگزار شد و دکتر محمد رجبی دوانی فرزند ارشد آن مرحوم به ایراد سخنانی در خصوص شخصیت ایشان پرداخت.
وی گفت: نکتهای را بعد از رحلت ایشان متوجه شدم و آن این بود که چرا ایشان عمر خود را برای تاریخ اسلام و با تخصص معرفی علمای شیعه صرف کردند، پس از رحلت ایشان مصاحبه وی را با چند روزنامه دیدم که در آنجا به حقیقت مسئله پی بردم، در واقع ایشان به جای اینکه نقد یا نصیحت کنند پیشنهادات اصلاحی برای حوزههای علمیه داشتند و میخواستند حوزهها به گونهای باشد که مردم روحانیون را یادگار امام زمان(عج الله) تصور کنند.
فرزند ارشد مرحوم دوانی با اشاره به خاطرات کودکی خود گفت: وقتی ما کودک بودیم در خانه شیطنت میکردیم و اگر عمامه ایشان روی زمین بود از روی آن میپریدیم که ایشان میگفتند این لباس پیغمبر(ص) است و مراقب آن باشی،. حتی شهریه هم که میگرفتند آن را میبوسیدند و میگفتند این پول امام زمان(عج الله) است.
محمد رجبی افزود: ایشان میخواستند با نشان دادن زندگی علمای بزرگ بگویند که این زندگی تحقق داشته و میشود اسلامی زندگی کرد، کتاب «وحید بهبهانی» یکی از آثار مرحوم دوانی است و ایشان در این کتاب به زندگی آیت الله بهبهانی پرداختهاند، در زمان حیات مرحوم بهبهانی عینک نبود هر چند عینک در اروپا در قرن وسطی اختراع شده بود اما هنوز وارد کشور ما نشده بود در آن زمان چشم مرحوم بهبهانی، ضعیف و گوششان سنگین شده بود در این حال ایشان نامه نوشتند و گفتند من در حواس خود شک کردم دیگر از من تقلید نکنید.
وی در ادامه گفت: معرفی چنین شخصیتهایی بسیار اهمیت داشت و مرحوم دوانی نمونههای عینی این علما را معرفی مینمودند.
فرزند ارشد مرحوم دوانی با اشاره به علاقه ایشان به امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: ایشان اعتقاد عجیبی به امام خمینی(ره) داشتند و هنگامی که تلویزیون ایشان را نشان میداد، میگفتند که اگر حضرت ابراهیم(ص) و حضرت موسی(ص) را ندیدید به چهره حضرت امام(ره) نگاه کنید.