ربات پرنده عمود پرواز دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که کوادروتور نام دارد، امروز با موفقیت به پرواز درآمد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، تیم رباتیک دانشگاه صنعتی بابل، ربات پرنده عمود پروازی ساختند که می تواند از مرزها و محیط زیست حفاظت کند و قابلیت پرواز در محیط های باز و بسته را دارد.
ربات پرنده عمود پرواز دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که کوادروتور نام دارد، امروز با حضور رئیس دانشگاه، جمعی از اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان با موفقیت به پرواز درآمد.
پروفسور مفید گرجی یکی از مدیران طراح این ربات در این رابطه گفت: این ربات پرنده برای کلاس نیمه خودکار و تمام خودکار طراحی شده و با استفاده از موتور الکتریکی براشلسی کار می کند و دارای قابلیت ارسال تصویر همزمان با پرواز است.
وی کاربردهای این ربات را در زمینه تصویربرداری های هوایی، گشت هوایی در عملیات نظامی، برقراری آنتن دهی تجهیزات مخابرات در شرایط بحرانی، بازدید و بازرسی از خطوط انتقال انرژی، کنترل نقاط حساس مرزی از راه دور بدون به خطر انداختن جان کاربر نظامی و کنترل محیط زیست و مناطق حفاظت شده بدون ورود به منطقه دانست.
گرجی با اشاره به اینکه وزن این ربات پنج کیلوگرم است، گفت: ربات عمود پرواز کوادروتور قابلیت حمل 15 کیلو گرم بار را دارا است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بدنه این ربات از جنس الیاف کربن و کولار است، گفت: استحکام بالاتر، وزن بدنه بسیار پائین تر، زمان پرواز بالاتر، پایداری زیادتر و وزن قابل حمل آن از ویژگی های این ربات است.
لازم به ذکر است، ربات عمود پرواز کوادروتور مدل پیشرفته تر ربات فرید است که سال گذشته توسط تیم رباتیک دانشگاه صنعتی بابل به پرواز درآمده بود.