کارشناس مسائل سیاسی گفت:مسئولین وزارت خارجه ما باید دشمن را خوب بشناسند و حواسشان باشد که با لبخند در جواب لبخند ما در انزوا نرویم .
محسن کوهکن کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره بدبین بودن به آمریکا اظهار داشت : فرمایشات رهبری مبتنی بر یک شناخت دقیق و عمیق است و نمی توان اظهارات ایشان را همانند صحبت های برخی مسئولین به عنوان شعار دانست چرا که بیانات ایشان در باره آمریکا بواسطه یک پشتوانه قوی است که طی سال ها تجربه کرده اند.
وی افزود :در زمان تعامل زیر چتر نرمش قهرمانانه عده ای می گفتند چرا نفس مذاکره صورت نمی گیرد. برای مثال یک وقت دو نفر باهم قهر هستند و دوستانشان می گویند که چرا با هم صحبت نمی کنید می گویند با توجه به شناختی که از طرف مقابل دارم مذاکره هیچ فایده ای ندارد لذا من با شناختی که دارم پیش نخواهم رفت نهایتا می گویند یک بار دیگر شما مذاکره را امتحان کنید .در نتیجه باید گفت تمام این مذاکرات یک امتحان بود تا دوباره به دنیا نشان دهیم ما در آنچه می گوییم صادق هستیم.
کوهکن گفت : ما نمی رویم پای مذاکره تا با یک لبخند ظلم های آمریکا را فراموش کنیم بلکه می رویم تا دشمن را مدیریت کنیم تا فکر نکنند ما منطقی نداریم . امروز که نتیجه مذاکرات دارد مشخص می شود من فکر می کنم عده ای که می گفتند رهبری سرسختانه برخورد می کند به این یقین رسیدند که رهبری کاملا کارشناسانه با موضوع برخورد می کند. از طرفی در اوایل مذاکرات هسته ای آمریکایی ها با یک شیطنت رفتند به سمتی که یک اجماعی را علیه ایران در جهان شکل بدهند و لی امروز آن اجماع شکسته شده است و نهایتا آمریکا مانده است و یکی دو کشور دیگر مثل انگلیس.اگر با شناخت کامل با دشمن مذاکره کنیم چند حسن دارد یکی اینکه می توانیم دشمن را مدیریت کنیم،دوم اینکه عدم مذاکره امکان دارد برای آنها تلقی ضعف کند و این تلقی را از آنها می گیریم و سوم اینکه شرایط مذاکره خیلی مهم است ،اگر یک طرف در شرایط ضعف باشد قطعا طرف مقابل برنده مذاکره است. نتیجه و کلان مذاکرات قطعا به نفع ما می باشد.
کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: مذاکره کننده باید دشمن را بشناسد و سیاست برد برد را باید مد نظر داشته باشد .برخی دوستان گلایه می کنند که در قبال بی حرمتی های آمریکایی ها دستگاه دیپلماسی سکوت اختیار نکند این صحبتی است که در مجلس هم مطرح شد و مردم هم خواستار آن بودند چر اکه احساس می کنند که به غرور ملی آنها خدشه وارد شده است .من می گویم که مسئولین وزارت خارجه ما باید دشمن را خوب بشناسند و حواسشان باشد که با لبخند در جواب لبخند ما در انزوا نرویم . همچنین وارد مقوله ای غیر از هسته ای به هیچ وجه نشوند و باید با سیاست صبر و انتظار و نگرانی کار را دنبال کرد و جایی هم که احساس شد ضرر ها از منافع بیشتر می شود باید مذاکرات متوقف شود.