به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، هانیه پرهیزگار امروز در نشست تخصصی «حجاب، سهنقطه» در مجتمع الزهرای(س) شیراز با طرح این سوال که آیا ما در جامعه برای زن و مرد نقش های ویژه داریم یا نه، بیان کرد: زن و مرد در بحث سلوک الی الله، کسب علم و هر چه مربوط به نفس و روح انسان می شود با یکدیگر مشترک است.
وی در ادامه با بیان اینکه جنسیت زن و مرد بودن مربوط به عالم فوق ماده است، افزود: ممکن است در مورد ساختار چیزی زن یا مرد بودن آن را مد نظر داشته باشیم؛ اما زمانی که بحث تفکر و تعقل پیش می آید هیچ گاه نمی گوییم زنانه یا مردانه کسی علم یاد گرفته است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در اصل شخصیت و اصل آفرینش هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد.
پرهیزگار با اشاره به اینکه در عالم ماده و در جامعه آیا کار ویژه هایی برای هرکدام از این دو جنس تبیین شده است یا نه، تصریح کرد: در دین اسلام هیچ گاه به دلیل زن یا مرد بودن، کسی از علم آموزی منع نشده است.
وی با تقسیم جامعه به دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری بیان کرد: موظف هستیم که فردیت خود را محترم بشماریم؛ چرا که بخشی زیادی از رشد فردیت انسان در سایه زندگی اجتماعی به وجود می آید.
مدرس دانشگاه های استان فارس در ادامه با بیان اینکه در زندگی اجتماعی، بخش سخت افزاری جامعه انسانی مواردی چون ادارات، صنعت و کشاوری تشکیل می دهد، گفت: خلق و خوها، عادات و صفات شخصیتی را نیز بخش نرم افزاری جامعه انسانی تشکیل می دهند.
پرهیزگار با بیان اینکه بخشی بزرگی از حقیقت زندگی انسان را خلق و خوها، منش، آرزوها و حب و بغض شکل می دهد، عنوان کرد: توان درونی که قسمت نرم افزاری اجتماع است دائما در حال شکل گیری است که برای هر دو جنس زن و مرد تأکید شده است؛ اما حضور در این دو بخش بین زن و مرد متفاوت است.
وی با اشاره به کارویژه اختصاصی زنان که اگر در آن کمبود وجود داشته باشد بخش نرم افزاری جامعه با آسیب رو به رو می شود، تصریح کرد: دو کارویژه مربوط به زنان که امروز مورد هجمه قرار گرفته آرامش بخشی و مادر بودن است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: حفظ حجاب برای زنان امروز یک جهاد واقعی است، اگر جامعه ای زنانی آرام و با فکر آرام داشته باشد آن جامعه در بسیاری از آسیب ها واکسینه می شود که بر خلاف آن در جامعه امروز بی تابی و عدم رضایت از زنان در حال گرفته شدن است.
پرهیزگار با بیان اینکه غرب در صدد از بین بردن دو ویژگی خاص زنان است، گفت: القائاتی که دائما به ما می شود در پوشش و غیره برای این است که این احساس در ما به وجود آید که رضایت و آرامش قلبی از ما گرفته شود.
وی همچنین با بیان اینکه زمانی که اصل و فرع های زندگی جابه جا می شوند مشکلات فعلی ایجاد می شود، بیان کرد: داوری درمان این درد این است که زن را به هویت اصلی خود برگردانیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به حرکت های ضد خانواده در جهان امروز گفت: متأسفانه امروز در خانواده های متدین با سابقه دینی، این امر دیده می شود.
پرهیزگار در پایان گفت: تا زمانی که در بحث حجاب و عفاف بیش از 50 درصد نگاه ها به زنان باشد مشکل بی عفافی حل نمی شود؛ این در حالی است که بی عفافی در مردان بیشتر از زنان دیده می شود.