محسن کاظمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران دفاتر ادبیات و هنر مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری تاکید داشتند که کارها باید به سمت پژوهش حرکت کند؛ چرا که با پژوهش میتوان جلوی بسیاری از تعارضهایی که به لحاظ مکانی، زمانی و تاریخی در آثار به وجود میآید، گرفت.
نویسنده کتاب «سالهای بیقرار» ادامه داد: رهبری در آن دیدار بر زبان احساس و عاطفه در آثار تاکید داشتند؛ آقا فرمودند انقلاب اسلامی ایران از لحاظ معنوی و معرفتی بسیار غنیتر از انقلابهای فرانسه و شوروی است، ولی برای معرفی آن به دنیا کاری صورت نگرفته است، در حالی که باید آثار خوب تولید شده در کشور به زبانهای مختلف ترجمه شده و به دنیا معرفی شود.
کاظمی اظهار داشت: معظمله در آن دیدار فرمودند جریان روشنفکری سعی میکند دستاوردهای انقلاب اسلامی را وارونه به دنیا معرفی کند؛ همچنین حضرت آقا بر اولویتهای تاریخ شفاهی تاکید داشته و فرمودند باید بر روی اشخاص در این حوزه اولویتبندی صورت گیرد.
نویسنده کتاب «نوشتم تا بماند» ادامه داد: رهبری گفتند به خاطر وجود حوزه هنری میتوانیم در قد و قواره دنیا حاضر شویم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی درباره وضعیت تاریخ شفاهی در کشور افزود: در حال حاضر تاریخ شفاهی کشور از ادبیات جلوتر حرکت میکند و این مسئله به خاطر وجود کسانی است که در این حوزه ایثار کردند و از خودگذشتگی نشان دادند؛ به طوری که بخش تاریخ شفاهی حوزه هنری، مرکز اسناد انقلاب اسلامی و دانشگاه اصفهان با ورود به این حوزه توانستند وضعیتی رو به رشد در حوزه تاریخ شفاهی ایجاد کنند؛ در حال حاضر سایت «تاریخ شفاهی ایران» و «هفتهنامه الکترونیکی تاریخ شفاهی» در حال فعالیت است.
نویسنده کتاب «سالهای بیقرار» گفت: تاریخ شفاهی نسبت به سایر رشتههای علوم انسانی وضعیتی رو به رشد دارد و میتوان در حوزههای مختلف مانند جعیتشناسی، مردمشناسی، روانشناسی و .... از تکنیکهای حوزه تاریخ شفاهی استفاده کرد.