گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سید محمد مهدی فاطمی؛ هر چند که چند صباحی از برگزاری مراسم روز دانشجو گذشت اما با نگاهی به همین چند روز گذشته و روز دانشجو نکات جالبی نصیبمان می شود.
16 آذر با تمام خاطرات حماسی و صحنه های جاودانش در تاریخ ماند تا دانشجوی ایرانی عناصر مطالبه گری و مسئولیت آگاهانه، استقلال خواهی ،مبارزه با استبداد داخلی و استکبار خارجی و عدالت خواهی را به عنوان یادگارهای اصیل این جریان یدک بکشد..
16 آذر امسال هم گذشت؛ اما تفاوت این 16 آذر تغییر رئیس جمهور بود که اثراتش را گذاشته بود..احمدی نژاد رفته بود و روحانی بر کرسی نشسته بود..خلاصه آن مرد رفته بود و این مرد آمده بود!
در هر دوره ای 16 آذر حال و هوای خاص خودش را داشته..چند روز پیش در یکی از سایت های استان مطلبی به عنوان مقایسه اتفاقات این روز در زمان سید محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد را دیدم...فارغ از عدم مقایسه زمان این دو اتفاق و نگفتن این تفاوت که خاتمی 83 دیگر همه امورات مملکتی را گذرانده بود و چنان کارنامه ای با خود و یارانش داشت که صدای همه و درگوشه ای جریان دانشجویی را درآورده بود و نگفتن اینکه احمدی نژاد 85 فقط به جرم شعارهای به قول دوستان پوپولیستی و استکبارستیزی که داده بود باید در ابتدای راه و بدون کارنامه محاکمه میشد که هرچند جریان دانشجویی تفاوت احمدی نژاد 85 و بعد از 88 را شجاعانه به نقد کشید. از این که بگذریم هر وقت جریان دانشجویی در هر دوره ای فرصت سوال از مسئولین را داشته به جهت گیری جامعه کمک کرده است.
اما 16 آذر امسال را باید مصداق بارز استریلیزاسیون تریبون دانشجویی دانست! مصادره یک طرفه این تریبون توسط رئیس جمهور!
هر چند در خیلی از دانشگاه ها ی کشور حال و هوای خاص دانشجویی بود ولی برگزاری برنامه رئیس جمهور توسط مسئولین در دانشگاه شهید بهشتی تهران به صورت کاملا پاستوریزه و اجازه ندادن به تشکل های دانشجویی در مطالبه گری و پرسش این فرصت گفت وگو و جهت دهی را از جنبش دانشجویی گرفت...
خلاصه هر آنچه بود نه تریبون دانشجویی که تریبون رئیس جمهور بود! و سوال های بسیاری در ذهن دانشجویان در ابتدای دولت امید و دولت پاسخگو در ذهن ها ماند..
در سوی دیگر در فضای دانشگاهی تشکل های دانشجویی بر خلاف 2 خرداد 76 که جریان دانشجویی خود را سهیم و محق در سر کار آمدن خاتمی می دانست و 8 سال یکه تازی کرد تا به انحلال برخی از آن تشکیلات انجامید این بار خود را بر سر یک خوان آماده بر آمده از مردم دیده اند شروع به همان حرکت ها نموده اند...
خلاصه 16 آ ذر امسال در برخی دانشگاه ها به جای اینکه تریبون دانشجو باشد، شده بود تریبون رئیس جمهور..
در استان ما هر چند دانشگاه یاسوج و پیام نور و آزاد گچساران نتوانسته بودند از فضای قبیله و نماینده دور باشند ولی باز فضای پرسش و پاسخ دانشجویی با نمایندگان شان فرصت مطالبه گری خوبی بود
اما نمی شود از هنرنمایی جریان دانشجویی برای رئیس جمهور در دانشگاه علوم پزشکی غافل شد...
هر آنچه خودنمایی کرد در تمجید رئیس دولت ، و ما می توانیم بچه های دانشجویی کاملا مطالبه گر غیر وابسته..دست آخر هم کلیپ «نوسفر» روحانی به همه می فهماند که جریان دانشجویی آزاد شده!!
یاد روزهای گذشته افتادم! روزگار احمدی نژاد پوپولیست! احمدی نژاد بی کلاس! احمدی نژاد توده مردمی و عوام الناس! یادم نمی رود در برخی دانشگاه ها در دوران ریاستش حتی سرود ملی که عکس احمدی نژاد داشت پخش نمیشد..آخر حساسیت داشت برای دانشجو..کلا باید احمدی نژاد نبود تا کسی باور کند جریان دانشجویی مطالبه گر است، مستقل است و...بگذریم
آنچه که مهم است جریان دانشجویی با هر سلیقه ای باید هوشیار باشد...رفتار دوگانه برخلاف سیاست «من حقوقدان هستم، من سرهنگ نیستم» از یک سو و ذوق زدگی و سهم خواهی جریان وابسته به دولت که بر سر این سفره آماده رسیده از سوی دیگر. نکند فضای امنیتی و انحصار طلبانه جریان دانشجویی در دوران دوم خرداد را تکرار کند که از هم پاشی تحکیم وحدت با آن قدرت در آن زمان به خاطر همین رفتار و دوری از بدنه دانشجویی و سهم خواهی، خود گواه این خطر است..
در هر دوره ای باشیم این تریبون باید تریبون دانشجوباشد تریبون نقد و ارشاد... حتی اگر رئیس جمهوری(آن مرد دیگر!) بگوید :هیس!دانشجو که حرف نمی زند! اگر اعتراض کنید می گویم بندازنتون بیرون!!!
دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
يه اشتباه چاپي ساده داشت و روحاني هم اين اشتباه تکرار کرد
واگر نه از اول معلوم بود که اين آقا سرهنگه و حقوق دان نيست
اما دولت فعلي حقوق دان هست و فقط داره حقش رو ميگيره همين.
دانشجوي خوب دانشجويي هست که اين را بفهمه.
خواهشا بفهميد ديکه......