به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نکته مهمی که در اولین روز جشنواره و در طول نشستهای پرسش و پاسخ فیلمهای به نمایش در آمده در این روز جالب توجه بود تذکر و تأکید چندباره محمدرضا شهیدیفر مجری این جلسات بود مبنی بر اینکه این نشستها صرفا به پرسش و پاسخ «خبری» در باره این فیلمها اختصاص دارد و از «نقد و تحلیل» در آن ها خبری نیست!
به نظر میرسد دوستان سیاستگذار و عوامل اجرایشان تصمیم جدی مبنی بر خنثی سازی تعاملات و نقدهای جشنواره فیلم فجر امسال گرفتهاند و در واقع دست به یک نقض و غرض اساسی زدهاند.
اساسا محیط جشنواره، فضای تعامل جدی، سازنده، صریح و رودررو منتقدان و فیلمسازان است و از دل همین بحثهاست که راههای روشن پیشرفت و تعامل شکل میگیرد.
شاید چنین روندی مضرات و معایبی هم داشته باشد اما چاره این مشکل حذف و خنثیسازی نیست بلکه تدبیر و تمهیدی است تا این نواقص و معایب، اصلاح شده و به حداقل برسد نه اینکه دوستان تصمیم بگیرند درنقض و غرضی عجیب و اساسی جشنواره را از شور و حال اصلیاش تهی کنند و به جای نشستهای جدی، صریح و سازنده، مجلس ختم برگزار نمایند!
این شیوه، قطعا خطا و فرساینده است و جشنواره را دچار خسران خواهد کرد آن را از نشاط و تکاپو و فکر و نقد خواهد انداخت و هیچ بستری برای مواجه سریع و البته صمیمی منتقدان و فیلمسازان فراهم نخواهد نمود.
دوستان به جای حل کردم مسئله به پاک کردن صورت مسئله پرداختند و این بدترین، بدنامترین و مضرترین شیوهای است که می توانستند پی بگیرند و ظاهراً هم گرفتهاند.
دوستانه و دلسوزانه پیشنهاد میکنیم برنامهریزان جشنواره در این بخش تجدید نظر کنند و بگذارند جشنواره روند طبیعیاش را طی کند و به فضا و رویکرد اصلی و ماهویاش برگردد و جلسات پرسش و پاسخ به معنای واقعی کلمه، نشستهایی باشد برای کند و کاو در فیلمها و روشنشدن عقبه و زمینهها و فضاهای ساخت آن و محلی برای تعامل و مواجه سازنده و بیپرده منتقدان و فیلمسازان، در غیر این صورت این جلسات جز مجلس ختمی نخواهد بود برای فاتحهخوانی بر نقد و منتقد و البته سینما.
مجالسی که ظاهرا جناب شهیدیفر در برگزار کردن آن ید طولایی دارند و به شدت هم از آن دفاع میکنند و همه زورشان را هم میزنند برای جامعه عمل پوشاندن به این خنثی سازی مهوع.
آقایان! لطفا شور و حال و نقد و جدیت را از جشنواره نگیرید!