تا چندی پیش رجوع به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی مخصوص به قشر خاصی بود اما هم اکنون به دلایلی این وضعیت تغییر کرده است.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ تا چندی پیش رجوع به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی مخصوص به قشر ی محصر به فرد و محدود بود و عموما افرادی به سراغ طب سنتی می رفتند که یا سن و سال بالایی داشتند و یا در شهرهای کوچک که درو ازمسیر تند مدرنیته، به زندگی خود مشغول بودند. علاوه بر این واکنش عموم مردم به این افراد این بود که بدون تعلل برای هر مشکلی به پزشک مراجعه کنند و دست از خوردن جوشانده و این قبیل امور خرافی و غیر علمی بردارند.
این در حالی است که امروزه تمایل به درمان از مسیر طب سنتی در تمامی اقشار و تمامی گروه های سنی دیده می شود و واکنش عموم مردم نسبت به استفاده از آن کاملا تغییر کرده است.
تحقیقات نشان داده است میزان مراجعه افرادی که در کلان شهر های ایران زندگی می کنند به مراکز طب سنتی افزایش یافته است و این میزان افزایش در میان گروه های مختلف دانشجویان، جوانان و.. نیز حضور دارند.
از دلایل موثر این میزان از اقبال به طب سنتی را می توان ریشه در عوامل مختلفی دانست.
1-گسترش میزان بی اعتمادی به پزشکی مدرن در برخی موارد( برای مثال در درمان بیماری های نه چندان جدی ولی رایج مثل مشکلات پوست و مو، چاقی، سردرد، دردهای مفصلی و..)
2-عوارض داروهای شیمیایی در کنار گران تر بودن آنها در مقایسه با گیاهان دارویی
3- نقش جدی رسانه در معرفی طب سنتی در برنامه های مختلف،
4- تلاش های ویژه دولن نهم و دهم در راستای قرار دادن طب سنتی در چارچوب آکادمیک و قابل استفاده برای عموم
و.. همگی بی تردید از عوامل گسترش طب سنتی در ایران هستند.
طب سنتی در ایران
طب سنتی ایرانی از جمله علومی است که مبانی مستحکمی دارد و در واقع این طب مادر همه مکاتب طبی است. به عبارت دقیق تر طب چینی و طب هندی(آیورودا)از طب سنتی ایران سرچشمه می گیرد.
بر خلاف نگرش عرفی طب سنتی صرفاً چند دارو یا درمان گیاهی نیست بلکه اصول وقواعد ویژه ای دارد و تا حدود صد سال پیش به عنوان یکی از علوم حوزوی تدریس می شده است. به عبارتی مکتبی است که می توان اکثر اصول جهان بینی الهی را در اجزا و بدنه آن مشاهده کرد. به دلیل وجود این جهان بینی فلسفی و الهی، طب سنتی نگاه خاصی به انسان، سلامتی و درمان دارد که با نگرش طب مدرن تفاوت های اساسی دارد.
البته بی تردید این به معنای مبرا دانستن طب سنتی از خطا و اثر بخش بودن همیشگی آن نیست. در بسیاری موارد داروهای گیاهی می توانند عوارضی خطرناک تر از داروهای شیمیایی داشته باشند و به علت نوپا بودن این امر در ایران جا برای سواستفاده فرصت طلبان در این عرصه زیاد است.
در سال 1385، مقدمات را ه اندازی و تصویب رشته طب سنتی در وزارت بهداشت فراهم شد و چهار دانشگاه علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی شهید بهشتی،علوم پزشکی ایران و شاهد برای جذب دانشجو اعلام آمادگی کردند و با حمایت رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر لاریجانی نخستین دانشکده طب سنتی ایران در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1386 افتتاح شد.
من خودم ازطب سنتي بهره هاي زيادي گرفتم که طب نوين براي همون امراض علاج خاصي نداشت وفقط چيزاي مختلف روم آزمايش ميکرد،باانتخاب پزشک ودرمانگاه مناسب ،طب سنتي روبيشترقبول دارم،چون پزشکاک حداقل منافع بيماروسلامتيش رو،وتوجه به حال عمومي بدن وهمه اعضارومهم ميدونند،چيزي که درطب نوين فراموش شده وهرکس درحوزه تخصص خودش کار ميکنه وديگه براش مهم نيست که شايدعلت چيزديگه باشه که مثلابه عضوديگه مربوط ميشه
،
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
،