دکتر برلیانت بزرگمهر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به گرایشهای کودکانه برخی خانمهای جوان نسبت به لاغر شدن گفت: برای این خانمها هر چقدر توضیح داده شود که سریع لاغر شدن و بیش از حد وزن کم کردن برای بدن مضر است باز هم منطق آنها دخالت چندانی در این مسئله ندارد و حرف متخصص را چندان قبول نمیکنند.
وی افزود: این در حالی است که بعضی خانمها اصلاً اضافهوزن ندارند، ولی باز هم فکر میکنند که چاق هستند و باید لاغر شوند.
این متخصص تغذیه ارائه مشاورههای فکری و روان شناسی را یکی از مهمترین راهکارهای درمان چنین افرادی عنوان کرد و گفت: معمولاً با این افراد صحبت میکنیم و به آنها میفهمانیم که کارشان درست نیست و نباید وزنشان از حد خاصی پایینتر برود.
بزرگمهر با اشاره به رژیمهای افراطی برخی افراد گفت: گرفتن رژیمهای افراطی باعث میشود که ویتامینهای مورد نیاز بدن به خوبی تأمین نشود، از طرفی چون بدن به مقدار بسیار پایین انرژی عادت میکند، بعد از پایان رژیم، فرد حتی با خوردن غذاهای معمولی هم چاق میشود.
وی افزود: بدن این افراد در مدت پایبندی به رژیمهای افراطی، به کمغذایی و متابولیسم پایین عادت میکند، بنابراین بعد از پایان رژیم، وقتی غذاهای معمولی هم میخورند، دچار اضافه وزن میشوند.
این متخصص تغذیه ابتلا به سوءتغذیههای شدید را از دیگر عوارض رژیمهای افراطی دانست و گفت: رژیمهای نادرست باعث ابتلای افراد به پیری زودرس میشود؛ به طوری که به جای چربیهای اضافی، عضلاتشان میسوزد و پوستشان شل میشود.
بزرگمهر با اشاره به نیاز سلولهای عصبی بدن به کربوهیدرات گفت: کربوهیدراتها از مواد قندی و نشاسته تشکیل میشوند، در حالی که این افراد عمدتاً نشاسته را از غذایشان حذف میکنند، بنابراین وقتی مواد نشاستهای به اندازه کافی به بدن این افراد نرسد، سیستم عصبی آنها دچار ناراحتی شده و عوارضی همچون کاهش قدرت یادگیری، کاهش حافظه و افسردگی و پرخاشگری را برایشان به ارمغان میآورد.
وی در ادامه گفت: متأسفانه بعضی افراد برای لاغر شدن به استفاده از مواد مخدری همچون شیشه و سیگار روی میآورند، در حالی که مصرف این گونه مواد نه تنها هیچ مشکلی را حل نمیکند، بلکه صدها مشکل دیگر نیز برای آنها به وجود میآورد.
این متخصص تغذیه افزود: این گونه مواد مخدر به دلیل ورود سموم به بدن باعث کماشتهایی و لاغری بیمارگونه فرد میشود.
بزرگمهر استفاده از داروهای تبلیغی در شبکههای ماهوارهای را راهکاری نادرست برای لاغر شدن عنوان کرد و گفت: داروهای شبکههای ماهوارهای چربیهای بدن را دفع میکند، به این ترتیب مواد محلول در چربی هم به همراه چربی از بدن دفع میشود.
وی افزود: برخی از این داروها نیز داروهای هورمونی هستند که باعث چربی سوزی میشوند یا اینکه روی مرکز اشتها تأثیر میگذارند و باعث بیاشتهایی فرد میگردند.
این متخصص تغذیه در خصوص داروهای لینت بخش تبلیغی از شبکههای ماهوارهای گفت: این داروها با ایجاد اسهال در فرد باعث دفع مواد مفید از بدن فرد می شود که به این ترتیب آب بدن نیز دفع شده و لاغری بیمارگونه در افراد میگردد.
بزرگمهر با بیان اینکه گرایشهای بیمارگونه به لاغری، بخصوص در خانمها دیده میشود، گفت: برخی از خانمها دوست دارند خیلی سریع وزن کم کنند؛ عده ای از خانم ها نیز با اینکه اصلاً هیچ اضافهوزنی ندارند، اما باز هم فکر میکنند که چاق هستند و باید لاغر شوند.
وی پرخوری و بدخوری را یکی از علل اصلی چاقی در افراد دانست و گفت: بعضی افراد به دلیل خوردن مواد غیرمفید مانند سرخکردنیها و شیرینیها یا کمبود تحرک چاق میشوند.
این متخصص تغذیه بیان داشت: بعضیها هم به صورت ارثی متابولیسم پایینی دارند و چاق میشوند یا اینکه ممکن است ترشح غدد داخلی مثل تیروئید در این افراد دچار مشکل شده باشد، بنابراین افراد باید تحت نظر پزشک متخصص علت چاقی خود را شناسایی کرده و با روشهای علمی و زیرنظر متخصص تغذیه به وزن مناسب خود دست یابند.