حجت الاسلام عسکری بخشی در گفتوگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی مدون در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در مراکز آموزش عالی، اظهار داشت: یکی از مولفه هایی که به پویایی دانشگاه ها کمک شایانی می کند و موجب می شود بخشی از انتظارات و توقعات ما از دانشجویان و اساتید در حوزه علمی و فرهنگی بر آورده شود توجه به شکل واقعی و دقیق کرسی های آزاد اندیشی است.
وی تصریح کرد: کرسی های آزاد اندیشی علاوه بر اعتماد سازی، توسعه علمی و رشد اخلاقی به ما این اجازه را می دهد که دانشجویان و اساتید در سایه امنیت و آزادی رشد کنند، در واقع این آزادی اندیشه و آراء ریشه دینی دارد و در قرآن کریم و روایات نیز به آن اشاره شده است.
برخی می خواهند فضای دانشگاه ها را از چهار چوب دین خارج کنند
حجت الاسلام بخشی بیان داشت: با توجه به این که دانشگاه های ما ساختاری دین مدار و علم محور دارند و بسیاری از دانشجویان ما متدین و اخلاق مدار هستند، اما متاسفانه وضعیت کنونی دانشگاه در شأن ایران اسلامی قرار ندارد و برخی می خواهند با القای افکار سکولاریستی فضای دانشگاه ها را از چهار چوب دین خارج کنند.
آزادی بدون حصار دین انسان را به تباهی می کشاند
وی با تاکید بر این که آزادی باید انسان را به خداوند متعال نزدیک تر کند، افزود: برخی می خواهند آزادی متاثر از فرهنگ غرب را در دانشگاه ها و جامعه ترویج کنند، در صورتی که آزادی تا جایی مورد قبول است که با ارزش ها و اصول الهی منافاتی نداشته باشد و حقوق دیگران را محترم بشمارد، آزادی بدون حصار دین انسان را به تباهی می کشاند و امنیت را از بین می برد.
فرهنگی نمونه کشور خاطرنشان کرد: پیشگامی در مسیر کرسی های آزاد اندیشی در کشوری که خواستگاه آزادی خواهی جهان است یک ضرورت تلقی می شود، اما متاسفانه هنوز وقتی سخن آزادی و آزاد اندیشی به میان می آید عده ای چهره هاشان در هم فرو می رود.
تداوم فکر و اندیشه بدون آزادی امکان پذیر نیست
حجت الاسلام بخشی با اشاره به این که تداوم فکر و اندیشه بدون آزادی امکان پذیر نیست، ابراز داشت: تداوم اندیشه در جامعه بدون امنیت معنا ندارد، آزادی همراه با تعقل و برنامه ریزی است که معنا پیدا می کند، آزادی مطلق در روابط، عمل و آراء معنی آزادی نمی دهد بلکه بی نظمی و هرج و مرج است.
وی یادآور شد: آن هایی که سنگ آزادی غرب را به سینه می زنند بدانند نشاط واقعی جامعه تنها در سایه امنیت جانی و روانی امکان پذیر است و آزادی بدون چهارچوب عقل و دین، امنیت را از بین می برد.
ممانعت از آزادی اندیشه به اسم مقدسات، خیانت به نظام اسلامی است
این محقق حوزوی اظهار داشت: در کشور برخی هم در مقابل افراد متجدد مآب، به اسم مقدسات دینی مانع تفکر و آزادی اندیشه می شوند، این خیانت به نظام اسلامی است، محدود کردن آزادی و تفکر به اسم دین یا از روی عناد است یا عدم درک درست از اصول دین.
حجت الاسلام بخشی یادآور شد: اسلام به همه عقاید حتی عقاید و سنت های سایر ملت ها احترام می گذارد، بزرگان دین همواره احترام به عقاید دیگران را محترم شمرده اند، اصلا احترام به عقاید دیگران از اصول اخلاقی ست، تنوع آراء و وجود دیدگاههای مختلف بین اهل علم یکی از ضروریات است و همین تفاوت دیدگاه ها مسیر رشد در زمینه های مختلف را فراهم می کند.
وحدت باید حول محور مسائل اصولی باشد / ضرورت بهره گیری از نخبگان در کرسی های آزاد اندیشی
وی عنوان داشت: وحدت باید حول محور مسائل اصولی باشد، نه این که از هرگونه فعالیت تفاوت آراء در مسائل مختلف جلوگیری کنیم، تعامل دیدگاه های مختلف اگر با احترام و به صورت تخصصی و علمی واقع شود زمینه خوبی برای حرکت علم مدارانه جامعه ایجاد می کند.
حجت الاسلام بخشی در پایان گفت: مسئولان دانشگاه ها اگر به دنبال توسعه علمی کشور هستند باید بر اساس ضوابط قانونی زمینه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های کشور را به صورت تخصصی فراهم کرده و از ظرفیت نخبگان در این راه بهره بگیرند.