به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، امیر لَله گانی در دیدار سیاوش احمدی میرقائد مدیر کل دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر ایران و سیروس نصیری مدیر امور عشایر استان تهران که صبح امروز در دفتر این معاونت برگزار شد گفت: سازمان جوانان هلال احمر این آمادگی را دارد در راستای رسالت خود، خدمات امدادی و بشردوستانه به جامعه عشایری ارایه کند.
معاون سازمان جوانان هلال احمر تاکید کرد: در اساسنامه جمعیت هلال احمر بر توانمند سازی جوامع تاکید شده و می توان در این راستا به جوامع عشایری کشور خدمات امدادی و بشردوستانه ارایه کرد.
لَله گانی درباره تشکیل کانون های عشایری گفت: می توان در قالب تدوین و تصویب متن تفاهم نامه ای به امضای روسای دو سازمان، این مساله را پیش بینی و به صورت آزمایشی در برخی استان های کشور اجرا کرد و پس از تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف، آن را به تمامی مناطق عشایری کشور تعمیم داد.
معاون سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه عمده فعالیت های این سازمان از طریق کانون های مختلف انجام می شود گفت: هم اکنون کانون های دانشجویی، روستایی، جوانان و طلاب در معاونت دانشجویی و جوانان سازمان جوانان هلال فعال هستند و فعالیت های خود را با هماهنگی معاون جوانان استان ها انجام می دهند.
لَله گانی سازمان جوانان هلال احمر را درب ورود اعضا به مجموعه جمعیت هلال احمر خواند و گفت: اعضا بعد از فراگیری برخی مهارت های امدادی و مفاهیم بشردوستانه در سازمان جوانان هلال احمر و طی دوره های کارورزی به سازمان امداد و نجات یا سازمان داوطلبان تحلیف می شوند بنابراین ایجاد کانون های عشایری به صورت خودکار می تواند بسترساز حضور سازمان امداد و نجات نیز در این مناطق باشد.
این مقام مسئول در سازمان جوانان جمعیت هلال احمر گفت: با توجه به ساختار موجود در جوامع عشایری کشور به نظر می رسد ایجاد کانون عشایری در سطح این مناطق مقدور باشد.
وی گفت: بر اساس توافق حاصل شده در آینده ای نزدیک تفاهم نامه ای به امضای روسای دو سازمان خواهد رسید.
لَله گانی افزود: بعد از امضای تفاهم نامه می توان در قالب کارگروهی متشکل از کارشناسان دو سازمان دستورالعمل اجرایی جدیدی برای راه اندازی کانون های عشایری تدوین کرد.
بر اساس این گزارش، در ادامه این دیدار مدیر دفتر ساماندهی و هماهنگی امور عشایر سازمان امور عشایر ایران به جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری عشایر در کشور اشاره کرد و گفت: طبق آمار سال 87، 62 درصد جمعیت عشایری کشور دارای سواد بودند که این رقم در حال حاضر به حدود 73 تا 74 درصد رسیده است.
سیاوش احمدی میرقائد با بیان اینکه در 27 استان کشور تشکیلات و ساختار عشایری وجود دارد افزود: همچنین یک جایگاه فرابخشی تر نیز تحت عنوان شورای عالی عشایر مصوب شورای انقلاب در سال 58 به عنوان هماهنگ کننده اقدامات دستگاه های مختلف در امور عشایر فعال است.
وی با بیان اینکه سازمان امور عشایر ایران علاوه بر اجرای وظایف خود، وظیفه میان بخشی نیز دارد گفت: سازمان امور عشایر نیاز جامعه عشایری کشور در بخش های مختلف را احصا و به دستگاه های مربوطه اعلام می کند و دستگاه های اجرایی موظف به ارایه عملکرد خود در حوزه عشایر به سازمان امور عشایر هستند.
به گفته احمدی میرقائد بر این اساس، در قالب برنامه پنج ساله پنجم توسعه 300 میلیارد تومان توسط سازمان امور عشایر ایران و 750 میلیارد تومان توسط دستگاه های مختلف در مناطق عشایری هزینه شده است.
این مقام مسئول در سازمان امور عشایر ایران توانایی جسمی و مشارکت پذیری بالا را از ویژگی های جوامع عشایری خواند و گفت: بر این اساس می توان از ظرفیت های موجود در جوامع عشایری کشور در راستای اهداف بشردوستانه جمعیت هلال احمر استفاده کرد.
احمدی میرقائد با بیان اینکه دانش بومی جوامع عشایری برای نگهداری از دام و جلوگیری از خطرات کافی و جوابگو نیست افزود: متاسفانه دسترسی به پایگاه های امدادی و جمعیت هلال احمر در مناطق عشایری خوب نیست و ایجاد کانون های عشایری در این مناطق ضروری به نظر می رسد