به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا شجاعی در بیست و یکمین اجلاس خانههای صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور در کرمان اظهار کرد: در بحث سرمایه در گردش کار خوبی انجام و قرار شد خانههای صنعت و معدن استانها در قالب کارگروه در قالب کارگروه در استانها با ریاست خانههای صنعت و معدن متقاضیان دریافت سرمایه در گردش لیست شده و کار صورت گیرد.
وی افزود: این روند به سرعت و با تعامل خوبی انجام و لیست به بانک ارسال شد، اما کار پرداخت به متقاضیان انجام نشده است.
شجاعی تصریح کرد: انتظار داریم خانههای صنعت و معدن فعالیتهایشان را گستردهتر کنند که در همین راستا جلسات هماندیشی خوبی در تهران برگزار شده و خانههای صنعت و معدن در کنار سایر تشکلها حضور بسیار فعالی داشتهاند.
وی بیان کرد: استانها نیز با ما همکاری کنند و نظرات و پیشنهادات خود را به مرکز ارائه کنند، زیرا سیاستگذاری و تعیین راهبردها مهم است و خانههای صنعت نقش بسیار مهمی در جهتدهی به این مباحث دارند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: باید راهبردهای مشخص، قابل فهم و به گونهای که کل کشور را پوشش دهد را برنامهریزی کنیم و کارگروهی تشکیل شود که یک مدل اجرایی و برنامه عملیاتی برای 9 بند ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری داشته باشیم و ببینیم چه کارهایی میتوانیم در زمینه فناوری نوین، تحقیق و توسعه و ارتباط با دانشگاهها انجام دهیم.
وی گفت: وزارت صنعت و معدن اگر میخواهد وزارتخانه ایده آلی باشد، باید فقط در حوزه سیاستگذاری، تعیین راهبردها و تسهیل امور عمل کند و یک مشاور مطمئن برای سرمایهگذاران داخل کشور باشد، اگر این رویکرد را بپذیریم مدل ما متفاوت میشود و خانههای صنعت و معدن باید مدل اجرایی برای این سیاست ها به ما بدهند.
شجاعی تصریح کرد: در ساختار اقتصاد مقاومتی باید سرمایه گذاری هوشمند، تولید هدفمند و صادرات ارزشمند بشود که هر کدام از این محورها زیرمجموعههای مشخص و بسیاری را شامل میشود.
وی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری 10 محور اصلی کاری را در دستور کار خود قرار داده که رونق تولید، ارتقای کیفیت و اصلاح الگوی مصرف را در این زمینه مورد توجه قرار داده و خانههای صنعت و معدن استانها نیز باید به این محورها توجه داشته باشند.
وی گفت: از سال 84 تا 8 ماهه امسال 750 بنگاه بزرگ صنعتی در کشور ایجاد و به بهرهبرداری رسیده که در حوزههای مس، آلومینیوم، سیمان و ... بوده است.
شجاعی با اشاره به اینکه باید حجم سرمایهگذاری کشور تا سال 94 میزان 30 هزار میلیارد تومان در هر سال و در 10 سال بعد از آن به 80 هزار میلیارد در سال برسد تاکید کرد: برای رسیدن به این هدف نیاز به پتانسیل عظیمی برای سرمایه گذاری در کشور داریم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه از سال 84 تاکنون 3 هزار پروانه بهرهبرداری اخذ شده است گفت: در هشت ماهه سال جاری قریب به 11 میلیارد دلار صادرات صنعتی و 1.8 میلیارد دلار صادرات معدنی کشورمان بوده که نشان میدهد نزدیک به 50 درصد در صادرات صنعتی و 24 درصد در صادرات معدنی رشد داشتهایم.
شجاعی اظهار کرد: در حال حاضر صادرات صنعتی و معدنی بیش از 45 درصد صادرات غیرنفتی کشور را شامل شده و اتفاق بزرگی است که تا پایان سال این سهم بیشتر میشود.