جلسه 107 کارگروه مشورتی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که کارشناسان کارگروه مشورتی و معاون توسعه فناوریِ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آن حضور داشتند، نسخه پیشنهادی "سند جامع توسعه علوم و فناوری های انرژی های تجدید پذیر کشور" ارائه شد.
لازم به ذکر است، سند پیشنهادی انرژی های تجدید پذیر در 9 ماده شامل تعاریف، ارزشها، سیاست های کلان، چشم انداز، اهداف، راهبردها، اقدامات ملی و سازوکار اجرایی، همچنین دو تبصره تنظیم شده است.
در چشم انداز این سند به دستیابی کشور به جایگاه اول منطقه در عرصه علم و فناوری، ظرفیت سازی تولید و استفاده از انرژی های تجدید پذیر در افق 1404 با قابلیت های رقابتی و رویکرد صادراتی اشاره شده است.
در این جلسه، ارزش های طرح شده در سند پیشنهادی انرژی های تجدید پذیر، اهداف و راهبردهای سند مورد بررسی قرار گرفت و شرکت کنندگان در جلسه نظرات و پیشنهاد های خود را مطرح کردند و رسیدگی به سایر بخش های سند به جلسات آینده کارگروه مشورتی موکول شد.
براساس این سند، انرژی های تجدید پذیر شامل انرژی های بادی، خورشیدی، زمین گرمایی، آبی کوچک (تا ده مگاوات)، دریایی و زیست توده (مشتمل بر ضایعات و زائدات کشاورزی، جنگلی، زباله ها، و فاضلاب شهری، صنعتی، دامی، بیوگاز و بیومس) و هیدروژن و فناوری پیل سوختی است.
موضوع انرژی های تجدید پذیر علاوه بر قرار گرفتن در اولویت الف نقشه جامع علمی کشور، در سیاست های کلی بخش انرژی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در زمینه اصلاح الگوی مصرف نیز بر توسعه این انرژی ها مورد تاکید قرار گرفته است.