به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، طاهری مقدم امروز در نشست تخصصی اعضای خانه نخبگان بسیج علمی لرستان که با حضور اساتید دانشگاه و محققان بخش کشاورزی در خرم آباد برگزار شد، بیان داشت: ضرورت دارد که دانشگاه ها نسبت به پذیرش بیش از نیاز دانشجو در رشته های کشاورزی تجدید نظر کنند.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت بکارگیری تمام فارغ التحصیلان کشاورزی در مشاغل دولتی وجود ندارد، افزود: فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی در استان راه گریز از معضل بیکاری را در ادامه تحصیل می دانند؛ اما فارغ التحصیلان مقطع دکترا هم با این درد دست به گریبان هستند.
مدیر کل جهاد کشاورزی با اشاره به تولید سالانه بیش از سه میلیون تن محصولات کشاورزی در استان این میزان تولید را پیش از انقلاب 450 هزار تن عنوان کرد و گفت: در حال حاضر نیز ظرفیت افزایش تولید در استان وجود دارد؛ اما افزایش تولید زمانی اتفاق می افتد که نیاز تولید به آب برطرف شود.
طاهری مقدم ادامه داد: نیاز بخش کشاورزی لرستان به آب شش میلیارد متر مکعب است؛ اما در حال حاضر مصرف ما 8.1دهم میلیارد متر مکعب است.
وی مشکل بخش کشاورزی لرستان را متوجه بخش پیش از تولید و پس از تولید دانست و گفت: ضرورت ایجاد سدها در استان به منظور تامین آب مورد نیاز بخش کشاورزی از ضروریات است که خوشبختانه در حال حاضر ساخت سدهای ذخیره آب در حال انجام است.
مدیر کل جهاد کشاورزی لرستان گفت: در بخش پس از تولید نیز استان نیاز مبرم به ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی دارد.
طاهری مقدم توسعه باغات، ایجاد صنایع تبدیلی، گسترش کشت های متراکم، تولید گیاهان دارویی و توسعه مرغداری ها را از جمله مزیت های استان در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: از علاقه مندان به فعالیت در این حوزه با اعطای تسهیلات حمایت می کنیم.
وی با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه کشاورزی تصریح کرد: هر کجا فعالیت های بخش کشاورزی بر اساس تحقیقات علمی انجام شده است با موفقیت همراه بوده ایم، با این حال همواره سه درصد از بودجه این سازمان به بخش تحقیق و پژوهش اختصاص یافته است.