لیلا اصغری، متخصص زنان و زایمان و نازایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» در مورد تعداد عمل های سزارینی که یک پزشک متخصص زنان انجام می دهد، گفت: به عنوان متخصص زنان و زایمان به طور متوسط هر دو روز یک بار یک عمل سزارین را انجام می دهم.
وی افزود: طرح رایگان شدن عمل طبیعی تاکنون تاثیرات و رواج چندانی نداشته است و نمی توانیم در حال حاضر به بررسی نتایج این طرح بپردازیم، باید حدود 6 ماه از اجرایی این طرح بگذرد تا بتوانیم نتایج این طرح را بررسی کنیم.
متخصص زنان و زایمان و نازایی گفت: در حال حاضر تغییری در آمار های ما داده نشده است و نمی توانیم استقبال مردم را در این زمینه یعنی رایگان شدن زایمان طبیعی مشاهده کنیم.
وی در مورد اطلاعاتی که پزشکان به بیماران می دهند، اظهار داشت: زمانی که بیماری به مطب من مراجعه می کند و درمورد بهترین راه برای زایمان، اطلاعاتی می خواهد، بیمار را به انجام زایمان طبیعی تشویق می کنم به این دلیل که عوارض، مرگ و میر و شانس هرگونه ایجاد مشکل در عمل طبیعی کمتر است و پزشکان باید بیماران را به سمت زایمان طبیعی تشویق کنند.
اصغری در ادامه بیان داشت: بیمه ها هزینه های زایمان طبیعی و سزارین را به صورت یکسان پرداخت می کنند، فرق زایمان سزارین و طبیعی از لحاظ دستمزد پزشک نیست بلکه از لحاظ میزان مواد مصرفی در سزارین است مثلا داروهایی که در حین عمل سزارین مصرف می شود و مدت زمان بستری بیمار موجب بالا رفتن هزینه این عمل شده است.
وی درمورد دستمزد پزشکان در عمل سزارین گفت: پزشکان طبق تعرفه ای که وزارت بهداشت تعیین کرده است دستمزد دریافت می کنند و این دستمزد کاملا مشخص شده است که البته امکانات بیمارستان نیز در نظر گرفته می شود.
متخصص زنان و زایمان در مورد خطراتی که سزارین ممکن است به همراه داشته باشد، اظهار داشت: در عمل سزارین به دلیل اینکه شکم باز می شود و وارد محوطه شکم و رحم می شویم، این اقدامات امکان عفونت را بیشتر می کند.
وی افزود: اگر عفونت وارد شکم شود (که البته بسیار نادر است) می تواند موجب چسبندگی لوله و رحم شود و مریض در این مواقع نمی تواند به راحتی باردار شود و خطر ناباروری برای زن ایجاد می شود.
متخصص زنان و زایمان درمورد خطرات زایمان طبیعی بیان کرد: در مورد زایمان طبیعی خطر بروز مشکلات ناباروری و چسبندگی لوله رحم کمتر است اما ممکن است عفونت های صعودی یعنی عفونت هایی که از داخل واژن وارد رحم می شود وجود داشته باشد ولی به مراتب شانس عفونت و بیماری های در زایمان طبیعی کمتر از سزارین است.
وی درمورد عارضه هایی سزارین اظهار داشت: در ایران آمار سزارین به صورت غیر طبیعی بالاست و مردم از طریق دوست و آشنا تشویق می شوند که سزارین انجام بدهند، در جوامع اروپایی و آمریکا سزارین به دلیل خطراتی که دارد به خواست مردم انجام نمی شود و به تشخیص پزشک این عمل برای بیمار انجام می شود.
اصغری تصریح کرد: بطور یقیین نمی توان گفت که انجام عمل سزارین به تشویق پزشک صورت می گیرد اما در مطب با بیمارانی برخورد کرده ام که توسط پزشکی به عمل سزارین تشویق شده بودند این اقدام از پزشکان بعید است ولی در برخی از موارد پزشکان برای راحتی کار خود این عمل را پیشنهاد می دهند به این دلیل که عمل طبیعی برای کادر پزشکی و ماماها خیلی سخت و زمان بر است.
متخصص زنان و زایمان درمورد انرژی که یک عمل طبیعی از پزشک می گیرد، گفت: انجام عمل طبیعی برای یک پزشک ممکن است حدود 9 ساعت تا 14 ساعت به طول بکشد و این زمان طولانی، انرژی زیادی از پزشک می گیرد.
وی در ادامه بیان کرد: در سزارین بیمار برای اینکه 9 تا 12 ساعت بیمار از کمر به پایین بی حس است و اوج درد را احساس نمی کند و بیماران این دو زایمان را با هم مقایسه می کنند و به دلیل فرار از درد، ترجیح می دهند عملی را انجام بدهند که درد کمتری را تحمل کننَد.