به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی بذرافشان، معاون سازمان امور دانشجویان در نشست خبری که عصر امروز در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به خوابگاه های دانشجویان شهریه پرداز گفت: به این دانشجویان توصیه می کنم که در صورت نیاز به خوابگاه در خوابگاه هایی که از صندوق رفاه دانشجویی مجوز دارند، اسکان گزینند؛ دانشجویان می توانند اطلاعات مربوط به خوابگاه های هر استان را از دانشگاهی که در آن قبول شده اند، دریافت کنند.
وی با اشاره به آیین نامه نقل و انتقال های دانشجویی ادامه داد: در این آیین نامه 3 نوع مهمان شدن را برای دانشجویان در نظر گرفته ایم؛ مهمان مبدا، مهمان معمولی و مهمان دائم. مهمان معمولی یعنی اینکه دانشجو یک نیم سال را در دانشگاه مبدا تحصیل کند و بعد از آن می تواند 4 نیم ترم را به عنوان مهمان به دانشگاه دیگری منتقل شود و یا به صورت مهمان دائم در دانشگاه دیگر ادامه تحصیل دهد.
معاون سازمان امور دانشجویان با اشاره به مهمان مبدا اظهار داشت: در این نوع مهمان شدن دانشجویان در ابتدای پذیرش خود در دانشگاه مبدا باید بتوانند حد تراز علمی ای را که برای آنها مشخص شده کسب کرده و بعد از آن درخواست مهمان شدن را به دانشگاه ارائه کنند که این نوع مهمان شدن بیشتری برای دانشجویان دختر مورد استفاده قرار می گیرد.
بذرافشان با بیان اینکه سقف کار دانشجویی در هر ماه 85 ساعت است، افزود: آیین نامه کار دانشجویان نیز اخیرا مورد بازنگری قرار گرفته و 6 شهریور ماه برای اجرا به دانشگاه ها ابلاغ شده است؛ مبلغ کار دانشجویی در آیین نامه جدید افزایش یافته که طبق این آیین نامه دانشجویان کاردانی به ازای هر ساعت کار دانشجویی 500 تا 600 تومان، دانشجویان کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به ازای هر ساعت 700 تا 900 تومان، دانشجویان کارشناسی ارشد به ازای هر ساعت 1200 تا 1700 تومان و دانشجویان دکتری2000 تا 3000 تومان حقوق دریافت میکنند.
وی با اشاره به توقف بازنگری آیین نامه انضباطی گفت: این آیین نامه مربوط به شورای عالی انقلاب فرهنگی می شود؛ به همین دلیل بازنگری آن متوقف شده، ولی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی کارهای زیادی را در دست دارد ما بازنگری این آیین نامه را مجددا آغاز خواهیم کرد.
معاون سازمان امور دانشجویان با اشاره به شورای بررسی موارد خاص در دانشگاه ها افزود: سال گذشته در 24 استان کشور این شورا برگزار شد و مسئولیت این شورا در هر استان به دانشگاه منتخب آن استان واگذار شده است؛ با این حال 4 استان ایلام، خراسان شمالی، کهگیلویه وبویراحمد و البرز هنوز این شورا را ندارند و قرار است در 3 استان اولی نام برده شده این شورا به زودی تشکیل شود.
بذرافشان در خصوص سرانه فرهنگی، ورزشی و دانشجویی دانشگاه ها ادامه داد: برای ارائه چنین خدماتی به دانشگاه ها ما در سال گذشته به 131 موسسه مجوز داده ایم؛ ولی 4 موسسه به دلیل عدم رعایت شرایط مقرر شده لغو مجوز شده اند.
وی اظهار داشت: در سال 91، 32147 مورد تقاضای مهمانی را در دانشگاه های دولتی، غیردولتی، فنی و حرفه ای داشته ایم که از این تعداد در سال 92، 1416 مورد موافقت قرار گرفت؛ یعنی تنها 44 درصد از کل تقاضاها چه در دانشگاه مبدا و چه در دانشگاه مقصد موافقت شد.
معاون سازمان امور دانشجویان افزود: با سازمان سنجش به توافق رسیده ایم تا دانشگاه هایی که در زمینه نقل و انتقالات عملکرد خوبی نداشته اند کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو داشته باشند؛ همچنین برای دانشگاه هایی که در این زمینه عملکرد مناسبی از خود نشان داده اند نیز افزایش پذیرش دانشجو را در نظر گرفته ایم.
بذرافشان در پایان در خصوص عملکرد دانشگاه های دولتی در زمینه نقل و انتقالات خاطر نشان کرد: خوشبختانه اکثر دانشگاه های دولتی در این زمینه عملکرد خوبی از خود نشان داده اند؛ با این حال دانشگاه اصفهان، فردوسی مشهد، دانشگاه الزهرا، شاهد، صنعت، آب و برق، هنر تهران و دانشگاه شهید رجایی بهترین عملکرد را در این زمینه داشته اند.