حجت الاسلام مصباحی مقدم گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی تکیه بر امکانات کشور؛ بنابراین در این مسیر تحریم یکی از مسائلی بود که باعث رویآوری به اقتصاد مقاومتی شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس امروز در همایش کشوری «اقتصادمقاومتی در مسیر پیشرفت درونزا» که در جمع دانشجویان اتحادیه جامعه اسلامی سراسر کشور در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد بیان کرد: یکی از مفادی که باید به آن توجه کنیم توجه به تفاوت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی است، امروز کشورهایی دراروپا هستند که دوران اقتصاد ریاضتی را میگذرانند به این معنا که هزینهها بیش از درآمد شده و مدیریت داخلی این کشورها نتوانسته در یک بازده زمانی قابل توجه توازن را برقرار کند.
وی بااشاره به اینکه کمکهای خارجی نیز در این زمینه موثر واقع نشده ابراز داشت: امکانات رفاهی، دستمزدها و امکانات بهداشت و درمان در این کشورها کاهش یافته، بنابراین به این امر اقتصاد مقاومتی گفته میشود.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ابداء شد در تعریف این اقتصاد تصریح کرد: ایران طی 35 سال گذشته تحت فشارهای غرب قرار گرفت تا خود را با نرمهای اسکتبار جهانی هماهنگ کند که نکرد. از آغاز انقلاب ما دچار تحریم شدیم در جنگ هشت ساله که نقشهای برای تحریم جمهوری اسلامی ایران بود اروپا نیز ایران را تحریم کرد، در آن زمان تحریمها متوجه سلاح و کالاهایی که کاربرد دوگانه داشت شد.
وی ادامه داد: اما این تحریمها کنار تحریمهای انتقال تکنولوژی ملت ایران را به تسلیم وانداشت تا اینکه در همین شرایط تحریمی جوانان تحصیلات خود را رشد داده و به بخشی از فناوری دست یافتند .
حجت الاسلام مصباحی مقدم با بیان اینکه غربیها عزم خود را جذب کردند تا ایران به دانش دست نیابد خاطرنشان کرد: ملت ایران با عنایت خداوند و راهنماییهای رهبر انقلاب مسیر پیشرفت را طی و مقاومت کردند و مشاهده میکنید کشورهای مانند لبنان و سایر کشورها راه ما را در پیش گرفته و امروز ایران تنها نیست.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ابراز داشت: ایران از اقتصاد وابستگیهایی داشته که به تدریج طی 35 سال گذشته کاهش یافته است؛ اما برخی وابستگیها کاهش نیافته که یکی از آنها وابستگی به فروش نفت است.
وی افزود: با اینکه سیاستگذاری شده و دائما کاهش اتکا به نفت تأکید شده است اما هیچ گاه چنین اتفاقی رخ نداد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم یادآور شد: زمانی که وابستگی بیشتر شد، نقطه ضعف دست دشمن دادیم و دشمن از همین سلاح برای فشار بر ایران بهره برد. ایران طی یک سال 80 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت که این رقم کشور را اسیر خود کرد؛ در این شرایط ایران تحریم شد و فروش دو میلیون 800 بشکه در روز به کمتر یک میلیون بشکه در روز رسید.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در این شرایط آن مدیریتی که باید میآمد و صرف کالاهای اساسی میشد نشدو به این ترتیب ایران وابسته شد ؛به طوری که سال گذشته پنج میلیون تن گندم وارد کشور کردیم و اینها یعنی وابستگی به واردات.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه مهمترین نیازهای کشور غذا و دارو هستند که ما آنها را وارد میکردیم بیان کرد: اقتصاد مقاومتی عنوان میکند که بر امکانات خود تکیه کنیم و در این مسیر، تحریم یکی از مسائل رویآوری به اقتصاد مقاومتی بود؛ البته چناچه خواهان ایجاد یک کشور و ملت مستقل هستیم باید به اقتصاد مقاومتی روی آوریم.
مصباحی مقدم تأکید کرد: اینکه رهبر انقلاب خوشبین به ادامه مذاکرات نیستند به این دلیل است که ماهیتا یک تضاد اساسی بین استکبار جهانی و ایران وجود دارد که چنانچه یک مشکل حل شود مطمئنا مشکل دیگری ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: آمریکا چنانچه میتوانست از طریق نظامی ایران را از پای درمیآورد، ایران بعد از یک تجربه هشت ساله در جنگ توان نظامی خود را افزایش داده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه ایران به یک قدرت نظامی تبدیل شده که از پای درنمیآید خاطرنشان کرد: بنابراین آمریکا نمیخواهد با ایران وارد جنگی شود که از نتیجه آن بیاطلاع است مشاهده میکنید که قدرت نظامی ایران اینگونه است.