به گزارش گروه آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، نشست اندیشه ای با موضوع «درآمدی بر نظریه جمهوری اسلامی به همراه معرفی و نقد کتاب سی گفتار پیرامون امام خمینی، انقلاب و جمهوری اسلامی» با حضور آقایان غلامرضا خواجه سروی، محمد شفیعی فر، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مصطفی ملکوتیان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، دوشنبه 19 اسفند ماه، ساعت 17 در سالن شهید مطهری دانشگاه امام صادق(ع) برگزار می گردد.
انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن، در ارتباط مستقیم با اندیشههای متعالی و سازنده امام خمینی(ره) میباشد و به همین دلیل تلاش برای درک، تحلیل و کاربست اصول بیان شده از سوی امام(ره)، رسالتی علمی و ضرورتی عملیاتی به شمار میآید که دانشگاهها و مؤسسات علمی ـ کاربردی باید به آن اهتمام ورزند. بر همین اساس کتاب حاضر مجموعهای از سی مقاله تحلیلی ـ علمی پیرامون شخصیت، جایگاه و اندیشههای سیاسی ـ اجتماعی امام خمینی (ره) است که با انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی مرتبط میباشد.
این اثر محورهای مهمی چون قدرت، مشروعیت، مردمسالاری دینی، حقوق شهروندی، مشروطیت، کارآمدی، نظم و ثبات، توسعه و پیشرفت و ... را شامل میشود. نویسنده به گونهای این موضوعها را انتخاب و تحلیل نموده تا ارتباط وثیقی با وضعیت جاری کشور و مسایل بینالمللی داشته باشد. همچنین در تحریر این مجموعه مبنا بر این بوده است که با تمرکز بر جمهوری اسلامی ایران؛ به نوعی مقدمات شکلگیری جمهوری اسلامی ایران (که از دین اسلام ریشه گرفته است)، بنیان و سپس برنامهها و تغییرات صورت گرفته در حوزههای مختلف آن بیان گردد.
در این کتاب سعی شده است از زوایای مختلف به مقوله جمهوری اسلامی ایران، انقلاب اسلامی و دیدگاهها و عملکرد امام خمینی(ره) به عنوان پایهگذار حکومت اسلامی در ایران نگریسته شود. و فراز و نشیبهای این انقلاب در سی سال گذشته مورد تجزیه و تحلیل سیاسی و اجتماعی قرار گیرد . هدف نویسنده در گردآوری این گفتارها در این کتاب آن است تا معرفتی از آرمانهای مهم انقلاب اسلامی مانند اجرای عدالت آزادی به مردم سالاری دینی حکومت دینی و ماهیت آن ارائه کند و حوادث مختلف انقلاب را تحلیل نماید . در ابتدا وی به خاستگاه زمانی طرح نظریه حکومت اسلامی در عصر غیبت اشاره کرده و پی ریزی نهضت اسلامی توسط امام خمینی بر اساس نظریه ولایت فقیه و حکومت ولایی را تحلیل نموده است.
آنگاه به مقایسه نظام اسلامی با لیبرال دموکراسی غرب پرداخته و جوهره نظری حکومت از آغاز تاریخ اسلام تا عصر غیبت را بررسی نموده است. در گفتارهای بعدی کتاب کارکردهای جهانگیرانه مبارزاتی امام خمینی به ویژه کارکردهای نظریه ولایت فقیه ایشان که به وسیله این نظریه توانست رژیم شاهنشاهی در ایران را سرنگون کند و تجربه ای جدید از حکومت در اسلام را ارائه نماید، مورد ارزیابی قرار گرفته و تاریخچه ای از جنبش عدالت خواهانه مشروطه، جنبش ملی کردن صنعت نفت ایران و نقاط عطف تاریخ سیاسی، اجتماعی معاصر ایران ارائه گردیده است. در ادامه ویژگیهای حکومت اسلامی، لزوم تشکیل حکومت در عصر غیبت و منشأ مشروعیت نظام اسلامی بررسی شده است.
در گفتارهای بعدی موضوعاتی مانند ضرورت التزام به منویات یک ملت از نگاه امام خمینی، مدیریت سیاسی ایشان در تعیین نوع نظام و تلاش وی در عدم تحریف نهضت اسلامی، تدوین قانون اساسی مشروطه و جمهوری اسلامی، نقد دولت رانتی محمدرضا شاه پهلوی و وظایف دولت مردمی در نظام جمهوری اسلامی، تلاش برای کاهش شکاف بین ملت و دولت در انقلاب اسلامی، نحوه انتخاب رهبری و ریاست جمهوری در نظام اسلامی ایران، ایجاد تحول در فرهنگ و آگاهی مردم ایران پس ار انقلاب اسلامی، نقش امام خمینی در بازسازی هویت ایرانی و اسلامی، رقابتمداری سیاسی و پایه ریزی یک سنت سیاسی بی سابقه در ایران بر اثر وقوع اتقلاب اسلامی، ارائه تصویری از مجلس به عنوان نمادی از حاکمیت خرد جمعی، چایگاه امنیت در نظام جمهوری اسلامی، اقتصاد ملتمحور در نظام جمهوری اسلامی ایران و نظام پهلوی، خودگردانی مردم محور در شهر و روستاهای ایران آزادی مطبوعاتی و سیاسی در ایران پس از انقلاب اسلامی، مدیریت بحرانهای داخلی در ایران، منطق تکثر سیاسی، تولید علم، مدیریت جنگ تحمیلی، آسیب شناسی انقلاب اسلامی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران وحدت جهانی اسلام در نظر امام خمینی و تداوم مردم سالاری دینی در ایران مطرح شده است.
این نشست با موضوع «درآمدی بر نظریه جمهوری اسلامی» دوشنبه 19 اسفند ساعت 17 در سالن شهید مطهری دانشگاه امام صادق(ع) به نشانی تهران، بزرگراه چمران، پل مدیریت سالن شهید مطهری برگزار میشود. از تمامی علاقه مندان دعوت شده است در این نشست حضور به هم رسانند.