به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، سیدعلی استیری روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: آگاهی عموم مردم و کارشناسان مرتبط از فرهنگ دریایی و ارایه توانمندی ها و دستاوردهای دریایی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه به شمار می آید.
وی اضافه کرد: این نمایشگاه با شعار دریا، محور توسعه و به منظور بستری مناسب جهت تبادل نظر و آشنایی با آخرین دستاورده های حوزه دریایی و آشنایی با چالش های فراروی صنایع مرتبط و ارتقاء سطح همکاری های علمی و فرهنگی فیمابین جمهوری اسلامی ایران با کشورها جهان برگزار خواهد شد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: معرفی توانمندی ها و دستاوردهای دریایی ایران، ترویج، اشاعه و گسترش فرهنگی دریایی، توسعه و ترویج نگرش تخصصی و علمی به صنعت دریایی و دریانوردی، ارتقاء دانش مسئولان، مدیران، کارشناسان و دانشجویان حوزه های مرتبط دریایی، مشارکت در روند جهانی شدن، مشارکت برای دستیابی به یک استاندارد بین المللی واحد در کشور و بهره گیری هوشمندانه از ابزارهای مدرن برای ایجاد تغییرات گسترده در حوزه دریا و دریانوردی از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
به گفته وی، معرفی الگوهای مناسب جهت استفاده عموم مردم از دریا و تفریحات دریایی و آشنایی بیشتر با ورزش های آبی، معرفی دستاوردهای علمی، پژوهشی و تکنولوژی دریایی کشور، معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حوزه بنادر، شیلات و مناطق آزاد تجاری، معرفی انرژی های نو از دریا توسط پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی از دیگر اهداف نخستین نمایشگاه بین المللی دریایی است.
استیری این نمایشگاه را دارای بخش های مختلف دانست و گفت: این بخش ها شامل ارائه توانمندی ها و دستاوردها در زمینه کشتیرانی، صنایع کشتی سازی، صنایع فراساحل، نفت و گاز، خدمات دریایی و بندری، امور نظامی و دفاعی، اقیانوس شناسی و هواشناسی، الکترونیک و مخابرات دریایی، گردشگری و تفریحات دریایی، محیط زیست دریایی، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، استان های ساحلی کشور، شیلات و آبزیان، تجسس و نجات دریایی، مراکز آموزش علوم و فنون دریایی، انجمن ها، اتحادیه ها است.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه همزمان با برگزاری این نمایشگاه، همایش ها و جشنواره های متعددی برپا خواهد شد، افزود: در مجموع یکی از دلایل عمده برگزاری این نمایشگاه با توجه به وضعیت استراتژیک ایران، برجسته نمودن نام جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین الملل است، که این امر بدون حمایت سازمان ها، نهادها و موسسات بخش خصوصی تاثیرگذار امکان پذیر نیست.
استیری همچنین اضافه کرد: استفاده از دریا با هدف کشف و دستیابی به منابع انرژی و توسعه تجارت، صید آبزیان و بهره برداری از ظرفیت های حوزه دریایی در دنیای امروز اهمیتی مضاعف یافته است.
وی افزود: آینده بشر را می توان وابسته به بهره برداری صحیح و گسترده از دریاها دانست در حالی که کشور ایران با دارا بودن بیش از 5800 کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب و کهن ترین تاریخ فرهنگ دریایی و دریانوردی در منطقه، سهم ناچیزی در بهره برداری از این منابع را دارد.
استیری با اشاره به حضور شرکت های خارجی در نخستین نمایشگاه بین المللی دریایی اظهار داشت: پیش بینی می شود 30 درصد از شرکت کنندگان در این نمایشگاه متعلق به نمایندگان شرکت های خارجی که در ایران حضور دارند، و 70 درصد مابقی نیز متعلق به شرکت های داخلی است.
وی اضافه کرد: سازمان بنادر و دریانوردی بنا دارد با برگزاری این نمایشگاه تمامی نمایشگاه های مرتبط به حوزه دریا و بندر را متمرکز سازد و آنها را در قالب یک نمایشگاه هرساله برگزار نماید.
استیری اظهار داشت: نخستین نمایشگاه بین المللی دریایی به همت سازمان بنادر و دریانوردی و با مشارکت انجمن توسعه دریا محور، دبیرخانه ارگان های دریایی کشور، وزارتخانه ها و سازمان ها و موسسات بخش خصوصی مرتبط و با مجوز سازمان توسعه تجارت ایران برگزار می شود.