عباس پاپیزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: پس از سفر مقام معظم رهبری به استان خوزستان که تقریباً 16 یا 17 سال پیش انجام شد، یکسری کارهای جسته و گریختهای صورت گرفت.
وی ادامه داد: در آن سالها خود کشاورزان با حفر چاه، زیر کشت بردن اراضی را شروع کردند، منتها این کار به صورت سازماندهی شده صورت نگرفت.
پاپیزاده افزود: متاسفانه در طرح زیر کشت بردن اراضی استان خوزستان تنها بر روی بحث آبرسانی تکیه شده، اما این تنها مشکل اراضی کشاورزی استان نیست.
نماینده مردم دزفول در خانه ملت اظهار کرد: حجم زیادی از اراضی هست که به مدیریت جامع و همه جانبهنگر نیاز دارد، بنابراین باید هم تامین نهادهها و هم تولید و بازاررسانی محصولات در نظر گرفته شود.
وی به برنامههایی که لازم است انجام پذیرد اشاره کرده و بیان داشت: در حال حاضر برای محصولی که تولید میشود، برنامهریزی نشده که به چه شکل باید ساماندهی، بسته بندی و بازاررسانی شود و یا مثلاً در بحث صنایع تبدیلی تا الان هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
پاپیزاده تاکید کرد: زمانی که حجم زیادی از اراضی در یک فصل خاص زیر کشت برود، موجب ازدیاد محصول خواهد شد که این ازدیاد محصول در واقع موجب کاهش شدید قیمت و ضرر کشاورزان میشود و در نهایت ضعف و ورشکستگی تولیدکنندگان کشاورزی و کاهش بنیه اقتصادی کشاورزان را به دنبال دارد؛ در سالهای بعد نیز این موجب میشود کشاورزان ما نتوانند دیگر با قدرت و قوت قبلی ادامه دهند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: بحث الگوی کشت، بخصوص در همین اراضی مورد بحث استان خوزستان باید به صورت جدی لحاظ و پیگیری شود؛ همچنین بحث جلوگیری از خرد شدن اراضی که از مشکلات بزرگ کشاورزی ایران است، باید با جدیت در نظر گرفته شود. موضوع دیگر مکانیزاسیون اراضی است که باید از ماشینآلات و تجهیزات مناسبی بهره جست که متاسفانه هنوز هیچگونه اقدام و توجهی در این خصوص انجام نشده است.
عدالت مارو ببين، ثروتمند ترين استان از امکانات ابتدايي هم محرومه...ميگيد نه بيايد اهواز آب نوش جان کنيد!
تائيد نکن مهم نيست!