به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از سازمان بینالمللی خواروبار جهانی در آغاز قرن بیست و یکم، بیش از 1.1 میلیارد نفر در فقر مطلق به سر میبرند و روزانه کمتر از یک دلار درآمد دارند.
بر اساس گزارش فائو، پیشرفتها در دستیابی به هدف کاهش فقرای کشورهای در حال توسعه به نصف تا سال 2015، چشمگیر اما نابرابر بوده است.
تعداد فقرا در آفریقا به شدت افزایش و در آسیا ثابت ماند
اگرچه نسبت فقرا از 32 درصد به 25 درصد کاهش یافت اما سیمای فقر از لحاظ منطقهای بسیار متنوع است. در شرق آسیا، فقر در دهه 1990 به سرعت کاهش یافت. در جنوب آسیا، گرچه نسبت فقرا کمتر شد، اما تعداد آنها تقریباً ثابت ماند. در جنوب صحرای افریقا، نسبت تغییر چندان نکرد، اما تعداد فقرا به شدت زیاد شد.
تعداد فقرای جهان تا سال 2015 به نصف میرسد
آخرین پیشبینیهای بانک جهانی نشان میدهد که کاهش نسبت فقرا در کشورهای در حال توسعه به نصف تا سال 2015 قابل دستیابی است. اما حتی اگر این هدف به طور کامل حاصل شود، به دلیل رشد جمعیت، تعداد مطلق فقرا بیش از 30 درصد کاهش نخواهد یافت.
در جنوب صحرای افریقا، به نظر میرسد هدفها قابل دستیابی نباشد. فقط کاهش اندکی در نسبت فقرا روی خواهد داد و افزایش تعداد فقرا ادامه خواهد داشت.
حتی پیشبینیهای بانک جهانی بر فرض رشد اقتصادی سریع تر از گذشته استوار است. در برآوردهای بانکجهانی آمده است که اگر روند رشد اقتصادی به آهستگی دهه 1990 باشد، تعداد جمعیتی که در فقر مطلق به سر میبرند، در 15 سال آینده در سطح کنونی باقی خواهد ماند.
فائو در گزارش خود تاکید کرده است:در تمام نقاط جهان، رشد سریع اقتصادی برای فقرزدایی ضروری است. کاهش نابرابریها نیز بویژه در برخی کشورها نقش تعیین کنندهای دارد. برخی برآوردها نشان میدهد در کشورهایی که فاصله نابرابریها بیشتر است، برای دستیابی به هدف یاد شده، رشد اقتصادی باید دو برابر شود.