به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علیرضا عاشوری ظهر امروز در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه فردوسی مشهد، در خصوص عدم وجود سالن مطالعه در کتابخانه مرکزی دانشگاه بعنوان یک مشکل جدی اظهار کرد: کتابخانه بدون سالن مطالعه را در هیچ دانشگاهی نمیتوان یافت و این یک ایراد بجایی است، ولی علت محقق نشدن این امر این است که ما مجوز 12 هزار و 500 متر زیربنا برای آن گرفتیم، ولی هیئت سازمان برنامه و بودجه به ما مجوز 6000 متر برای ساخت کتابخانه داد.
وی ادامه داد: در این مورد با مراجعه به سازمان برنامه و بودجه، موافقت را برای 12 هزار و 500 متر را گرفتیم و با سفر اخیر مقام معظم رهبری به مشهد، مجوز راه اندازی 3 پروژه که شامل استخر سرپوشیده، مسجد و کتابخانه مرکزی گرفته شد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: بنا را براین گذاشتیم که که بعد از اتمام پروژهها به دنبال فرصتی جهت تکمیل آنها باشیم، که یکی از این اقدامات، گرفتن مجوز 4000 متر دیگر برای ساخت سالن مطالعه است، ولی در این مدت دانشجویان میتوانند از فضای کتابخانه دانشکده خود استفاده کنند.
عاشوری با اشاره به راه اندازی آشپزخانه مرکزی و حل بسیاری از مشکلات در پخت غذا بیان داشت: به زودی این آشپزخانه با امکانات و تجهیزات پیشرفته راه اندازی میشود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا وام تغذیه فعال نیست، اذعان کرد: وام دانشجویی بصورت مخصوص برای دانشجویان پیش بینی شده است و کسانی که به این وام نیاز دارند، ثبت نام کنند.
دغدغه اصلی دانشجویان بحث آموزش و پژوهش باشد
رئیس دانشگاه فردوسی با تاکید براینکه دغدغه اصلی دانشجویان بحث آموزش و پژوهش باید باشد، اظهار کرد: زیبنده یک دانشجو این نیست که به فکر سیب زمینی و پیاز باشد.
وی با اشاره به اینکه برخی از افراد میگویند که بودجه دانشگاه به تهران برگشت داده می شود، گفت: ما نه تنها پولی را به تهران برنمیگردانیم، بلکه در آخر سال بدهکار هم میشویم.
عاشوری قول حل مشکلات در زمینه تغذیه و خوابگاه و نیز رفع کاستیها را حداکثر تا 20 فروردین سال آینده داد.
وی پرداختن به بحث پژوهشی را از اولویت های جدی عنوان کرد و در خصوص چرایی جذب دانشجویان زیاد با وجود فراهم نشدن زیرساخت ها در مقطع تحصیلات تکمیلی گفت: اگر در اختیار بنده بود ابتدا زیرساخت ها را تامین و بعد دانشجو را درمقاطع تحصیلات تکمیلی جذب می کردم.
رئیس دانشگاه فردوسی محدودیت در بحث بودجه ها را به علت فراهم نشدن بسیاری از زیرساختها در مقاطع ارشد و دکترا دانست و بیان کرد: با تغییراتی که در بودجه در سال گذشته رخ داد، محدودیتهایی برای ما بوجود آمد، بطوریکه برای تمامی قسمت های دانشگاه ماهیانه 500 میلیون تومان در نظر میگرفتند. این در حالی است که 8 میلیارد تومان در بحث تغذیه دانشجویان برآورد شده بود و درآمد دانشگاه فردوسی در هشت ماه اخیر از محل واحد بین الملل دانشگاه تامین شده است.