غلامرضا صفرپور در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، با اشاره به تحولات اخیر مصر بیان کرد: وضعیت امروز مصر یک وضعیت غبارآلود و فتنه گونه است و ساختار سیاسی مصر به گونه ای است که هر گروهی چند روز میدان التحریر را اشغال می کند تا نظر نظامیان را جذب و حکومت را از آن خود کند.
وی افزود: با توجه به بازیگران فعال در صحنه سیاسی مصر، آینده خوبی برای این کشور متصور نیست؛ چرا که در صحنه سیاسی مصر ما شاهد بازیگران داخلی و خارجی هستیم.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه بازیگران داخلی مصر را شامل گروه اخوان المسلمین، نظامیان و احزاب ملی گرا و لیبرال مسلک ذکر و خاطرنشان کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی، عربستان و قطر نیز جزو بازیگران خارجی تحولات سیاسی مصر به شمار می آیند.
صفرپور ادامه داد: اخوان المسلمین گروهی است که حدود 80 سال به دنبال قدرت بوده و برای آن مبارزه کرده و حتی جنگیده است، یکبار در گذشته با حنبش رهبران آزاد به رهبری جمال عبدالناصر همکاری داشتند و به نوعی در کودتای جمال عبدالناصر نقش داشتند؛ چرا که آنها خواهان قبضه کامل حکومت بودند.
وی عنوان کرد: پس از اینکه جمال عبدالناصر قدرت خود را تصویب کرد به سرکوب آنان پرداخت و همان تجربه تلخ تاریخی از سوی اخوان دوباره تکرار شد، آنان پس از به دست گرفتن قدرت در قوه مقننه و مجریه به دنبال انحصاری کردن قدرت افتادند و گرایش بیش از حد به قدرت باعث شد که مردم و حتی حامیان اخوان بتدریج از آنان فاصله بگیرند.
این کارشناس روابط بینالملل عدم بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در زمان ریاست جهموری مرسی، حاکمیت بسته و انحصاری اخوان المسلین، واگذاری اکثر مناصب و مقامات دولتی به گروه اخوان و میدان دادن به گروه های سلفی و افراطی و دامن زدن به نزاع شیعه و سنی که نمونه بارز آن به شهادت رساندن شیخ حسن شحاته بود را مهمترین دلایل فاصله گرفتن مردم از گروه اخوان المسلمین برشمرد.
صفرپور در ادامه با اشاره به دیگر بازیگر داخلی صحنه سیاسی مصر یعنی نظامیان تصریح کرد: اگر به تاریخ سیاسی معاصر مصر نگاهی بیندازیم به وضوح می توان دریافت که نظامیان تنها گروهی هستند که قدرت را همیشه در دست داشتند و یا اینکه انتقال قدرت با نظارت و رضایت آنان انجام شده است که بدین منظور امروزه شاهد یک کودتای خزنده علیه رئیس جمهوری مصر هستیم.
وی با اشاره به گروه احزاب ملی گرا و لیبرال مسلک گفت: اینها نمی توانستند قدرت بلامنازع و انحصارگرای اخوان المسلمین را بپذیرند و در انتخابات ریاست جمهوری، محمد مرسی رأی بسیار شکننده ای در حدود 51 درصد را کسب کرد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در بخش پایانی گفتوگوی خود با بیان اینکه مرسی به جای اینکه بتواند این احزاب را در قدرت شریک کند، مناصب سیاسی را بیشتر دراختیار گروه خود قرار داد، عنوان کرد: اینها منجربه جنبش تمرد شد.
صفرپور به دو بازیگر خارجی تحولات مصر یعنی آمریکا و رژیم صهیونستی اشاره کرد و گفت: آنها به دنبال این هستند که در مصر نظامی روی کار آید که خطری برای امنیت اسرائیل محسوب نشود و عدم حمایت از محور مقاومت و دوستی با ایران را دنبال نکند.
وی در پایان گفت: به نظر می رسد عربستان و قطر به دنبال جکومتی در مصر هستند که وابسته به آنان بوده و یک کشور بی ثبات و وضعیت نابسامانی داشته باشد که نتواند مانند جمال عبدالناصر ادعای رهبری بر جهان عرب کند.