گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»: محمد سلیمانی وزیر سابق ارتباطات دولت نهم، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس ستاد انتخاباتی کامران باقری لنکرانی در نشستی صمیمی پاسخگوی سوالات خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» بود
محمد سلیمانی پیش از آنکه به ارزیابی نقاط ضعف و قوت دولت فعلی بپردازد، تشکیل این دولت را نتیجه دستاوردی که دولتهای گذشته ایجاد کرده بودند دانست و گفت: دولت توانست با تکیه کردن بر شعارهایی امام ورهبری به موفقیت برسد و این امری بود که با فاصله گرفتن دولتهای گذشته از این مبانی ضرورت و بستر تشکیل دولت نهم فراهم شد.
دولت سازندگی و اصلاحات از گفتمان رهبری فاصله گرفت
وی ادامه داد: در دولت سازندگی و اصلاحات پس از اتمام جنگ، بخش عمدهای از گفتمان رهبری فاصله گرفته شد و انقلاب از ریل اصلی خود خارج شد. برای مثال در عرصه اقتصادی مدیران به رفاه طلبی روی آوردند که این امر موجب تجملگرایی شد. در حالی که در زمان حیات امام خمینی بر ساده زیستی تاکید میشد.
سلیمانی با بیان اینکه گفتمان انقلاب و رهبری بر مبنای تجملگرایی و رفاهطلبی نبود، اظهارداشت: رفاه طلبی مسئولان موجب سازندگی نمیشود و این امری است که باید از آن دوری کنیم.
وزیر سابق ارتباطات با بیان آنکه دولت نهم بر اساس این ضرورت و بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: اقتصاد دولت سازندگی بر اساس مصرفگرایی بود که این امر دردولت اصلاحات گسترده شد و پس از آن موجب کمرنگ شدن ارزشهای انقلاب یکی پس از دیگری شد و دفاع از ارزش انقلاب در آن زمان بسیار سخت شد.
وی ادامه داد: عزت و اقتداری که ملت ایران با انقلاب اسلامی بدست آورد در این دولت از دست رفت و ضعیف شد که توافقات سعدآباد درپروژه هستهای به نوعی عقبنشینی از مبانی نظام اسلامی صورت گرفت.
سلیمانی با بیان اینکه دانشگاهها از وضعیت مطلوبی برخوردار نبودند، اظهارداشت: مثلاً در سال 78 فردی به نام عبد الحسینی در دانشگاه حضور پیداکرد که حتی از سابقه آن فرد نیز با خبر نبودیم، ولی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار تا امام و رهبری را مورد توهین قرار داد، طوریکه دانشجویان و اساتید در اعتراض به آن تحصن کردند. بنابراین مطرح شدن این مسائل منجر به مطرح شدن گفتمان سوم تیر شد که در واقع گفتمان سوم تیری نیز گفتمانی جدا از گفتمان انقلاب اسلامی و مبانی فکری نظام انقلاب اسلامی نبود.
بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی از نقاط قوت دولت نهم بود
رئیس ستاد انتخاباتی کاندیدای پایداری با بیان آن که تکیه دولت نهم بر شعار های گفتمان انقلاب اسلامی بود، خاطرنشان کرد: از نقاط قوتی که برای این دولت میتوان نام برد میتوان به بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی، خدمتگزاری بدون منت، جمع شدن اشرافیگرایی، شکسته شدن حلقههای مدیریتی و تکیه بر ساده زیستی، گسترده شدن دایره مدیریتی و سفرهای استانی که از بزرگترین خدمتهایی بود که دولت توانست انجام دهد.
وی بابیان آن که ورود جوانان به عرصههای مدیریتی دردوره نهم سهل تر شد، اظهارداشت: ارتباط مردم و دولت در گفتمان انقلاب اسلامی به یکدیگر نزدیک شد.
وزیر سابق ارتباطات با بیان آن که کارآمدی در این دولت افزایش یافت، ادامه داد: کارآمدی در دولت سازندگی واصلاحات بر زد وبند و لابیگری تعریف میشود که این امر در دولت نهم و دهم جمع شد که حتی دروضعیت زندگی وزرا نیز این امر قابل مشاهده بودو کارآمدی معادل دقت و سرعت عمل و فراگیر کردن خدمت و کاهش هزینه شد.
مکتب ایرانی را برای سرنگونی دولت بکار بردند
وی با بیان آنکه دولت نهم در ادامه کار خود با حاشیههایی در داخل و از بیرون ازسوی رقبای خود همراه شد، اظهارداشت: تعابیری چون مکاتب ایرانی و واکنشهایی که به موجب مطرح شدن این عبارات در کشورشد ، تلاش از سوی رقبای دولت بود که به دنبال سرنگونی دولت بودند، مطرح شد. از جمله میتوان به دستکاری در امور اقتصادی اشاره کرد.
انحلال سازمان مدیریت و عدم جایگزینی از افتخارات و اشتباهات دولت است
سلیمانی با بیان اینکه در حوزه وزارت وی نیز دستکاری صورت گرفته است، اظهارداشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دورههای قبلی در همه امور دخالت میکردو از جمله افتخارات دولت منحل کردن این سازمان بود و اما اشتباهی که دولت انجام داد آن بود که جایگزینی برای آن تعیین نکرد.
وی به مخالفت سازمان مدیریت وبرنامه ریزی با طرحی که دولت برای رواج سیمکارت اعتباری در نظر گرفته بود، اشاره کرد و گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی این امر را به متعلق به بخش خصوصی میدانست و در حالی چنین چیزی امکان پذیر نبود. با دریافت موافقت دولت و مجلس برای این طرح توانستیم به موفقیت برسیم.
سلیمانی ادامه داد: در اواخر سال 86 یکی از کارشناسان به من اطلاعاتی مبنی بر اعمال محدودیتهایی در امر مخابرات در پیوست بودجه داد که این امر در صورت عدم اصلاح منجر به محدویت جدی در توسعه تلفن همراه می شد و اتفاقات ناگواری رخ میداد و از این دست اخلال هایی بود که در امر قانون در کشور شاهد آن بودیم.
وزیر سابق ارتباطات درخصوص افراد کابینه دولت نهم در مقایسه با افراد کابینه دولت دهم اظهارداشت: در دولت نهم از بسیج اساتید، بسیج دانشجویی یا بسیج کارمندی بود که تفکر انقلابی داشتند و با گفتمان امام و در مسیر ایثارگری آشنایی داشتند، استفاده شد. اما ارادهای موجب شد که این افراد به تدریج کنار گذاشته شدند و عملا افراد صاحب گفتمان سوم تیر کنار گذاشته شدند.
نتیجه استفاده دولت از نیروهای سازندگی و اصلاح طلب آشکار است
وی در ارزیابی این عملکرد دولت گفت: البته دولت یکپارچه هم نبود چراکه از وزرا و معاونین دولت سازندگی و اصلاحات در دولت احمدی نژاد استفاده شد و دلیل آن مشخص نیست اما نتایج آن بر همگان آشکار است.
وزیر سابق ارتباطات با رد اینکه گفتههایی مبنی بر اینکه احمدی نژاد از قبل برای این امر برنامه ریزی کرده باشد، خاطرنشان کرد: بعید است اینگونه باشد و این گفتههای دشمنان احمدینزاد است که 8 سال با وی دشمنی کردهاند.
خانه نشینی احمدی نژاد از دلایل شکل گیری پایداری بود
سلیمانی در پاسخ به سوالی در مورد شکل گیری جبهه پایداری، گفت: هنگامی که قضیه خانه نشینی احمدینژاد و عدم همراهی وی با رهبری بر همگان آشکار شدو دولت از گفتمان انقلابی فاصله گرفت، افرادی مانند علامه مصباح و آیتالله خوشوقت وارد عمل شدند تا این دستاورد و سرمایه از بین نرود. چرا که در واقع گفتمان سوم تیری گفتمان انقلاب و رهبری است و باید تلاش شود تا رییس جمهور بعد باید از این گفتمان انتخاب شود.
سلیمانی با بیان آن که محبوبیت امام در نزد مردم به موجب تطابق گفتمان امام با زبان مردم است اظهار داشت: گفتمان امام و رهبری در برخورد با آمریکا موجب عزتمندی مردم میشود در حالی که این امر در گفتهها برخی سیاسیون محقق نمیشود.
وزیر سابق ارتباطات با بیان این امر که باید تلاش کرد تا گفتمان انقلاب اسلامی تقویت شود: در گفتمان انقلاب اسلامی کارآمدی با کارآمدی که در تعریف سازندگی و تفکرات اصلاحات است، متفاوت است؛ ما می گوییم اگر مترو تهران در دست یکی از افراد جبهه پایداری بود با قیمت نصف پروژه را تمام می کردیم همانطور که در سدی که فتاح افتتاح کرداین امر به اثبات رسید. بنابراین کارآمدی به این معنی است که یک کار باید با یک بودجه مشخص و نظارت قوی و بدون ریخت و پاش انجام شود. نه آن که صرفا با استفاده از یک بودجه کلان و بذل و بخشش به اطرافیان پروژه به نتیجه برسد.
سلیمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر پایین بودن کیفیت پروژههای عمرانی گفت : احمدی نژاد در یکی دو سال اخیر را نمیشناسم. اما احمدی نژاد دولت نهم با ظرافت کار را انجام میداد. درست است که اکنون تنها باید یاد آن ایام را گرامی بداریم.
وی به بودجههای میلیاردی شهرداری اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی پروژه ساختن سد فتاح را با هزینه پروژه شهرداری مقایسه میکنیم متوجه تفاوت این دو تفکر و ناکارآمدی آنها به خوبی خواهیم شد.
عمده تکنوکراتها صاحب فن نیستند
این استاد دانشگاه با بیان آن که در مدعیان تکنوکراتی ایران، داشتن فن نیز با مشکل و ابهام مواجه است، گفت:باید دید افرادی که تفکر تکنوکراتی دارند و خود را تکنوکرات می نامند، از چه منبع فکری و در چه سیستمی آموزش دیده اند که اکنون به فن سالاری خود ادعا میکنند. اینها عمدتا حتی صاحب فن هم نیستند و به دروغ خود را تکنوکرات جا می زنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی سابقه گفتمانی جبهه پایداری خاطر نشان کرد: جبهه پایداری هیچگاه به حزب بودن ادعایی نداشته است و هر کس که این گفتمان یعنی گفتمان امام و رهبری را قبول دارد و آماده بر آورده کردن مطالبات و حقوق مردم است جزو جبهه پایداری است. از دانشگاه من سوال کنید همه مرا استاد بسیجی می دانند ولی من تابه حال هیچ فرمی در بسیج اساتید پر نکردهام . داشتن تفکر پایداری به منزله پایداری بودن است حتی اگر رسما عضو نباشیم و فرم پر نکرده باشیم.
سلیمانی با بیان اینکه درکشور باید به جوانان فرصت داد اظهار داشت: توانمندی و تخصص و کارآمدی جوانان در ایران در سطح درجه یک است که این امر نیازمند آن است که باید امروز در کشورشناسایی شده و از آنان در امور اجرایی کشور استفاده کنیم.
وزیر سابق ارتباطات با بیان اینکه جبهه پایداری به استفاده از افراد ساکن در تهران بسنده نمی کند، گفت: سال 77 و با عدهای از دانشجویان به موفقیت در زمینه ماهوارهها رسیدیم و با تربیت نیروی جوان توانستیم در این زمینه موفق شویم و معتقدیم امر آماده سازی جوانان و دخالت دادن آنها در امر اداره کشور، شاید زمانبر باشد اما امری است که جواب میدهد.
جبهه پایداری می تواند قیمت خودرو را تا 40 درصد کاهش دهد
وی با بیان مشکلات اقتصادی، به معیوب بودن نظام اقتصادی حاکم بر صنایع اشاره کرد و گفت: مردم اکنون نگران گران شدن قیمت خودرو هستند و باید برای این امر فکر جدی شود تضمین می دهم اگر جبهه پایداری روی کار بیاید می تواند در طی مدت شش ماه تا یکسال در یک مدل اقتصادی قیمت خودرو را تا 40 درصد کاهش دهد.
سلیمانی با اشاره به یک مدل اقتصادی که میتواند بهبود جدی در این امر ایجاد کند، اظهار داشت: با توجه به این امر که ما از توان تولید خوبی برخورداریم و متقاضی نیز برای این امر وجود دارد و در سال 90-89 توانستهایم به تولید مطلوبی برسیم اگر در این مدل اقتصادی بتوانیم تحول ایجاد کنیم میتوان شاهد پایین آمدن قیمتها بود و این امری است که باید به آن توجه شود که باید بگوییم که دولت در این زمینه به موفقیت نرسید.
وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد نیز مانندصنعت، اقدامات زیربنایی صورت نگرفت و برای مثال دولت نهم در زمینه مسکن ضعیف بود اما این امر را در دولت دهم تقویت کرد . ایده مسکن مهر از سوی برخی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت مطرح شد و بنابراین استفاده از نیروی جوان پتانسیلی است که میتواند کشور را به موفقیت برساند و جبهه پایداری نیز برای تقویت این پتانسیل برنامههای گستردهای دارد.
برخی مار خورده و افعی شده اند!
وزیر سابق دولت نهم با بیان شاخصهای دولت نهم،به اخلاص و صداقت اشاره کرد و گفت: برخی از افرادی که در دولتهای گذشته بوده اند و اکنون داعیه اداره مجدد کشور را دارند «مار خورده و افعی شدهاند» در حالی که با جوانان پایداری که صحبت میشود صداقت و اخلاص و اراده خدمت و توانمندی از گفتههای آنها احساس میشود.
وزیر سابق ارتباطات با رد کردن احساسی بودن اعضای جبهه پایداری گفت: اتفاقاً زمانی که صداقت وجود داشته باشد احساسات مسئولانه فرد بروز مییابد.
وزیر سابق ارتباطات با بیان آنکه صداقت و اخلاص در کلام رهبری و امام مشاهده میشود، گفت: وقتی رهبر انقلاب میگوید من تنها یک رأی دارم و از آن هم کسی اطلاع ندارد مردم می پذیرند. در حالی اگر این حرف از سوی فردی سیاسی کهنه کار مطرح شود مردم حرف وی را قبول نخواهند کرد.
وی با بیان آنکه این صداقت در افراد جبههای پایداری نیز مشاهده میشود، خاطرنشان کرد: مردم این حرف را از زبان علامه مصباح یا دیگر علمای بنام نیز میشوند و قبول می کنند که این نشان از پاکی و خلوص آنان دارد.
سلیمانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه دولت اقدامات اشتباه خود راتوجیه می کند، اظهار داشت:نباید گفتمان فکری خود را بر روی یک فرد قرار دهیم. چرا که در گفتمان اسلامی نیز بر این امر تأکید شده است و همانطور که بنیانگذار کبیر انقلاب نیز بر آن تکیه کرد میزان و ملاک حال فعلی افراد است.
وی با بیان آنکه گفتمان انقلاب اسلامی در امام خمینی تجلی یافته است، اظهار داشت: اگر بر گفتمان امام تأکید میشود به دلیل شخص امام نیست بلکه گفتمان انقلاب اسلامی در امام تجلی یافت و او امام خمینی شد. در غیر این صورت مشکل پیدا می کند. بنابراین هرگاه دولتها به گفتمان امام نزدیکتر شدند ضعفها کمرنگ تر شده و مشکلات کم شده است و حالت برعکس آن نیز مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر این امر که جبهه پایداری به این دلیل جبهه خود را برمبنای گفتمان استوار کرده است تا وحدت حفظ شود، گفت: در جبهه پایداری بر روی فرد کار نمی کنیم بلکه بر روی گفتمان کار می کنیم.
درگذشته از رای مردم استفاده ابزاری می شد
سلیمانی با اشاره به شاخصه مردم داری در دولت نهم و دهم گفت: یکی از شاخصهای مثبتی که در این دولت شاهد آن بودیم تکیه بر رأی مردم و اهمیت بخشی به آن بود و این در حالی است که در گذشته از رأی بیشتر مردم استفاده ابزاری میشد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر انتقاد وارد شده به جبهه پایداری که گفته میشود نماینده نهایی جبهه پایداری مشخص بود اما مطرح کردن گزینههای دیگر تنها بازی رسانهای بیش نبوده اظهار داشت: این گونه نبوده است و چند روز پیش برای انتخاب یکی از این سه نفر فکر کردهایم که قبول شرایط مختلف مانند آمادگی افراد و کارآمدی برای انتخاب یک نفر اصلح تأثیرگذار است.
سلیمانی با اشاره به عدم اظهار اطلاع از آن که این افراد به طور مستقل وارد بشوند، خاطرنشان کرد: این افراد نمیآیند چرا که انسانهایی که برای خدا کار می کنند به راحتی در این عرصهها وارد نمیشوند.
انشقاق در پایداری هرگز رخ نخواهد داد
وزیر سابق ارتباطات با اشاره به اظهاراتی مبنی بر انشقاق جبهه پایداری خاطرنشان کرد: انشقاق به هیچصورتی روی نخواهد داد. چرا که جبهه پایداری براساس منافع شخصی افراد استوار نشده است و نتایج و تصمیمات این جبهه در شورای فقهابررسی میشود که به عنوان سوپاپ اطمینانی است که به ارزیابی میپردازد و اجازه نخواهد داد که دچار انحراف شود.
دلایل فراوان بودن دشمنان پایداری
وی با بیان آنکه جبهه پایداری با مخالفان بسیاری روبرو است، گفت: همه افرادی که به دنبال منصب و قدرت هستند و آنهایی که به کانونها ثروت و قدرت وصل هستند و افرادفعال اصلاح طلب، کارگزاران سازندگی، و حلقه انحرافی از مخالفین سر سخت جبهه پایداری هستند.
چون جبهه پایداری منافع مادی غیر قانونی و غیر شرعی را هدف میگیرد و مانع تاراج بیت المال می شود. البته معمولاً در زمانی که کارشکنی و مخالفت بیرونی افزایش مییابد، افراد درونی با یکدیگر متحد میشوند، بنابراین دلیلی برای انشقاق این جبهه وجود ندارد.
سلیمانی ادامه داد: هر چه در جلوتر برویم فشار بر جبهه پایداری بیشتری خواهد بود که این امر موجب وحدت درونی جبهه پایداری خواهد شد و انشقاق امری دور از ذهن است.
وزیر سابق ارتباطات خاطرنشان کرد: اگر محیط سالم در رسانه ملی یا رسانههای مکتوب ایجاد شود و هر کدام از اینان نقش خود را به درستی ایفاء کنند، شاهد فضای سالم در انتخابات خواهیم بود و باید بگوییم که گفتمان جبهه پایداری منتسب به امام و رهبری است و اگر کسی به این گفتمان قائل باشد موفق است.
وی با اشاره به لزوم شفافسازی از سوی رسانهها افزود: افرادی که با سابقه تفکر لیبرالی از اقتصاد مقاومتی دم میزنند، در مدیریت کشور با اشکالات بسیاری مواجه خواهند شد. کسانی که مجری و معتقد به تعدیل اقتصادی بوده اند، نمی توانند مجری اقتصاد مقاومتی باشند.
وی با بیان آنکه در دورههای قبل شاهد تورمهای بالایی در دوران کاری این آقایان بودیم،گفت: اکنون همین افراد از کنترل تورم صحبت می کنند. در حالیکه در دورههای قبل شاهد ناکارآمدی آنان بودهایم که این امری است که باید رسانهها نسبت به این امر شفاف سازی انجام دهند.
اما به طور کلی با عملیات تخریبی و انحرافی این آقایان، شرایط برای جبهه پایداری سخت است، ولی جوانان پای کار پایداری هستند.
سلیمانی با بیان آنکه جبهه پایداری در انتخابات مجلس نهم از بودجه اندکی برای تبلیغات و امور اجرایی برخوردار بود، گفت: جبهه پایداری در انتخابات مجلس از بودجه چندانی برای امور اجرایی خود برخوردار نبود و این امری است که در قیاس با هزینههای هنگفت تبلیغاتی جبهه متحد قابل مقایسه نیست.
پایداری هیچ رسانه اختصاصی ندارد
وی با بیان این پرسش که کدام روزنامه یا رسانه اکنون در اختیار جبهه پایداری است، گفت: جبهه پایداری دارای یک روزنامه و رسانه اختصاصی برای خود نیست و برای چاپ مقالات و یادداشتهای خود دارای مشکلات عدیدهای است. در صورتیکه سایر گروهها دارای چندین روزنامه و رسانه اختصاصی هستند.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان آنکه تنها گروهی است که برنامه جامع اجرایی برای کشور دارد، اظهار داشت: چند ویژگی هم چون حضور روحانیت در تهیه برنامه و کارآمدی برنامه و استفاده از نظرکارشناسان موجب شده است که برنامه در عرصههای مختلف بسیار جامع طرح شود و در عرصههای مختلف فرهنگی- سیاسی-اجتماعی-اقتصادی اهداف بلندمدتی را در نظر بگیرد.
وی با بیان آنکه جبهه پایداری در حوزههای اقتصادی چون تورم، هدفمندی یارانه، سامان دهی بانکها، نظام توزیع، برنامههای مختلفی مطرح شده است، اظهار داشت: در بخش صنعت و تولید در این برنامه باید یک مدل اقتصادی حاکم شود که سود قابل توجهی نصیب کشاورز تا سرمایهگذار شود و هدف جبهه پایداری بر این امر استوار شده است.
وی با بیان آنکه با اجرای برنامه جبهه پایداری تحول عمدهای در زمینه اقتصادی در کشور رخ خواهد داد، گفت: این زنجیره اقتصادی تا به دست مصرف کننده برسد، چند گره دارد تا دلالی حذف شود و مصرف کننده بتواند کالا با کیفیت خوب اما هزینهای مناسب دریافت کند و این مدل میتواند ظرف یکسال با ارادهای از جنس پایداری در زمینه اقتصادی کشور تحول بخشیده که منجر به حذف دلالان و افزایش سود تولید کنندگان شود.
پایداری از اشتباهات سازندگی و اصلاحات دوری می کند
وزیر سابق ارتباطات با بیان آنکه کشور نیازمند تحول جدی در زمینه افزایش کارآمدی مدیران کشور است، اظهار داشت: با این مدل میتوان کشور را به پیشرفت رساند که این امر نیازمند همراه کردن مدیران است تا کشور را بتوان به تحول جدی در این زمینه رساند.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر این امر که برخی افراد کارآمد در لیست جبهه پایداری برای انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی نادیده گرفته شدند، گفت: در انتخابات مجلس نهم فرصت کافی برای تشویق افراد به ثبت نام وجود نداشت بنابراین ما تنها از افرادی استفاده کردهایم که در این عرصه ثبت نام کرده بودند
سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: جبهه پایداری براعتقاد به گردش مدیریتی در کشور استوار است و از اشتباهات دوران سازندگی و اصلاحات دوری می کند تا بتواند تحول جدی شامل پیشرفت همراه با عدالت را در کشور ایفاء کند.