فواد ایزدی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، درباره صادر نکردن قطعنامه از سوی پارلمان اروپا پیش از مذاکرات هستهای ایران با کشورهای ۱+۵ گفت: اقدامات صورت گرفته از سوی پارلمان اروپا غیرقانونی است و براساس منشور سازمان ملل نباید این پارلمان در امور داخلی کشورهای عضو سازمان ملل دخالت کند؛ چرا که این حق پارلمان اروپا نیست و این وظیفه برعهده مجلس هر کشوری است تا براساس قانون وارد موضوعاتی از این نوع شود.
وی با بیان اینکه همان گونه که در متن قطعنامه ذکر شده است، معیار دموکراتیک در اروپا متفاوت از معیارهای دموکراتیک در ایران است، خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی، سرمایه داران سیاستمداران را میخرند و نفوذ لابی اسرائیل بسیار تاثیرگذار است و باعث صدور چنین قطعنامههای غیرواقعی میشود، پس کار اتحادیه اروپا غیرقانونی است، اما سوال اینجاست که چرا این اقدام از سوی اتحادیه اروپا انجام میگیرد؟ آنچه که ما در داخل کشور باید به آن پاسخ دهیم این است که در توافقنامه ژنو از کلمه opportunity به معنای «فرصت» استفاده شده است؛ پس این مسئله برای اتحادیه اروپا یک فرصت محسوب میشود.
ایزدی در ادامه ابراز داشت: مسئولان داخلی پاسخ دهند که چه اقداماتی را انجام دادهاند که در ماههای گذشته اتحادیه اروپا از آن به عنوان یک فرصت برای خود و پیشبرد اهدافش یاد میکند، به این ترتیب مسئولان داخلی با استفاده از فضای ایجاد شده در توافقات ژنو و تحولات سیاسی در ایران باید پاسخگو باشند.
این کارشناس سیاسی درباره تاسیس دفتر از سوی پارلمان اروپا در ایران گفت: در داخل کشور ما عدهای هستند که از نظر فکری، به پارلمان اروپا بسیار نزدیکترند تا به مواضع مقام معظم رهبری و اصول جمهوری اسلامی ایران؛ ممکن است زمانی علاقهمند به تفکر امام و انقلاب بودهاند، اما عملکرد و گفتارشان نشان میدهد از تفکرات گذشته بازگشتهاند. برخی در کشور بدشان نمیآید تا فشاری از خارج کشور به ایران وارد شود؛ پس نتیجه این است که برخی در داخل کشور به دنبال فشار اتحادیه اروپا بر ایران برای برطرف کردن دغدغههای سیاسیشان هستند.
وی در ادامه افزود: کسانی که شعار «نه غزه نه لبنان» را سرمیدادند به دنبال این هستند که پارلمان اروپا از ایران بخواهد تا از حمایت حزبالله دست بردارد، آنها به دنبال انجام اقداماتی در داخل کشور بودند که موفق نشدند و اکنون به دنبال این هستند تا با دریافت کمک از آمریکا و اروپا به هدفشان برسند، بنابراین تعجب نکنید که برخی در کشور از ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در ایران استقبال کنند؛ چرا که هدف تاسیس این دفتر براندازی سیستمی است که اروپاییها و آمریکا را از ایران بیرون کرد.
ایزدی در پایان ابراز داشت: کشورهای اروپایی و آمریکا منابع نفتی ایران را تصاحب میکردند و توقف این مسئله باعث عصبانیت آنان شد، به طوری که حضور آنان را در ایران کمرنگ کرد؛ آنان به دنبال احیای حضور مجدد در ایران هستند و بعید است جمهوری اسلامی اجازه ایجاد یک پایگاه را به آنان بدهد؛ چرا که در این صورت اروپاییها، ایران را به فضای زمان پهلوی تبدیل میکنند.