به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، موسسه علمی تامسون رویترز هر ساله از تاریخ 15 مهرماه و به مدت 6 روز، نام برندگان نوبل را در رشته های مختلف اعلام می کند.
بر این اساس این موسسه لیست نامزدهای نوبل اقتصاد امسال را اعلام کرده است که بر طبق آن، پرفسور هاشم پسران اقتصاددان ایرانی نیز در این لیست قرار گرفته است.
موسسه تامسون رویترز هر ساله نام کسانی را که در چند دهه گذشته بالاترین دستاوردهای علمی را رشته های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، اقتصاد، ادبیات و صلح داشتهاند بعنوان نامزد انتخاب می کند و نهایتا در اواسط مهرماه در هر رشته جایزه نوبل را به فرد برتر اعطا می کند.
پروفسور پسران از سال 1995 به بررسی چندوجهی داده های اقتصادی علاقه پیدا کرده است. او در سال 2003 مقاله ای در نشریه اکونومتریک منتشر کرد که تاکنون بیش از 1250 بار به آن ارجاع داده شده که این 76 برابر متوسط ارجاع برای مقالهای است که در ده سال گذشته در زمینه اقتصاد منتشر شده است. او در سال 2007 مقاله ای دیگر در نشریه اکونومتری کاربردی منتشر کرد که به گفته تامپسون رویترز «محور و اساس» تحقیقات رو به رشد در این حوزه قلمداد میشود.
پرفسور پسران 10 فروردین 1325 در شیراز متولد و در همین شهر دیپلم خود را گرفت. در نوامبر 1964 با بورس تحصیلی بانک مرکزی ایران برای تحصیلات عالی به انگلستان رفت. مدرک کارشناسی خود را در اقتصاد، ریاضیات و آمار، با رتبه ممتاز، از دانشگاه سالفورد گرفت. سپس، موفق به دریافت دکتری اقتصاد از دانشگاه کمبریج شد.
پرفسور پسران از سرشناسترین اقتصاددانان ایرانی جهان و مقیم بریتانیا است. وی دارای دکتری اقتصاد از دانشگاه کمبریج، استاد تمام بازنشسته دانشگاه کمبریج، صاحب کرسی عالی اقتصاد جان الیوت در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و عضو پژوهشی پیوسته کالج ترینیتی، کمبریج است.
وی از حیث تعداد استناد به مقالات از بین 20 اقتصاددان تراز اول اروپایی در فاصله سالهای 1996-1993 در رتبه نوزدهم (پس از مارک بلاگ و قبل از انگوس مدیسون) قرار داشت. همچنین، در رتبهبندی وبگاه ideas.repec در آوریل 2010 رتبه چهارمین اقتصاددان جهان (با 427 امتیاز) را با توجه به تعداد استنادات به مقالاتش به دست آورد. وی همچنین، بنیانگذار مجله اقتصادسنجی کاربردی است.و به همراه برادر خود بهرام پسران نرمافزار اقتصادسنجی Microfit را طراحی و به بازار عرضه کردهاند.
وی همچنین، استاد اسبق اقتصاد و مدیر برنامه اقتصادسنجی کاربردی در دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (1993-1989)؛ استاد مدعو اسبق دانشگاه هاروارد، انستیتو مطالعات پیشرفته وین، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، دانشگاه ملی استرالیا؛ و عضو پیوسته فرهنگستان بریتانیا (British Academy)، جامعه اقتصادسنجی (Econometric Society)، و مجله اقتصادسنجی (Journal of Econometrics) است.
تمام اساتيد اقتصادي که حداقل يک بار به انگليس رفتند ميگن که به خاطر پسران احترام خيلي بالايي بهشون گذاشتند.
جناب شيرازي اين رو يادت باشه که علم هيچ مرز جغرافيايي نداره.