به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا خواجه سروی در نشست خبری امروز که در وزارت علوم برگزار شد، در تشریح فعالیتهای فرهنگی سال 92 دانشگاهها گفت: در سال جاری بیشتر فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها به بخش اساتید معطوف خواهد شد و گرنت فرهنگی اساتید از امسال اجرایی میشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم در توضیح این طرح گفت: گرنت فرهنگی اساتید به این معناست که در پایان سال فعالیتهای فرهنگی اساتید سنجیده و مبلغی به عنوان اعتبار ویژه فرهنگی به آنها پرداخت میشود.
وی درباره بودجه فرهنگی وزارت علوم و دانشگاهها در سال 91 گفت: مجلس در سال 91 حدود شش میلیارد اعتبار کمکی و 200 میلیارد به عنوان کمک به بخش فرهنگی دانشگاهها به بودجه 30 میلیارد تومانی وزارت علوم در بخش فرهنگی اضافه و مصوب کرد، اما از این مقدار مصوب فقط دو میلیارد و 400 میلیون تومان تا پایان سال اختصاص یافت.
خواجه سروی در ادامه یادآور شد: در حوزه فرهنگی دانشگاهها در سال 91، طراحی ساختار دانشگاهها در دستور کار بود که معاونت فرهنگی و اجتماعی در بیش از 70 دانشگاه در کشور تشکیل شد؛ در سال جاری این رقم تکمیل و علاوه بر تشکیل معاونت فرهنگی، دو مدیریت اجتماعی و فرهنگی نیز با جذب نیروهای متخصص در دانشگاهها تشکیل خواهد شد تا حوزه فرهنگی از حالت فوق برنامه به بخش تأثیرگذار در دانشگاهها تبدیل شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به تکمیل طرحهای فرهنگی در دانشگاهها در سال جاری گفت: به شرط تأمین اعتبار، خانه فرهنگ، پردیس شهدا و مساجد که در برخی از دانشگاهها هنوز احداث نشده، احداث خواهد شد و سفرهای زیارتی ادامه خواهد یافت.
وی افزود: در سفرهای عمره تلاش ما این است که تعداد بیشتری از دانشجویان را اعزام کنیم و سهمیه ای برای فعالان فرهنگی و استادان داشته باشیم.
خواجه سروی با اشاره به افزایش کانونهای فرهنگی در سال 91 گفت: در سال 91 ما حدود 3040 کانون فرهنگی در دانشگاهها تشکیل دادیم که امیدواریم به این عدد در سال جاری اضافه شود.
سیاست وزارت علوم تقویت دانشگاه سیاسی است
معاون فرهنگی وزیر علوم در خصوص گسترش تشکلهای سیاسی در دانشگاهها گفت: ما طرفدار دانشگاه سیاسی هستیم و از اینکه دانشجویان اهل تحلیل باشند، استقبال میکنیم، به همین دلیل از گسترش قانونمند تشکلهای دانشجویی حمایت کرده و در سال 91 حدود 253 تشکل دانشجویی فعال داشتیم که 43 تشکل در سال 91 مجوز فعالیت گرفتند.
وی درباره فعالیتهای دینی و قرآنی دانشگاهها گفت: برنامه جامعی تدوین شده تا فعالیتهای تبلیغی و دینی در دانشگاهها گسترش پیدا کند و همچنین سراهای قرآن که در سال 91 در هشت دانشگاه تشکیل شد در تمامی دانشگاهها گسترش یابد.
خواجه سروی همچنین از اجرایی شدن طرح مشاوران فرهنگی در دانشگاهها خبر داد و گفت: این طرح که از سال گذشته در دانشگاه تربیت مدرس اجرایی شده، امسال در دانشگاههای دیگر اجرا خواهد شد که بر اساس آن اساتید دانشگاهها به عنوان مشاوران فرهنگی فعالیتهای دانشجویی میشوند.
معاون فرهنگی وزیر علوم در خصوص مسکن مهر دانشجویی نیز گفت: فهرست ثبت نام کنندگان مسکن مهر دانشجویی به شهرها ابلاغ شده و ما از هفته آینده نمایندهای را در دانشگاه تعیین میکنیم تا بتدریج با اولویت دانشجویان متأهل این مسکنها واگذار شود؛ مرحله دوم ثبت نام نیز بزودی با هماهنگی وزارت مسکن در دانشگاهها آغاز خواهد شد.
وی در خصوص بیمه ازدواج دانشجویی نیز گفت: این طرح به مجلس ارائه شده و در صورت تصویب، در دانشگاهها اجرایی میشود.
خواجه سروی درباره برنامه وزارت علوم برای نمایشگاه کتاب گفت: پیگیر هستیم تا با هماهنگی وزارت ارشاد، بن کتاب در اختیار فعالین فرهنگی دانشگاهها قرار دهیم که امسال هم بتوانند از فرصت نمایشگاه کتاب بهرهمند شوند، ولی با محدودیتهای بودجهای مواجه هستیم، بنابراین برنامههایی که سال گذشته برگزار شد، با محدودیت بیشتری برگزار میشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم درباره تغییر نام دانشگاهها نیز گفت: هیچ دانشگاهی با تغییر نام دانشگاه خود مخالف نیست، اما باید این طرح به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و بعد اجرایی شود.