به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گلناز فیض زاده با اشاره به نقش بی بدیل و مهم خانواده در پیشگیری از اعتیاد گفت: خانواده باید با احساس مسوولیت در قبال فرزندان خود مهمترین اقدام یعنی پیشگیری از اعتیاد را سرلوحه کار خود قرار دهد چرا که اگر خانواده نتواند این نقش را ایفا کند جامعه نیز نمیتواند در برابر این معضل اقدامی انجام دهد.
وی با اشاره به رویکرد جدید در خصوص اجتماعی کردن موضوع مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: این سیاست یک نگاه کاملا درست و اجتماعی به موضوع اعتیاد است و چنانچه در اجرا نیز در مسیر درست قرار بگیرد و به شعار و تبلیغ تبدیل نشود می تواند به حل معضل اعتیاد در جامعه کمک کند.
این کارشناس اعتیاد در ادامه گفت: استفاده از ظرفیت کارشناسان حوزه اعتیاد ، توجه به عواملی که فرد را به سمت اعتیاد سوق داده ، حذف علل اعتیاد، درگیر کردن خانواده ها با این موضوع و ارتقا دانش و اگاهی آنها از تبعات بسیار منفی اعتیاد باید در دستور کار مسسولین قرار گیرد.
فیض زاده با بیان اینکه اعتیاد یک موضوع اجتماعی بسیار پیچیده ای است تصریح کرد: اصلاح زیربنای اقتصادی و فرهنگی و از میان برداشتن برخی عوامل که به طور مستقیم منجر به اعتیاد افراد می شود از مواردی است که باید به آن توجه شود اما مهمترین نگاه باید با محور خانواده باشد.
به گفته این کارشناس، سودآوری بالای قاچاق مواد مخدر همواره باعث تبلیغ گسترده آن می شود اما خانواده ها باید با آگاهی و افزایش دانش به اینگونه تبلیغات توجه نکنند و مسوولین نیز باید راهکارهایی را اتخاذ کنند که بتوانند با همکاری جامعه و خانوادهها به مبارزه با اعتیاد بپردازند.
وی با تاکید بر نقش خانواده به ویژه زنان در امر پیشگیری از اعتیاد گفت: زن بهعنوان تاثیرگذارترین عضو خانواده نه تنها باید خود را از آسیبهای اعتیاد حفظ کند بلکه باید از فرزندان و خانواده خود نیز با افزایش سطح دانش خود در برابر اعتیاد محافظت کند چرا که امروز هیچ فردی از این عارضه مصونیت ندارد و اعتیاد همچون گذشته به طبقه، قشر، سن و جنسیت افراد تعلق ندارد .