ایرج ندیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص ابهامات ادامهدار نرخ خوراک گازی پتروشیمیها گفت: پیش از این نیز مجلس به وزیر اقتصاد و دیگران تذکر داد که ملاک ما تنها قانون است و خارج از قانون بحثی نداریم.
وی افزود: هر آنچه قانون معلوم کرده مورد نظر ماست، بنابراین اگر کاهش یا افزایشی باشد نیز باید بر اساس این قانون رخ دهد.
نماینده مردم لاهیجان خاطرنشان کرد: هیچ سازمان و وزارتخانهای برای مجلس تعیین تکلیف نمیکند و همان قانونی که در مجلس تصویب شده باید پیاده شود و اگر خلاف آن عمل شود، قابل پیگیری است.
به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، تعیین نرخ خوراک گازی پتروشیمیها چند ماهی است که از ابهام خارج نشده و هر از چندگاهی نرخ جدیدی اعلام میشود.
این در حالی است که بر اساس آخرین مصوبه مجلس شورای اسلامی در این خصوص و براساس بند (ج) تبصره الحاقی 21 و با پیشنهاد «الیاس نادران»، قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمند کردن یارانهها به گونهای تعیین شد که از 13 سنت در هر مترمکعب کمتر نشود.
همچنین به منظور تحریک و تشویق واحدهای پتروشیمی و فعالان اقتصادی به توسعه سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی و پایین دست و اشتغالزایی بیشتر با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و رعایت مکان یابی، وزارت نفت قیمت خوراک گاز را به صورت پلکانی به گونه ای تخصیص دهد که نرخ بازده داخلی ارزی سرمایهگذار تا 30 درصد باشد.
اما چندی بعد، منابع خبری از تصمیمگیری هیئت دولت در خصوص کاهش قیمت خوراک پتروشیمیها از 13 سنت مصوب در بودجه 93 به 10 سنت خبر دادند که مورد اعتراض گسترده نمایندگان مجلس قرار گرفت و زنگنه، وزیر نفت برای ارائه توضیحات به مجلس فراخوانده شد.
زنگنه درباره مغایر بودن تعیین قیمت معادل 10 سنت برای خوراک گاز پتروشیمیها با قانون برنامه بودجه از سوی دولت گفت: این موضوع خلاف قانون نیست، قانون بودجه سال 93 در این رابطه قیمت گاز خوراک پتروشیمیها را معادل 13 سنت تعیین کرده است، اما دولت تنها قیمت گاز مصرفی پتروشیمیها را معادل 10 سنت تعیین کرده، بنابراین این دو موضوع با هم متفاوت هستند.
اما موضوع به همین جا ختم نشد. روز گذشته ناصر ابراهیمی، مدیر اطلاع رسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه طبق مصوبه دولت نرخ خوراک و سوخت پتروشیمی ها برای سال جاری به ازای هر مترمکعب 2650 ریال تعیین شده است، گفت: از تاریخ 1/7/91 مصوبه دولت دولت مبنی بر اینکه قیمت هر مترمکعب خوراک پتروشیمیها 13 سنت باشد تا پایان سال 92 اجرایی شد، اما از ابتدای سال جاری بر اساس مصوبه دولت، قیمت هر مترمکعب گاز مصرفی پتروشیمی ها اعم از خوراک و سوخت، 2650 ریال تعیین شده است و امکان جداسازی گاز تحویلی به عنوان خوراک و یا سوخت به مجتمع های پتروشیمی وجود ندارد و مصوبه دولت برای هر دو مورد صدق می کند.
حال هنوز این ابهام وجود دارد که بالاخره قیمت خوراک گازی واحدهای پتروشیمی، چه عددی است؟