به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری چهارمین همایش بین المللی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با حضور حسین نوش آبادی معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت ارشاد و لادن حیدری، دبیرهمایش و مدیرکل حقوقی و مالکیت معنوی وزارت ارشاد صبح امروز در سالن دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، نوش آبادی گفت: به نظر می آید با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال اقتصاد و فرهنگ نام گذاری شده و با شعار عزم ملی و مدیریت جهادی وارد سال جدید شده ایم وظیفه نمایندگان رسانه های خبری به تبع سنگین تر شده است.
ما در حوزه فرهنگ سهم قابل توجهی برای رسانه ها قائل هستیم و اعتقاد داریم مطبوعات بسترساز حرکت فرهنگی و زمینه ساز پیشرفت و توسعه کشور در همه ابعاد محسوب می شوند و معتقدیم مطبوعات و رسانه ها رکن چهارم دموکراسی شمرده می شود.
وی ادامه داد: بنابراین برای اینکه به رشد و شکوفایی برسیم و در سال 93 منویات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد و فرهنگ محقق شود نیازمند کار جمعی با یک عزم ملی و مدیریت جهادی هستیم.
کارهای بزرگ با کمک انسان های بزرگ و با عزم بزرگ و مشارکت عمومی به نتیجه خواهد رسید والبته سهم اصحاب اندیشه در این راسته سهمی بی بدیل و ارزشمند و مؤثر خواهد بود.
نوش آبادی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزئی از نظام فرهنگی کشور است، نه همه فرهنگ کشور اظهار داشت: همه دستگاه ها وظیفه دارند کمک کنند سالی پربار داشته باشیم و اعتلای فرهنگی جلوه بیشتری داشته و شاهد رونق اقتصادی باشیم و نیز به سمت سبک زندگی ایرانی- اسلامی که یکی از مطالبات امروز نظام است حرکت کنیم و این با عزم ملی محقق می شود و وزارت ارشاد با برگرفتن از الگوهای ایرانی- اسلامی گام های را در این زمینه خواهد برداشت بنابراین در برنامه ریزی های سال 93 سعی خواهیم کرد با رهنمودهای مقام معظم رهبری در این سال به این اهداف نزدیک شویم.
معاون حقوقی- امور مجلس و استان های وزارت ارشاد تصریح کرد: معتقدم جامعه خبرنگاران و اصحاب مطبوعات می تواند در معرفی سبک زندگی اسلامی و ارائه یک الگوی ایرانی- اسلامی نقش فعال و مؤثری ایفا کند و این در گرو حمایت از تلاش گران عرصه مطبوعات خواهد بود و البته وزارت ارشاد باید با حمایت های معنوی و مادیی از اصحاب رسانه به این نقش تأثیرگذار کمک کند.
خوشبختانه قانون اساسی پشتوانه بزرگی برای جامعه مطبوعاتی به شمار می رود اصل 24 این قانون تأکید می کند نشریات در بیان مطالب آزاد هستند و این اصل برخواسته از یک نگاه دموکراسی است.
نوش آبادی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما معتقدیم مطبوعات باید در چارچوب قانون از آزادی عمل برخوردار باشند منتهی این امر نباید بهانه ای برای آسیب به حقوق عمومی و پایمال شدن حقوق جامعه باشد.
وی ادامه داد: دسترسی به اطلاعات که یک موضوع جدی است، یک حقوق عمومی و حقوق بنیادین بشری است که در اسناد ملی هم به آن پرداخته شده است.
نوش آبادی با اشاره به اینکه اصولاً در معقوله توسعه فرهنگی، مطبوعات یکی از شاخصه های مهم به شمار می آیند، افزود: برای اینکه این رسالت در میان اصحاب رسانه و مطبوعات به خوبی ایفا شود باید بینه های اقتصادی آنها تقویت گردد مشکلی جدی که در حال حاضر در نهادهای مطبوعاتی رسانه ها، خبرگزاری ها و سایت های خبری با آن روبرو هستیم و باید در جهت برطرف نمودن آن تلاش کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش ابراز داشت: ششم اردیبهشت ماه روز جهانی مالکیت فکری، کتاب و حق مؤلف است که طی چند سال گذشته این برنامه با اهداف و شعارهای برگزار می شد اما امسال با توجه به اینکه به نام سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است و رویکرد عزم ملی است شعار همایش مالکیت ادبی و هنری را با رویکرد سازمان های مدیریت جمعی نام گذاری کرده ایم.
این مسئول با بیان اینکه اگر حق مالکیت معنوی، فکری، ادبی و هنری، محترم شمرده شود و توسعه یابد گامی جدی در جهت توسعه فرهنگی کشور خواهد بود، گفت: بنا است با برگزاری اینگونه همایش ها از این حق پشتیبانی و زمینه های توسعه فرهنگی را فراهم و تقویت کنیم.
ما از کشوری رو به رشد برخوردار هستیم و صاحبان فرهنگی این نگرانی را دارند که این حق مورد سرقت قرار گیرد چه بسا که رشد تکنولوژی، صنعت و فناوری باعث شده بیشتر به این حوزه تعرض صورت گیرد بنابراین معتقدم صیانت از این حق باید به صورت جدی دنبال و همه مسئولین کشوری برای حفظ و دفاع از این آثار هنری گام بردارند.
نوش آبادی گفت: ما متولی و متصدی حفظ و صیانت از حق مالکیت ادبی و هنری هستیم و جامعه باید نسبت به این حق آگاهی بیشتری داشته باشد و رسانه باید برای تبیین و ترویج این حق تلاش کند.
ما از همه دستگاه ها و نهادهای ذیربط بهره خواهیم گرفت و در این عزم ملی از آنها دعوت به همکاری می کنیم تا پشتوانه ای برای فراهم کردن بستر رشد در حوزه ادب و هنر باشد.
این همایش درصدد رشد و اعتلای فرهنگی است و زمانی فرهنگ رشد پیدا می کند که از حقوق اصحاب فرهنگ دفاع شود.
وی در ادامه حمایت از مالکیت ادبی و هنری را به عنوان یک عنصر مهم در فرآیند توسعه دانست و افزود: پیشرفت جامعه در گرو خلاقیت است، زمانی خلاقیت به وجود می آید که این حق شناخته و از آن دفاع شود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از قانون محکمی برخوردار است اهداف و وظایف این وزارتخانه دارای مصوبه هستند که در مجلس سال 1365 هم انجام شده و همه اهداف و وظایف این وزارتخانه مستند به قانون هستند در همین قانون دفاع و تصدی گری و متولی گری از حق مالکیت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شده است.
وی در بخش دیگری از این نشست اظهار داشت: گرچه از عمر دولت یازدهم بیش از هشت ماه نمی گذرد اما در این مدت اقدامات خوبی در معاونت حقوقی امور مجلس و استان های وزارت ارشاد صورت گرفته است گرچه برخی از این کارها مربوط به دولت قبلی است اما در این دولت بروز پیدا می کند تاکنون سه همایش در این رابطه برگزار شده است و این چهارمین همایشی است که ششم اردیبهشت ماه برگزار می شود.
علاوه بر این همایش ها نتایجی که به دست آمد منجر به این شد که لایحه جامع حمایت از حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در این حوزه تدوین شود بیش از یکصد جلسه در کمیسیون های اصلی و فرعی دولت در این رابطه برگزار شد البته در این حال اینکه این لایحه موافقان زیادی دارد از مخالفان زیادی هم برخوردار است به هر حال امیدوارم در سال جاری این لایحه در مجلس به تصویب برسد.
نوش آبادی در ادامه پیرامون اقدامات صورت گرفته در این معاونت در دولت یازدهم به اعزام کارشناسان و هیأت های مختلف به سازمان های جهانی و اجلاس های بین المللی اشاره کرد و گفت: قرار است هفته آینده هیئتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای ذیربط برای حق مالکیت فکری و موضوع مربوط به کوپی رایت به ژنو اعزام شود همچنین پیوستن به کنوانسیون برن و نیز پیوستن کنوانسیون رم را در دستور کار داریم که هنوز نهایی نشده است کار مهم دیگر حوزه حقوقی به ثبت رساندن شش هزار اثر فرهنگی، هنری و علمی بوده است تا به حال نه هزار اثر فرهنگی برای ثبت به ما ارائه شده است و ما از میان آنها شش هزار اثر را تاکنون ثبت کرده ایم.
وی در بخش پایانی سخنانش به اهداف چهارمین همایش بین المللی حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اشاره و خاطرنشان کرد: از اهداف این همایش تقویت جایگاه حقوق مالکیت ادبی و هنری در کشور، فراهم نمودن بسترهای مناسب فرهنگی و اجرایی برای اجرای قانون و دفاع از حقوق مؤلفان،ایجاد دلگرمی برای تولیدکنندگان محصولات فرهنگی جهت ابتکار و خلاقیت بیشتر،ایجاد انگیزه برای خلق آثار بدیع با هدف غنی سازی فرهنگ بومی و ایرانی اسلامی، بهره گیری از ظرفیت بخش غیردولتی برای حمایت از این حق و به کارگیری همه صنوف غیردولتی خواهد بود.