به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، هفته سلامت امسال که مصادف با 18 تا 24 فروردین است با شعار «پرفشار ی خون» نام گذاری شده، به همین مناسبت دکتر هادی طبیبی عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کشور و مدیر کلینیک تغذیه درباره نوع رژیم غذایی بیماران مبتلا به فشار خون بالا اظهار داشت: با توجه به اینکه سدیم موجود در مواد غذایی سبب افزایش فشارخون می شود مبتلایان به فشارخون باید رژیم های غذایی کم نمک را رعایت کنند.
وی افزود: برای بهبود طعم غذاها در رژیم غذایی کم نمک می توانند از آب لیموی طبیعی فاقد نمک یا سایر مرکبات ترش مانند نارنج و همچنین آب گوجه فرنگی طبیعی استفاده کنند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی کشور تاکید کرد: این بیماران از مصرف مواد غذایی نظیر خیار شور، ترشی شور، مواد غذایی نمک سود، مواد غذایی دودی، رب و سس گوجه فرنگی، غذاهای آماده، غذاهای کنسرو شده، چیپس، پفک، انواع مغزهای شور، سوسیس و کالباس، زیتون پرورده، دوغ های موجود در بازار و به طور کلی هر غذای آماده ای که کم نمک نباشد، به دلیل داشتن نمک باید خودداری کنند.
طبیبی افزود: برای مصرف پنیر های معمولی لازم است پنیر را پیش از مصرف برای مدتی در آب جوشیده سرد شده قرار دهند تا نمک آن گرفته شود، همچنین می توانند از پنیرهای کم نمک موجود در بازار استفاده کنند.
هر بیماری مجاز به مصرف نمک طبی نیست
وی خاطرنشان کرد: استفاده از نمک طبی (یا کلرید پتاسیم) به جای نمک معمولی (یا کلرید سدیم) تنها در بیماران مبتلا به فشار خون بالا که دارای نارسایی کلیه و یا نارسایی قلبی نیستند مجاز است.
طبیبی در ادامه گفت: با توجه به اینکه مصرف پتاسیم و منیزیم سبب کاهش فشارخون می شود، بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید از میوه ها و سبزی ها که منابع اصلی پتاسیم و منیزیم هستند به میزان کافی در رژیم غذایی خود استفاده کنند.