به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی مطهری شنبه شب در همایش «آزادی بیان از شعار تا واقعیت» در جمع دانشجویان شیراز اظهار داشت: آزادی بیان از مقوله حق بوده و در سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) احترام به این حق به وضوح قابل مشاهده است.
وی افزود: شبهات مفضل مادیگرا و پاسخهای مستدل امام معصوم و کتاب«عیون اخبار رضا» در باب احتجاجات آن حضرت با صائبیان، مسیحیان و یهودیان دو نمونه از این آزادی بیان هستند.
مطهری ادامه داد: امیرالمومنین علی(ع) میفرماید در خفا و آشکار از من انتقاد کنید و با من بهگونهای سخن نگویید که با حکام و سلاطین جابر سخن میگویید.
این مسئول اضافه کرد: شهید مطهری تاکید دارد که هر غیرمعصومی اگر در جایگاه غیرقابل انتقادی قرار گیرد هم خود فاسد میشود و هم دیگران را به فساد میکشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در جامعه امروز ما بسیاری از حوزهها قابل نقد است و باید پذیرفت که آزادی نسبی در مطبوعات برای انتقاد وجود دارد.
عضو هیئت نظارت بر مطبوعات خاطرنشان کرد: در گذشته برخی خواستار حذف کامل بعضی از نامها از تاریخ انقلاب بودند و نشریهای را به صرف نام بردن از آیتالله منتظری توقیف میکردند، اما اکنون فضا عقلانیتر شده و ضمن بیان خدمات برخی افراد اشتباهات و انحرافات نیز ذکر میشود.
مطهری گفت: خود مقام رهبری میگویند مرز التزام به ولایت فقیه احکام حکومتی است یعنی در جایی که به صراحت دستور غیرارشادی وجود دارد باید تبعیت کرد.
به گفته وی، بیان نظر مخالف در مباحث کارشناسی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی هیچ ایرادی ندارد.
شنودگذاری در دفتر کار من بررسی شد
وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان در مورد شنودی که در دفتر کار وی پیدا شد، گفت: این اتفاقی بود که در دولت قبل افتاد و گویا به سبب دیدارهایی که من با خانواده زندانیان سیاسی داشتم این حساسیت ایجاد شده بود.
این مسئول خاطرنشان کرد: وزارت اطلاعات مسئولیت این امر را پذیرفت و برای افرادی که چنین کاری را انجام داده بودند پرونده تشکیل داد.
فضای تعارض و عناد باید نقطه پایانی داشته باشد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد احکام قضایی افراد درگیر در قضایای سال 88 گفت: باید تلاش شود که برخی نارواهایی که در حق برخی افراد رخ داد و احکام سختگیرانهای که صادر شد به نحوی جبران شود.
وی افزود: احکامی که برای آقایان تاجزاده یا نبوی صادر شد برای خود من مجهول است و بیان عناوین کلی مانند رابطه با آمریکا و رژیم صهیونیستی و مقابله با نظام قابل قبول نیست و باید به طور مشخص جرائم افراد بررسی و بیان شود.
مطهری اضافه کرد: حصر خانگی طولانیمدت بدون محاکمه، شرعی و قانونی نیست و حداکثر تا 20 روز یا یک ماه قابل پذیرش است.
وی بیان داشت: این افراد باید بتوانند از خود دفاع کنند و حکم قطعی جرائم ثابت شده خود اعم از چند سال زندان یا هر مورد دیگر را دریافت کنند.
این نماینده مجلس گفت: 30 سال و اندی از انقلاب گذشته و گویا برخی نمیخواهند این کشور از فضای تعارض و عناد خارج شود و مانند حکومتهای عادی جهان مخالفان قانونی داشته باشد نه این که به طور مستمر معاند تولید شود و فضای امنیتی استمرار یابد.
صدا و سیما در عصبانیت معترضان مقصر بود
مطهری در ادامه تصریح کرد: در قانون اساسی اجازه اجتماعات قانونی داده شده و اگر در همان ایام انتخابات مخالفان مانند طرف پیروز فرصت بیان نظرات خود را در صدا و سیما پیدا میکردند این احساس نادرست به وجود نمیآمد که برای بیان حق باید در خیابان فریاد زد.
وی با بیان اینکه حوادث 88 درسی برای آینده بود، افزود: به هر حال زمانی مسائل اجتماعی مدیریت نشود و کار به آشوب اجتماعی بیانجامد اراذل و اوباش، سلطنتطلبان، منافقان، خانواده قاچاقچیان اعدام شده و افراد هنجارستیز نیز به میدان میآیند و کار از دست عقلا خارج میشود.
مطهری اضافه کرد: مقام رهبری خود بیان کردهاند که تنها رئیس صدا و سیما را منصوب میکنند و بر تمام مسائل آن نظارت ندارند بنابراین لازم است که راهکارهای قانونی نظارت بر صدا و سیما تدوین شود.
تجمع بعد از 29 خرداد درست نبود
در ادامه این همایش هنگامی که تعدادی از دانشجویان بسیجی شعار «مرگ بر فتنهگر» سر دادند، مجری مجبور شد یکی از دانشجویان حزباللهی را نیز برای بیان سئوال شفاهی فراخواند که سئوالات دقیق وی اظهارات متفاوت مطهری را در پی داشت.
وی با پذیرش اینکه مقام معظم رهبری در 29 خرداد حجت را تمام کرده و حکم حکومتی دادند که خیابان تخلیه شود، گفت: بعد از سخنان رهبری در نماز جمعه دیگر نباید کسی به خیابان میآمد و جا داشت که موسوی و کروبی به صراحت این کار را منع کنند.
مطهری ادامه داد: حضور یک فرماندهی واحد در بسیاری مقاطع برای کشور ما برکات بسیاری داشته و باید از سرنوشت مصر و سوریه درس بگیریم که اگر انتقادی داریم کلیت را زیر سئوال نبریم.
این مسئول خاطرنشان کرد: اگر برای مدیریت بحران 88 فردی مانند قالیباف یا رضایی انتخاب میشد کار با هزینه کمتری فیصله مییافت چنانکه در وقایع 18 تیر قالیباف چند روز نیروهای خود را در کنار پیادهرو نگاه داشت تا معترضان خسته شدند و به خانه رفتند.
به گفته وی، اگر چه برخی اتهامات مانند پاره کردن عکس حضرت امام(ره) و... اثبات نشده اما موسوی و کروبی باید مسائل روز عاشورا را به صراحت بیشتری محکوم میکردند و اجازه نمیدادند آرمان فلسطین و مقاومت لبنان مورد هجمه قرار گیرد.
مطهری متذکر شد: در فتنه یک طرف حق و یک سو باطل مطلق نبود بلکه حق و باطل آمیخته بود و مواضع رهبری نیز نه در تایید یک طرف جریان بلکه تنها برای حفظ انقلاب بود.
این نماینده مجلس با تاکید بر حضور خودجوش و پر شور جمعیت میلیونی مردم در راهپیمایی 9 دی اذعان داشت: جمعیت 9 دی بسیار زیاد بود و بسیاری از مخالفان احمدینژاد در تظاهرات 9 دی حضور یافتند و اعلام کردند که با وجود انتقاد از اصل نظام دفاع میکنند.
اگه راست ميگي چرا همون روزها که تازه اغتشاشات شروع شده بود، حرفي نميزدي؟حالا تازه يادت افتاده که 4 سال پيش برخي افراد نبايد برخي کارها رو مي کردند.
مورچه چيه که کله پاچش باشه؟
آبروي شهيد راهم بردي
از محضر ملت عذر ميخام ولي عکس پاره شده امام را ديديم ديگه چي بايد بشه تا واقعيت رو قبول کنيد؟!
نمي دونم چرا حرفاي شما خيلي وقتا شبيه تريبون هاي استکباره و دشمن شاد کنه؟!!!!!!!!!
"گيريم که پدر تو بود فاضل/از فضل پدر تو را چه حاصل"