به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سید جعفر تشکری هاشمی گفت: تعداد ایستگاههای آلودگی هوا طی 8 سال از 2 ایستگاه به 21 ایستگاه رسیده و تعداد ایستگاههای آلودگی صوتی که 8 سال پیش وجود نداشت نیز به 45 ایستگاه رسیده است.
وی با اعلام این که علاوه بر مدلسازی آلودگی هوا، آلایندههای خاصی مانند بنزن، آزبست و ذرات معلق زیر 5/2 میکرون که پیش از این مورد غفلت قرار گرفته بود، در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته، افزود: افکار عمومی نسبت به موضوع آلودگی هوا حساس شده و در حال حاضر مهمترین مسأله و دغدغه مردم تهران آلودگی هواست.
آلودگی غالب تهران ذرات معلق ریز است
معاون شهردار تهران با اشاره به این که آلودگی هوا دشمن شماره یک مردم تهران است، اظهار کرد: با کار کارشناسی و علمی و با اطلاعرسانی گسترده و دقیق باید گامهای بلندی را برای مقابله با این دشمن شهر تهران و شهروندان آن برداریم و نسبت به احیای تنفسی پایتخت اقدام کنیم.
مهندس تشکری هاشمی با بیان این که تهران و مردم آن از آلودگی هوا رنج میبرند و باید نسبت به پاکسازی این شهر و زودن آن از آلودگی اقدام کنیم، تصریح کرد: در این میان به صورت مستمر باید نسبت به تولید اطلاعات در حوزه آلودگیهای زیست محیطی اقدام نماییم.
وی با تأکید بر این که باید منشاء اصلی تولید انواع آلودگیها از جمله ذرات معلق زیر 5/2 میکرون به عنوان آلاینده غالب شناسایی شود، اضافه کرد: در این میان میبایست نسبت به کشف ناشناختههای زیست محیطی که ممکن است گستره آن به هوا محدود نباشد و خاک و منابع زیر زمینی را نیز شامل شود، توجه ویژه داشته باشیم.
توجه ویژه شورای شهر به موضوع آلودگی هوای تهران
معاون شهردار تهران با اشاره به این که آموزش و اطلاع¬رسانی در موضوعات شهری از جمله موضوع آلودگی هوا بسیار مهم است، اظهار کرد: مردم باید از اتفاقاتی که اطرافشان میافتد، آگاه باشند و آنها را نسبت به رویدادهایی که پیرامونشان رخ میدهد، سهیم و شریک کنیم.
مهندس تشکری هاشمی با بیان این که آلودگی هوای تهران منشاء انسانی دارد، تصریح کرد: علاوه بر آموزش مردم، شناخت ناشناختهها و تولید اطلاعات، باید به تصمیم گیرندگان نیز تلنگر زده شود، چرا که مسئولیت مجموعههای تخصصی این است که تکرار کننده صرف منویات مدیران نباشند بلکه به موقع آلارم داده و به مسئولان هشدار دهند.
وی در پایان با تاکید بر این که اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران توجه جدی به موضوع آلودگی هوای تهران و ساز و کارهای کنترلی به منظور اندازهگیری و پایش این آلودگیها دارند، اضافه کرد: خوشبختانه موضوع اهمیت سلامت مردم تهران و ضرورت تامین آن، موضوعی است که شهردار محترم تهران و شورای شهر اجماع کاملی در آن دارند.
گفتنی است دکتر وحید حسینی استاد دانشگاه صنعتی شریف که به عنوان مدیرعامل جدید شرکت کنترل کیفیت هوا انتخاب شده، پیش از این مسئولیت ریاست هیات مدیره این شرکت را بر عهده داشت و در حکم جداگانهای مهندس رضا شهیدزاده قائم مقام اداره کل مهندسی و ایمنی ترافیک شهرداری تهران به عنوان قائم مقام شرکت مذکور آغاز به کار کرد و دکتر یوسف رشیدی نیز با حکم رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این سازمان مشغول به کار شد.