علیرضا زالی، رئیس سازمان نظلم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به چهارشنبه سوری و اقداماتی که باید انجام شود، گفت: چهارشنبه سوری یکی از مراسم سنتی و مورد علاقه ایرانیان است که در سال های اخیر، جوانان کشور به دلیل اینکه فضای بانشاط در چهارشنبه سوری وجود دارد، نسبت به اجرای این برنامه ابراز علاقه کرده و به برنامه هایی که در چهارشنبه سوری برگزار می کنند، مشتاق شده اند.
وی افزود: جوانان و نوجوانان باید مراقبت باشند که فضای چهارشنبه سوری در کشور ما یک فضای توأم با نشاط، سرزندگی و آماده شدن برای ورود به سال جدید و پیوستن به فصل بهار باشد و نشاط و شادی آن حفظ شود، به همین منظور باید بر روی جنبه های جذاب چهارشنبه سوری، بخصوص بخش هایی که بر فرهنگ بومی ما تأکید می شود، بیشتر توجه داشته باشیم.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران با اشاره به سنت چهارشنبه سوری گفت: یکی از رسومات در چهارشنبه سوری این بود که به مسائل سنتی مثل دید و بازدید بزرگان توجه داشتیم، در حالی که در حال حاضر این سنت از میان رفته است.
زالی در ادامه بیان کرد: سنت های چهارشنبه سوری باید حفظ شود، اما حفظ این سنت ها نباید با هیجان زدگی جوانان همراه گردد؛ این در حالی است که جوانان و نوجوانان ما در سال های گذشته رفتارهایی می کردند که سلامت آنها با مشکل مواجه می شد.
وی گفت: در سال های گذشته برای برگزاری چهارشنبه سوری مشکلات بسیاری داشتیم و جوانان بسیاری از ناحیه های چشم، صورت و دیگر اندام ها دچار آسیب شدند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مواد محترقه که در چهارشنبه سوری استفاده می شود فاقد استانداردهای لازم است و موجب می شود افرادی که در مراسم آتش بازی حضور دارند، بر اثر انفجار این مواد محترقه، دچار سانحه شوند و فوت کنند.
زالی با اشاره به افرادی که در چهارشنبه سوری دچار حادثه می شوند، گفت: افرادی که چشم، دست، پاها و یا اندام دیگر خود را از دست می دهند، با اثرات دیرپا و آزاردهنده ای مواجه می شوند که تا پایان عمر همواره آنها را آزار می دهد.
وی در ادامه بیان کرد: نظر من این است که باید اقدامات فرهنگی را افزایش بدهیم و فرهنگ چهارشنبه سوری را به عنوان یک فرهنگ مرسوم ایرانی ترویج کنیم؛ همچنین دستگاه های انتظامی باید مراقبت های لازم را در این چند روز به عمل بیاورند و به مراکز زیرزمینی که مواد محترقه تولید و پخش می کنند، بیشتر توجه کنند و جلوی فعالیت های آنها را بگیرند.
رئیس سازمان نظام پزشکی ایران گفت: بر روی موادی که به صورت استاندارد در اختیار مردم قرار می گیرد نیز نظارت لازم باید وجود داشته باشد، در کنار این موضوع باید در نظر داشت که مواد محترقه و شادی های یکی دو سال اخیر تأثیر خود را بر روی قشر جوان گذاشته است.
زالی در توصیه به خانواده ها بیان کرد: هر خانواده ای باید برای حضور پرنشاط جوانان و حضور مفرح آنها اقداماتی انجام بدهد که نقش پدر و مادرها برای ترغیب جوانان و نوجوانان بسیار مؤثراست؛ همچنین مسئولان باید سرگرمی های نشاط آوری را برای آن روز فراهم کنند.
وی در پایان گفت: در سال های گذشته بیمارستان ها با هجوم بیماران آسیب دیده مواجه بودند، به طوری که هم بیمارستان های دولتی و هم بیمارستان های خصوصی در آن روز فعال هستند و در حالت آماده باش بسر می برند، امیدواریم تعداد مصدومان امسال به تعداد انگشتان دست برسد.