علی سهیلی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص انتخابات ریاست جمهوری و شوراها بیان داشت: انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را نمیتوان از هم جدا دید و باید برای رسیدن به یک تحلیل درست این دو انتخابات را در کنار هم بررسی کنیم.
وی افزود: انتخابات این دوره ریاست جمهوری چند دستاورد مهم داشت، مهمترین دستاورد آن مشارکت همه گروههای سیاسی، احزاب و مردم در انتخابات بود.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: دستاورد بعدی انتخابات جامعه عمل دادن به حماسه سیاسی بود که مشارکت بالای 72 درصدی هم خوانی خوبی با نام گذاری این سال داشت.
سهیلی در ادامه به خواست مقام معظم رهبری در خصوص مشارکت حداکثری اشاره کرد و افزود: هدف هر انتخابات از دید مقام معظم رهبری مشارکت حداکثری مردم است و ایشان اهمیت این موضوع را بالاتر از انتخاب اصلح دانستهاند، که این در این انتخابات حساس اتفاق افتاد.
وی به انتخابات شوراها اشاره کرد و ادامه داد: انتخابات شوراها مکمل انتخابات ریاست جمهوری است، در دوره های اول و دوم و تقریبا سوم انتخابات شوراها، اصلاح طلبان روی کار بودند اتفاقی که در این دور تغییر پیدا کرد و این نشان از تفاوت ذائقه مردم در انتخابات شوراها با ریاست جمهوری است.
سهیلی ادامه داد: این یک دیدگاه بسته و تک بعدی است، موضع گیری بر این اساس موجب میشود ما به سمت جناح، حزب و گروه خاصی حرکت کنیم، باید شرایط کنونی را در نظر بگیریم که با زمان خاتمی و حضور کارگزاران بسیار متفاوت است.
وی بیان داشت: در حال حاضر مجلس ما متشکل از اکثریت اصول گرا هاست، شوراها نیز در تهران و شهرهای بزرگ اصول گرا هستند، در کنار این باید بیداری مردم و بصیرت آنها را نسبت به گذشته در نظر گرفت؛ مردم اجازه تجربه دوباره اشتباه را نخواهند داد.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه نگاه به مصالح نظام را بسیار مهم دانست و افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی خود در 25 اردیبهشت ماه امسال شش نکته بسیار مهم را با ملت ایران در میان گذاشتند نکاتی که بسیاری از دلسوزان انقلاب به آن نپرداختند و با افراط و تفریط مسیر خود را پیش گرفتند.
وی اولین نکته در بیانات رهبر انقلاب را، اشاره ایشان به خلق حماسه سیاسی دانست و بیان داشت: رهبر انقلاب اوج حماسه سیاسی را در انتخابات دیدند و بیان داشتند که باید رقابتهای انتخاباتی به رفاقتها و بردباریها تبدیل شود و دانایی جای خود را به درگیری دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: نکته دوم در سخنان رهبر انقلاب اشاره ایشان به این موضوع بود که رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه ملت است، کاندیداها شاید قبلا رقیب بودند؛ اما اکنون باید همه بپذیرند که فرد منتخب رئیس جمهور همه ما است و ما باید ایشان را در کنار دیگر قوای جمهوری اسلامی کمک کنیم.
سهیلی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب، زمان را زمان کار دانستند و فرمودند: بعد از گفتن و شنیدن ها و مباحثه و مناظره اکنون زمان کار است و باید افراد اقدام به انجام وعدهها کنند.
وی نکته چهارم در بیانات رهبر انقلاب را رقابتی بودن انتخابات دانست و بیان داشت: رهبر انقلاب تحقق حماسه انتخابات را بدون شرکت کاندیداها در رقابت انتخاباتی غیر ممکن دانستند و از دیگر کاندیدا به خاطر ایجاد این شور و تحقق این حماسه بزرگ تشکر کردند.
این تحلیل گر سیاسی نکته پنجم در سخنرانی 25 خرداد مقام معظم رهبری را تشکر از حضور مردم و تمامی دست اندرکاران اجرایی دانست و گفت: رهبر انقلاب در ادامه سخنان خود از آحاد ملت برای خلق کردن چنین صحنه بینظیری تشکر کردند و از دست اندرکاران اجرایی برای ایجاد نظم و قوت برگزاری نیز تشکر داشتند.
سهیلی نکته آخر در سخنان رهبر انقلاب را که نیاز به توجه دارد تشکر ویژه رهبر انقلاب از رسانه دانست و خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب تلاش رسانه را یک کار هنرمندانه و مبتکرانه دانستند که توانست شور انتخاباتی را در میان مردم ایجاد کند و حقایق بسیاری از شرایط کاندیدا را به نحو آشکاری به نمایش بگذارد.