به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ مهدی چمران برادر شهید چمران عصر امروز در دانشگاه جامع گلستان به ترسیم روزهای نخستین آغاز جنگ در سال 59 پرداخت و گفت: صحبت از دفاع مقدس نه برای یاد کردن تاریخ بلکه برای عبرت آموزی است.
چمران با بیان خاطراتی از آن زمان متذکر شد: بعد از انقلاب آنقدر فضای ایران از جنگ به دور بود که حتی نخست وزیر وقت آقای سرتیپ ریاحی پیشنهاد فروش هواپیماهای جت فانتوم f14 را داده بود! آنقدر فکرها از جنگ به دور بود که حتی سربازی ها را 1 ساله کرده بودند و ایران عملا تسلیهات نظامی در اختیار نداشت.
مهدی چمران در ادامه گفت: درست در همان زمان با این سطح از امکانات و عدم آمادگی جنگی ایران بود که صدام در 31 شهریور رسما جنگ را اعلام کرد و در جمع خبرنگاران قرار گذاشت که چای بعدی را در تهران بنوشد که با عزم رزمندگان ما این آرزو را به گور برد و به جهانیان ثابت شد هر بیگانه ای هوس های این چنین در رابطه با ایران را باید با خود به گور ببرد.
وی اذعان داشت: پنج روز بعد از آغاز جنگ یعنی در 5 مهر شهید چمران به اتفاق مقام معظم رهبری که هر دو در آن زمان در سمت نمایندگی امام در شورای عالی دفاعی بودند به اهواز عزیمت کرده و ستاد جنگ های نامنظم را تشکیل دادند که استقبال سیل عظیمی از مردم پر شور و شعور کشورمان را در پی داشت.
وی افزود: تربیت شدگان ستاد جنگ های نامنظم و دیگر رزمندگان اگر ژسه نبود با تفنگ m1 ، اگر آن هم نبود با بِرنو، اگر برنو نیز نبود با چوب دستی، در نبود چوب دستی با سنگ و در نهایت با مشت در مقابل جنگ تحمیلی جهان علیه ایران می ایستادند و از غرور و شرف و عزت سرزمینمان دفاع می کردند.
برادر شهید چمران ادامه داد: رمز پیروزی جوانان ما با دست خالی در برابر بوی باروت دشمن، رمز الله اکبر بود.
وی تصریح کرد: انقلاب ما انقلاب تفنگ نبود بلکه انقلابی اعتقادی بود مانند مقاومت حال حاضر که کاملا اعتقادی و انقلابی است.
مهدی چمران گفت: پیروزی ایران آغاز بیداری اسلامی در منطقه بود، آمریکا و انگلیس و دیگران می دانستند که پیروزی ایران یعنی پیروزی منطق و ایدئولوژی اسلام در منطقه که این با منافع آمریکا در تضاد بود.
وی در همین خصوص متذکر شد: اسرائیل یکی دیگر از کسانی بود که از منطق اسلام وحشت داشت چرا که از صدر اسلام تا کنون دشمنی ای دیرینه با تفکر اسلامی دارد.
مهدی چمران با شمردن صفات مصطفی چمران گفته هایش را با خواندن نوشته ای از برادر شهیدش در رابطه با رمز «الله اکبر» به پایان رساند.